Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Сир – продукт смачний і корисний. Нижче вас чекають рецепти пиріжків з сиром з дріжджового тіста.
Інгредієнти:
Для тіста:
тепле молоко – 500 мл;
цукор – 75 г;
сухі дріжджі – 12 м;
вершкове масло 73% жирності – 110 г;
яйця – 2 шт.;
борошно – 800 г;
масло вершкове – 15 мл;
сіль – 3 р.
Для начинки:
сир – 170 г;
родзинки – 50 г;
цукор – 50 г;
ванільний цукор – 5 р.
Приготування
Сухі дріжджі і приблизно 25 г цукру розвести в 250 мл теплого молока. Отриману опару ставимо в тепло, щоб вона підійшла. Масло розтоплюємо і остуджуємо. Половину борошна з'єднуємо з сіллю і цукром. Яйця трохи збиваємо і з остившім розтопленим маслом вливаємо в борошняну суміш. Вливаємо інше тепле молоко і опару, яка вже встигла підійти. Замішуємо тісто і протягом 1 години даємо йому підійти. Після цього поміщаємо його на стіл, посипаний борошном. Вимішуємо тісто порціями підсипаючи борошно, поки не вийде м'яке еластичне тісто. Після цього знову накриваємо його і залишаємо підходити. Після підйому обминаємо його і знову ставимо підходити в третій раз. Для начинки сир розтираємо з цукром і яйцем в однорідну масу. Родзинки замочуємо в гарячій воді, а коли він розпариться, кладемо його в сирну масу і перемішуємо. Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо їх. У центр кладемо начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на сковороду з гарячим маслом і на середньому вогні обсмажуємо до золотавої скоринки.
Інгредієнти:
заморожене листкове дріжджове тісто – 450 г;
крохмаль – 1 ст. ложка;
сир – 300 г;
сметана 20% жирності – 40 г;
ванільний цукор – 10 г;
цукор – 75 г;
мука в/с – 1-2 ст. ложки;
родзинки – 70 р.
Приготування
Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб воно встигло розморозитися природним шляхом. У сир (якщо він недостатньо жирний) додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор, а також родзинки і крохмаль, щоб начинка була більш скріплена. Крім того білок яйця також відправляємо в начинку. А в вливаємо жовток 2-3 мл води і добре розмішуємо. Ця суміш нам знадобиться, щоб змастити верх пиріжків. Робочу поверхню посипаємо борошном і розкачуємо тісто. Ріжемо його на квадрати. У двох протилежних кутів робимо надрізи. У центр покласти начинку. Краю квадрата, які без надрізів загортаємо до центру, а потім в отвори протягуємо протилежні кути. Отримані заготовки відправляємо на деко і змащуємо жовтком. Випікаємо півгодини в помірно нагрітій духовці.
Пиріжки з сиром з дріжджового тіста смажені
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Сухі дріжджі і приблизно 25 г цукру розвести в 250 мл теплого молока. Отриману опару ставимо в тепло, щоб вона підійшла. Масло розтоплюємо і остуджуємо. Половину борошна з'єднуємо з сіллю і цукром. Яйця трохи збиваємо і з остившім розтопленим маслом вливаємо в борошняну суміш. Вливаємо інше тепле молоко і опару, яка вже встигла підійти. Замішуємо тісто і протягом 1 години даємо йому підійти. Після цього поміщаємо його на стіл, посипаний борошном. Вимішуємо тісто порціями підсипаючи борошно, поки не вийде м'яке еластичне тісто. Після цього знову накриваємо його і залишаємо підходити. Після підйому обминаємо його і знову ставимо підходити в третій раз. Для начинки сир розтираємо з цукром і яйцем в однорідну масу. Родзинки замочуємо в гарячій воді, а коли він розпариться, кладемо його в сирну масу і перемішуємо. Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо їх. У центр кладемо начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на сковороду з гарячим маслом і на середньому вогні обсмажуємо до золотавої скоринки.
Пиріжки з сиром з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб воно встигло розморозитися природним шляхом. У сир (якщо він недостатньо жирний) додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор, а також родзинки і крохмаль, щоб начинка була більш скріплена. Крім того білок яйця також відправляємо в начинку. А в вливаємо жовток 2-3 мл води і добре розмішуємо. Ця суміш нам знадобиться, щоб змастити верх пиріжків. Робочу поверхню посипаємо борошном і розкачуємо тісто. Ріжемо його на квадрати. У двох протилежних кутів робимо надрізи. У центр покласти начинку. Краю квадрата, які без надрізів загортаємо до центру, а потім в отвори протягуємо протилежні кути. Отримані заготовки відправляємо на деко і змащуємо жовтком. Випікаємо півгодини в помірно нагрітій духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з листкового тіста з яблуками
Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
Пиріжки з чорницею на сковороді
Варіантів начинки для пиріжків існує неймовірна кількість. Проте найпопулярнішими вважаються ягідні. Адже їх так люблять діти. А щоб не возитися з
Пиріжки з вишнею з листкового тіста
Пиріжки - це не самий простий спосіб порадувати рідних улюбленої випічкою. Проте, є винятки, коли не потрібно возитися з приготуванням тесту - це
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
Пиріжки з м'ясом в духовці
Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики