Сир – продукт смачний і корисний. Нижче вас чекають рецепти пиріжків з сиром з дріжджового тіста.
Пиріжки з сиром з дріжджового тіста смажені
Інгредієнти: Для тіста:
тепле молоко – 500 мл; цукор – 75 г; сухі дріжджі – 12 м; вершкове масло 73% жирності – 110 г; яйця – 2 шт.; борошно – 800 г; масло вершкове – 15 мл; сіль – 3 р. Для начинки:
сир – 170 г; родзинки – 50 г; цукор – 50 г; ванільний цукор – 5 р. Приготування Сухі дріжджі і приблизно 25 г цукру розвести в 250 мл теплого молока. Отриману опару ставимо в тепло, щоб вона підійшла. Масло розтоплюємо і остуджуємо. Половину борошна з'єднуємо з сіллю і цукром. Яйця трохи збиваємо і з остившім розтопленим маслом вливаємо в борошняну суміш. Вливаємо інше тепле молоко і опару, яка вже встигла підійти. Замішуємо тісто і протягом 1 години даємо йому підійти. Після цього поміщаємо його на стіл, посипаний борошном. Вимішуємо тісто порціями підсипаючи борошно, поки не вийде м'яке еластичне тісто. Після цього знову накриваємо його і залишаємо підходити. Після підйому обминаємо його і знову ставимо підходити в третій раз. Для начинки сир розтираємо з цукром і яйцем в однорідну масу. Родзинки замочуємо в гарячій воді, а коли він розпариться, кладемо його в сирну масу і перемішуємо. Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо їх. У центр кладемо начинку і формуємо пиріжки. Викладаємо їх на сковороду з гарячим маслом і на середньому вогні обсмажуємо до золотавої скоринки.
Пиріжки з сиром з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: заморожене листкове дріжджове тісто – 450 г; крохмаль – 1 ст. ложка; сир – 300 г; сметана 20% жирності – 40 г; ванільний цукор – 10 г; цукор – 75 г; мука в/с – 1-2 ст. ложки; родзинки – 70 р. Приготування Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб воно встигло
розморозитися природним шляхом. У сир (якщо він недостатньо жирний) додаємо сметану, ванільний і звичайний цукор, а також родзинки і крохмаль, щоб начинка була більш скріплена. Крім того білок яйця також відправляємо в начинку. А в вливаємо жовток 2-3 мл води і добре розмішуємо. Ця суміш нам знадобиться, щоб змастити верх пиріжків. Робочу поверхню посипаємо борошном і розкачуємо тісто. Ріжемо його на квадрати. У двох протилежних кутів робимо надрізи. У центр покласти начинку. Краю квадрата, які без надрізів загортаємо до центру, а потім в отвори протягуємо протилежні кути. Отримані заготовки відправляємо на деко і змащуємо жовтком. Випікаємо півгодини в помірно нагрітій духовці.