Пиріжки можна приготувати з чим тільки душа забажає – можна використовувати овочі, м'ясо, ягоди, фрукти. Загалом, з начинкою можна експериментувати, скільки завгодно. А ми вам зараз розповімо про приготування смажених пиріжків з чорницею.
Пиріжки з чорницею з дріжджового тіста смажені
Інгредієнти: борошно – 750 г; молоко – 250 г; вода – 250 мл; дріжджі – 30 г; коньяк – 1 ст. ложка; цукор – 125 г; чорниця – 600 г; олія соняшникова без запаху – 110 мл; крохмаль – 5 ст. ложок. Приготування У мисочку вливаємо тепле молоко і воду. В отриманій суміші розводимо дріжджі, всипаємо цукор, масло вливаємо і коньяк. Добре все перемішуємо і прямо в цю масу просіваємо борошно. Якщо залишити тісто в теплому місці, приблизно через годину воно підніметься, після чого його можна обім'яти. Викладаємо тісто на стіл, ділимо його на кульки і залишаємо на робочій поверхні. Коли тісто підніметься ще раз, можна братися за пиріжки. Шматочки тіста розрівнюємо руками. Якщо тісто липне, притрушиваем його трохи борошном і розкачуємо тоненьким шаром. На кожен такий пласт кладемо ягоди чорниці, притрушиваем цукром і крохмалем і формуємо пиріжок. У сковороду (краще, щоб вона була з високими бортиками) наливаємо олію на рівень близько 1 см, добре прогріваємо його, викладаємо в неї наші заготовки і смажимо до красивого золотистого кольору. Пиріжки з чорницею, смажені в маслі, можна подавати відразу ж ще гарячими. Хоча і в холодному вигляді вони не менш смачні.
Пиріжки з чорницею на сковороді без дріжджів
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 900 г; цукор – 25 г; рослинне масло – 20 мл; молоко – 450 мл; сода – 05 ч. ложки; сіль – 1 щіпка. Для начинки:
ягоди чорниці – 650 г; цукор. Приготування У миску вливаємо молоко, додаємо цукор, соду і сіль. Вливаємо олію і поступово всипаємо борошно. Тісто
повинно вийти не занадто крутим, але при цьому і до рук воно не повинно липнути. Поміщаємо його на припыленную борошном робочу поверхню і ділимо на шматочки. Розмір пиріжків може бути самим різним, тому тут справа смаку. З шматочків тіста скачуємо кульки, а потім їх тоненько розкачуємо. У центр покласти начинку з ягід чорниці з цукром і акуратненько скріплюємо краю. Вливаємо в сковороду масло, гарненько його раскаливаем і опускаємо в нього пиріжки. Доводимо їх до готовності, а потім, щоб усунути зайвий жир, можна помістити їх на паперові рушники або серветки. Смажені пиріжки з чорницею будуть відмінним доповненням до чаю, компоту або молока. Приємного апетиту!