Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Житні коржі без дріжджів - рецепт

Житні коржі без дріжджів - рецепт

22-09-2016, 13:35
968
Житні коржі без дріжджів - рецепт
Пропонуємо вам цікавий рецепт коржів з житнього борошна без додавання дріжджів. Вони стануть корисним і смачним доповненням до будь-якої страви.

Рецепт житніх коржів без дріжджів на воді


Інгредієнти:

  • сіль дрібна – 10 г;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • житнє борошно – 405 г;

  • вода фільтрована – 315 мл


  • Приготування
    Всі необхідні інгредієнти викладаємо в хлібопічку, вибираємо режим «Пельмені» і засікаємо 20 хвилин. Далі виймаємо готове тісто, притрушуємо злегка борошном і формуємо поліно, яке розрізаємо на 6 шматочків. З кожної заготовки робимо коржі і трохи розкочуємо качалкою. Випікаємо житні коржі без дріжджів на сухій сковороді або в духовій шафі.

    Рецепт житніх коржів без дріжджів на кефірі


    Інгредієнти:

  • житнє борошно – 305 м;

  • сода харчова сіль – по 5 г;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • кефір – 345 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як почати приготування житніх коржів без дріжджів, перемішуємо в мисці всі сухі компоненти. Окремо змішуємо масло з кефіром. Після цього невеликими частинами, просіваючи, всипаємо в рідку суміш суху, замішуємо липке тісто і залишаємо його в спокої на 20 хвилин. Поверхня столу присипаємо житнім борошном, викладаємо тісто лопаткою і розгортаємо його товщиною в 1 сантиметр. Далі вирізаємо за допомогою звичайного склянки кружечки і переносимо їх на деко, застелене папером. Потім проколюємо кожну заготовку вилочкою і випікаємо житні коржі без дріжджів в розігрітій духовці протягом 15 хвилин. За смаком готові вироби нагадують хлібні окрайці і їх найкраще подавати з тертим сиром.

    Рецепт житніх коржів без дріжджів на сковороді


    Інгредієнти:

  • житнє борошно – 415 г;

  • сметана – 35 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • сода харчова – 5 г;

  • цукор – щіпка;

  • олія рослинна -105 мл.


  • Приготування
    Яйця без шкаралупи виливаємо в миску, всипаємо цукор і ретельно розтираємо масу ложкою. Далі вводимо трохи просіяної житнього борошна і вливаємо рослинне масло. При цьому масу постійно помішуємо, щоб не утворювалися грудочки. В отриману суміш кладемо нежирну холодну сметану, додаємо решту борошно, додаємо соду і замішуємо руками еластичне тісто. Далі розгортаємо його в тонкий корж, згортаємо її рулетом і розрізаємо на невеликі шматочки. Кожну заготовку розкачуємо, проколюємо виделкою, викладаємо вироби на суху сковороду, промазану маслом, і підрум'янюємо з обох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житній хліб в духовці в домашніх умовах
    Житній хліб в духовці в домашніх умовах
    Любителям домашніх выпечных частувань неодмінно сподобається ця стаття. Далі підкажемо, як власноруч створити шалено смачний житній хліб кількома
    Коржі на сковороді
    Коржі на сковороді
    Чудовий домашній торт можна створити, абсолютно не торкаючись до духовці, адже існує безліч рецептів коржів, які готують на сковороді. І далі ми
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
    Житні коржі
    Житні коржі
    Житні коржі - корисні для нашого організму, особливо оцінять їх ті, хто дотримується дієти або постити. Такі ласощі можна подати до свіжозвареної чаю
    Коржі без дріжджів
    Коржі без дріжджів
    Далеко не всі можуть дозволити їсти різноманітну випічку з використанням дріжджового тесту, так як необхідно стежити за фігурою. І сьогодні мова піде
    Млинці з житнього борошна
    Млинці з житнього борошна
    Млинці з житнього борошна виходять ніжними і мають солодкуватий смак. І якщо у вас під рукою залишилося мало пшеничного борошна зробіть млинці з