Пропонуємо вам цікавий рецепт коржів з житнього борошна без додавання дріжджів. Вони стануть корисним і смачним доповненням до будь-якої страви.
Рецепт житніх коржів без дріжджів на воді
Інгредієнти: сіль дрібна – 10 г; розпушувач для тіста – 10 г; житнє борошно – 405 г; вода фільтрована – 315 мл Приготування Всі необхідні інгредієнти викладаємо в хлібопічку, вибираємо режим «Пельмені» і засікаємо 20 хвилин. Далі виймаємо готове тісто, притрушуємо злегка борошном і формуємо поліно, яке розрізаємо на 6 шматочків. З кожної заготовки робимо коржі і трохи розкочуємо качалкою. Випікаємо житні коржі без дріжджів на сухій сковороді або в духовій шафі.
Рецепт житніх коржів без дріжджів на кефірі
Інгредієнти: житнє борошно – 305 м; сода харчова сіль – по 5 г; олія оливкова – 20 мл; кефір – 345 мл. Приготування Перед тим, як почати приготування житніх коржів без дріжджів, перемішуємо в мисці всі сухі компоненти. Окремо змішуємо масло з кефіром. Після цього невеликими частинами, просіваючи, всипаємо в рідку суміш суху, замішуємо липке тісто і залишаємо його в спокої на 20 хвилин. Поверхня столу присипаємо житнім борошном, викладаємо тісто лопаткою і розгортаємо його товщиною в 1 сантиметр. Далі вирізаємо за допомогою звичайного склянки кружечки і переносимо їх на деко, застелене папером. Потім проколюємо кожну заготовку вилочкою і випікаємо житні коржі без дріжджів в розігрітій духовці протягом 15 хвилин. За смаком готові вироби нагадують хлібні окрайці і їх найкраще подавати з тертим сиром.
Рецепт житніх коржів без дріжджів на сковороді
Інгредієнти: житнє борошно – 415 г; сметана – 35 мл; яйце – 3 шт.; сода харчова – 5 г; цукор – щіпка; олія рослинна -105 мл. Приготування Яйця без шкаралупи виливаємо в миску, всипаємо цукор і ретельно розтираємо масу ложкою. Далі вводимо трохи просіяної житнього борошна і вливаємо рослинне масло. При цьому масу постійно помішуємо, щоб не утворювалися грудочки. В отриману суміш кладемо нежирну холодну сметану, додаємо решту борошно, додаємо соду і замішуємо руками еластичне тісто. Далі розгортаємо його в тонкий корж, згортаємо її рулетом і розрізаємо на невеликі шматочки. Кожну заготовку розкачуємо, проколюємо виделкою, викладаємо вироби на суху сковороду, промазану маслом, і підрум'янюємо з обох сторін.