Вернуться назад Распечатать

Житні коржі без дріжджів - рецепт

Житні коржі без дріжджів - рецепт
Пропонуємо вам цікавий рецепт коржів з житнього борошна без додавання дріжджів. Вони стануть корисним і смачним доповненням до будь-якої страви.

Рецепт житніх коржів без дріжджів на воді


Інгредієнти:

  • сіль дрібна – 10 г;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • житнє борошно – 405 г;

  • вода фільтрована – 315 мл


  • Приготування
    Всі необхідні інгредієнти викладаємо в хлібопічку, вибираємо режим «Пельмені» і засікаємо 20 хвилин. Далі виймаємо готове тісто, притрушуємо злегка борошном і формуємо поліно, яке розрізаємо на 6 шматочків. З кожної заготовки робимо коржі і трохи розкочуємо качалкою. Випікаємо житні коржі без дріжджів на сухій сковороді або в духовій шафі.

    Рецепт житніх коржів без дріжджів на кефірі


    Інгредієнти:

  • житнє борошно – 305 м;

  • сода харчова сіль – по 5 г;

  • олія оливкова – 20 мл;

  • кефір – 345 мл.


  • Приготування
    Перед тим, як почати приготування житніх коржів без дріжджів, перемішуємо в мисці всі сухі компоненти. Окремо змішуємо масло з кефіром. Після цього невеликими частинами, просіваючи, всипаємо в рідку суміш суху, замішуємо липке тісто і залишаємо його в спокої на 20 хвилин. Поверхня столу присипаємо житнім борошном, викладаємо тісто лопаткою і розгортаємо його товщиною в 1 сантиметр. Далі вирізаємо за допомогою звичайного склянки кружечки і переносимо їх на деко, застелене папером. Потім проколюємо кожну заготовку вилочкою і випікаємо житні коржі без дріжджів в розігрітій духовці протягом 15 хвилин. За смаком готові вироби нагадують хлібні окрайці і їх найкраще подавати з тертим сиром.

    Рецепт житніх коржів без дріжджів на сковороді


    Інгредієнти:

  • житнє борошно – 415 г;

  • сметана – 35 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • сода харчова – 5 г;

  • цукор – щіпка;

  • олія рослинна -105 мл.


  • Приготування
    Яйця без шкаралупи виливаємо в миску, всипаємо цукор і ретельно розтираємо масу ложкою. Далі вводимо трохи просіяної житнього борошна і вливаємо рослинне масло. При цьому масу постійно помішуємо, щоб не утворювалися грудочки. В отриману суміш кладемо нежирну холодну сметану, додаємо решту борошно, додаємо соду і замішуємо руками еластичне тісто. Далі розгортаємо його в тонкий корж, згортаємо її рулетом і розрізаємо на невеликі шматочки. Кожну заготовку розкачуємо, проколюємо виделкою, викладаємо вироби на суху сковороду, промазану маслом, і підрум'янюємо з обох сторін.