» » Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
Яловичина тушкована з підливою – ідеальне блюдо для подачі до картопляного, злаковому або макаронному гарніру. Соус до м'яса може бути приготований на томатній, сметанною або вершковою основі, з додаванням всіляких свіжих і солоних овочів, грибів, зелені.

Як смачно загасити яловичину з підливкою?


Щоб підлива з яловичини порадувала відмінними смаковими характеристиками, необхідно при її приготуванні дотримуватися ряд правил і знати деякі секрети щодо поліпшення смаку страви.

  • Нарізане м'ясо попередньо обсмажують в олії на сильному вогні до придбання рум'янцю з усіх боків.

  • При приготуванні соусу його загущають борошном, яку попередньо обов'язково підсмажують на сухій сковороді до придбання кремового відтінку, що перетворить властивості підливи до кращого.

  • Для додання страви незвичайною пікантності і збагачення смаку в кінці гасіння додати на вибір: свіжу зелень, трохи подрібненого часнику, гострого перцю, сушених трав.


  • Піджарка з яловичини з підливою – рецепт

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Проста піджарка з яловичини з підливою готується з елементарної і доступною кожному технології. Замість томатної пасти можна використовувати соус, сік, кетчуп, перетерті свіжі або консервовані помідори у власному соку без шкірки. За бажанням підливу загущують крохмалем або спассерованной борошном.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 05 шт.;

  • томатна паста – 15 ст. ложки;

  • вода – 150 мл;

  • лавр – 2 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Нарізають брусочками або кубиками м'ясо обсмажують.

  • Додають цибулю, моркву і смажать разом з яловичиною до м'якості.

  • Закладають пасту, вливають воду, приправляють, прикривають кришкою і залишають на тихому вогні.

  • Через 1-15 години яловичина тушкована з підливою буде готова.


  • Класичний гуляш з яловичини з підливою


    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Щоб яловичина, тушкована великими шматками з підливою, вийшла м'якою і смачною, м'ясо слід нарізати виключно поперек волокон і обов'язково обсмажити шматки з усіх боків невеликими порціями в розпеченому маслі, запечатуючи соки всередині. Густоту соусу і його кількість визначають за бажанням і смаком.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибулю і моркву – по 05 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 900 мл;

  • лавр – 2 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують шматочки м'яса.

  • Додають цибулю, через 3 хвилини морква, смажать до м'якості овочів.

  • Окремо пасерують борошно, додають до м'яса з овочами разом з пастою, прогрівають 2 хвилини.

  • Вливають воду, розмішуючи.

  • Приправлена за смаком м'ясна підлива з яловичини тушкується до м'якості м'яса.


  • Бефстроганов з яловичини з підливою – рецепт

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Яловичина тушкована з підливою на основі томата з вершками вийде максимально ніжною, якщо перед термічною обробкою м'ясо нарізати тонкими пластами, відбити за допомогою кулінарного молотка і тільки після цього нарізати тонкою соломкою. Страва під назвою бефстроганов подають з улюбленим гарніром.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибуля – 1-15 шт.;

  • томатна паста – 50 р;

  • вершки – 100 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 100 мл;

  • лавр – 1 шт.;

  • масло – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • М'ясо нарізають поперек волокон пластами сантиметрової товщини, відбивають, шаткують тонкою соломкою.

  • Обсмажують м'ясну нарізку в маслі.

  • В іншій ємності смажать цибулю.

  • Додають борошно і пасту, готують при помішуванні 2 хвилини.

  • Перекладають піджарку до м'яса, додають вершки і воду, приправляють.

  • Тушкують бефстроганов з яловичини з підливою під кришкою на тихому вогні 20 хвилин.


  • Азу з яловичини з підливою

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Приголомшливо смачною виходить яловичина тушкована з пікантною підливою, приготовлена з додаванням солоних або маринованих огірків і часнику. Не зайвими будуть в складі всілякі ароматні сухі трави. Половину часниковою нарізки слід додати у кінці приготування, разом зі свіжою зеленню.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 600 г;

  • цибуля – 200 г;

  • часник – 5 зубків;

  • томатна паста – 60 г;

  • солоні огірки – 200 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 200 мл;

  • лавр – 1 шт.;

  • масло – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Нарізають м'ясо, обсмажують в олії.

  • Додають цибулю, моркву, лавр, смажать 2 хвилини.

  • Закладають нарізані соломкою огірки, пасту, борошно, перемішують, вливають воду, приправляють, додавши часник

  • Приблизно через годину яловичина тушкована з солоним огірком з підливою приправляється часником і зеленню і знімається з плити.


  • Рагу з яловичини з підливою – рецепт

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Рагу з яловичини з підливою може бути приготовлено з лаконічним складом інгредієнтів з м'яса, цибулі, томатів або ж з більш різноманітним набором компонентів, серед яких інші овочі: морква, корінь петрушки, селери, стебла останнього, свіжі або в своєму соку помідори, солодкий болгарський або гострий перець.


    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибуля – 200 г;

  • моркву і солодкий перець – по100 г;

  • стебла селери – 2 шт.;

  • томатна паста – 60 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • вода – 200 мл;

  • лавр – 2 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;
  • ль, перець, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують в маслі окремо м'ясо, цибулю з морквою і перець з селерою.

  • З'єднують м'ясо з овочами, додають борошно, пасту і воду.

  • Смачна підлива з яловичини приправляється готуються до м'якості м'яса.


  • Тефтелі з яловичини з підливою

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Яловичина тушкована з підливою – рецепт, який передбачає використання не тільки нарізаного м'яса. Подрібнивши продукт за допомогою кухонних гаджетів і сформувавши з отриманої маси круглі кульки, вдасться отримати нову версію страви, яка буде відрізнятися не тільки зовнішнім виглядом, але і смаком.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибуля – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • томатна паста – 50 р;

  • борошно – 100 г;

  • вода – 05 л;

  • лавр – 2 шт.;

  • олія – 100 мл;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Подрібнюють м'ясо, додавши половину цибулі.

  • Додають у фарш яйце, сіль і перець, вимішують, відбивають, формують круглі заготовки.

  • Панірують тефтелі в борошні, обсмажують в олії.

  • Обсмажують залишився цибулю, додають трохи борошна, пасту, воду, лавр і приправи, виливають до тефтелі.

  • Томят страва під кришкою 20 хвилин.


  • Яловичина тушкована з підливкою з картоплею

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Загасити яловичину з підливою можна з додаванням картоплі, що дозволить отримати цілком самостійна страва, що не вимагає гарніру. Дана версія є наближеною до класичним угорського гуляшу, який найчастіше готують з додаванням значної порції солодкої червоної меленої паприки.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибуля – 300 г;

  • картопля – 7 шт.;

  • томатний сік – 250 мл;

  • паприка мелена – 2 ст. ложки;

  • масло вершкове – 60 г;

  • вода – 800 мл;

  • лавр – 2 шт.;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують цибулю.

  • М'ясо нарізають, солять, перчать, посипають паприкою, викладають до цибулі, смажать 3 хвилини.

  • Вливають воду і тушкують м'ясо до м'якості.

  • Закладають кубики картоплі, лавр, спеції та приправи, готують 15 хвилин.

  • Доливають склянку томатного соку, приправляють страва, тушкують ще 10 хвилин.


  • Тушковані відбивні з яловичини з підливою

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Яловичина, тушкована з будь підливою вийде м'якше і ніжніше, їли скибочки після нарізки відбити. Страву можна готувати без усіляких овочевих добавок, обмежившись сухими приправами і спеціями, або ж доповнити його цибулею з морквою та іншими овочами, які додадуть отбивным новий смак і соковитість.
    Інгредієнти:

  • яловичина 450 г;

  • цибуля – 100 г;

  • олія – 50 мл;

  • бульйон – 100 мл;

  • італійські трави – 1 ч. ложка;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • М'ясо нарізають невеликими скибочками упоперек волокон, відбивають і обсмажують партіями в розпеченому маслі з двох сторін, викладають в миску.

  • Повертають в сковороду обсмажені раніше відбивні, доливають бульйон або воду і тушкують під кришкою до м'якості м'яса.

  • Додають нарізану цибулю, часник, трави, готують при помішуванні 5 хвилин.

  • Приготовлена яловичина з підливою на сковороді приправляється зеленню і подається гарніром.


  • Яловичина тушкована з підливою в духовці

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Якщо хочеться отримати максимально насичений смак страви, з приємною кислинкою та легкою сливовим післясмаком, саме час скористатися цим рецептом і приготувати яловичину з додаванням чорносливу без кісточок в духовці. Ідеальною посудиною для цього буде горщик або казан з кришкою.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибуля – 150 г;

  • чорнослив – 150 г;

  • масло – 20 мл;

  • бульйон – 200 мл;

  • томатна паста сметана – по 1 ст. ложці;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Обсмажують нарізану яловичину на маслі, закладають в казан.

  • Додають обсмажену цибулю, розпарений чорнослив і соус з гарячого бульйону, сметани і пасти, приправлений за смаком.

  • Прикривають посудину кришкою і поміщають в прогріту до 170 градусів духовку.

  • Через 15-2 години яловичина з чорносливом тушкована з підливою буде готова.


  • Яловичина в мультиварці з підливою

    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу

    Наступний рецепт тушкованої яловичини для володарів мультиварочного пристрою, який сприятиме отриманню максимально ніжного смаку м'яса і значно спростить процес створення наїдки. Виключивши з рецепта борошно і додавши картоплю або інші овочі, вдасться отримати цілком самостійне і смачне блюдо.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;

  • цибуля – 150 г;

  • морква – 200 г;

  • помідори – 4 шт.;

  • олія – 50 мл;

  • вода – 100 мл;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Обсмажують нарізану яловичину на «Випікання» 30 хвилин.

  • Додають цибулю і моркву, смажать ще 10 хвилин.

  • Закладають нарізані помідори, приправи, спеції, доливають воду і переводять пристрій на «Гасіння».

  • Через 2-25 години яловичина тушкована з підливою в мультиварці буде готова.
  • Додав: admin | 1-03-2018, 13:25
    Переглядів: 244