Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно тушити яловичину?

Як смачно тушити яловичину?

28-02-2016, 20:33
1 072
Як смачно тушити яловичину?
Тушкована яловичина - неймовірно смачне блюдо, яке неодмінно сподобається кожному. Тому представляємо вам два прекрасних рецептів цієї страви.

Як смачно тушити яловичину на сковороді?


Інгредієнти:

  • яловичина – 05 кг;

  • борошно – 60 г;

  • солодке червоне вино – 250 г;

  • олія оливкова – 70 г;

  • розмарин – 2 гілочки;

  • часник – 5 зубків;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Як завжди для отримання смачною тушкованої яловичини головним фактором було і залишається не кулінарну майстерність, а якісне м'ясо, тому підійдіть серйозно до цього питання. Для приготування звичайно краще підійде яловича вирізка, але це не обов'язкова умова. Головне, щоб це не було м'ясо вже дуже старої корови чи бика. Визначити це можливо по волокнах м'яса, ніж вони краще розрізняються і крупніше за розмірами, тим старше за віком було тварина. Отже, м'ясо гарненько вимийте, обсушіть і наріжте поперек волокон на довгі скибочки. Якщо у вас не вирізка, то краще трохи відбити м'ясо, скориставшись спеціальним молотком або іншим підручним засобом. Сковорода для приготування повинна бути глибока і з товстим дном. Обваляйте м'ясо в борошні, цей своєрідний кляр не дасть соків покинути шматочки яловичини, потім обсмажуйте з усіх сторін на оливковій олії не більше 5 хвилин. Подрумянившуюся яловичину перекладіть в підігріту миску і накрийте, м'ясо не повинно охолонути. На тому ж маслі, в якому смажилася яловичина необхідно обсмажити гілочки розмарину і нарізаний пластинками часник, за часом це має тривати не більше 2 хвилин. Після чого дістаньте з сковороди 80% розмарину, він вам вже не знадобиться і влийте вино, збільшивши температуру, прокип'ятіть 5 хвилин. Потім поверніть в сковороду яловичину зі всієї рідиною, яка за цей час з неї скла і тушкуйте 30-40 хвилин, не забувши скористатися сіллю і перцем.

    Як смачно тушити яловичину з картоплею в духовці або в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • яловичина – 1 кг;

  • картопля – 4 бульби;

  • бульйон – 600 г;

  • рослинне масло – 50 г;

  • морква – 2 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • цибуля – 3 цибулини;

  • часник – 2 зубки;

  • томатне пюре – 100 мл;

  • паприка мелена – 1/2 ч. ложки;

  • соус соєвий – 50 г;

  • розмарин – 1 гілочка;

  • орегано – 1 /2 ч. ложки;

  • перець чорний – 1 ч. ложка;

  • чилі – 1/2 ч. ложки;

  • чебрець, або чебрець – 1/2 ч. ложки;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 5 р.


  • Приготування
    Яловичину помийте, поріжте, прибравши при цьому всі плівки і не забудьте обсушити. І почати обсмажувати на рослинному маслі, потім додавши цибулю, порізану на чверть кільця і часник пластинками. По мірі підсмажування приєднуємо до м'яса і цибулі порізані на пластинки гриби і кружечками моркву. Якщо є селера черешкова,
    Як смачно тушити яловичину?
    можна додати, порізаний кільцями по черзі (він повинен додаватися після грибів). Потім додаємо томатне пюре зі 100 грамами бульйону і через 5 хвилин перекладаємо в гусятницю або іншу спеціальну посуд. Туди ж висипаємо картоплю порізану кубиками і всі інші інгредієнти. В розігрітій до 180-200 градусів духовці це блюдо буде готуватися близько 15 годин.
    При приготуванні в мультиварці обжарку робіть в тій же послідовності в режимі «Випічка» або «Смаження», а гасити природно необхідно в режимі «Гасіння» близько 60-75 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати яловичину в духовці?
    Як смачно приготувати яловичину в духовці?
    З яловичини можна приготувати безліч різноманітних страв, однак якщо ви - новачок у кулінарії, то рекомендуємо почати з запікання цього м'яса в
    М'ясо по-французьки з яловичини
    М'ясо по-французьки з яловичини
    Урізноманітнити повсякденне меню оригінальним стравою досить просто, якщо скористатися представленими далі рецептами. У цій статті розповімо, як
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    Яловичина з картоплею в горщику в духовці
    У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
    Яловичина у вині
    Яловичина у вині
    Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Яловичина з картоплею в мультиварці
    Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на