Яловичина тушкована з підливою – ідеальне блюдо для подачі до картопляного, злаковому або макаронному гарніру. Соус до м'яса може бути приготований на томатній, сметанною або вершковою основі, з додаванням всіляких свіжих і солоних овочів, грибів, зелені.
Як смачно загасити яловичину з підливкою?
Щоб підлива з яловичини порадувала відмінними смаковими характеристиками, необхідно при її приготуванні дотримуватися ряд правил і знати деякі секрети щодо поліпшення смаку страви.
Нарізане м'ясо попередньо обсмажують в олії на сильному вогні до придбання рум'янцю з усіх боків. При приготуванні соусу його загущають борошном, яку попередньо обов'язково підсмажують на сухій сковороді до придбання кремового відтінку, що перетворить властивості підливи до кращого. Для додання страви незвичайною пікантності і збагачення смаку в кінці гасіння додати на вибір: свіжу зелень, трохи подрібненого часнику, гострого перцю, сушених трав. Піджарка з яловичини з підливою – рецепт
Проста піджарка з яловичини з підливою готується з елементарної і доступною кожному технології. Замість томатної пасти можна використовувати соус, сік, кетчуп, перетерті свіжі або консервовані помідори у власному соку без шкірки. За бажанням підливу загущують крохмалем або спассерованной борошном.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г; цибулю і моркву – по 05 шт.; томатна паста – 15 ст. ложки; вода – 150 мл; лавр – 2 шт.; масло – 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування
Нарізають брусочками або кубиками м'ясо обсмажують. Додають цибулю, моркву і смажать разом з яловичиною до м'якості. Закладають пасту, вливають воду, приправляють, прикривають кришкою і залишають на тихому вогні. Через 1-15 години яловичина тушкована з підливою буде готова. Класичний гуляш з яловичини з підливою
Щоб яловичина, тушкована великими шматками з підливою, вийшла м'якою і смачною, м'ясо слід нарізати виключно поперек волокон і обов'язково обсмажити шматки з усіх боків невеликими порціями в розпеченому маслі, запечатуючи соки всередині. Густоту соусу і його кількість визначають за бажанням і смаком.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибулю і моркву – по 05 шт.; томатна паста – 2 ст. ложки; борошно – 2 ст. ложки; вода – 900 мл; лавр – 2 шт.; масло – 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування
На маслі обсмажують шматочки м'яса. Додають цибулю, через 3 хвилини морква, смажать до м'якості овочів. Окремо пасерують борошно, додають до м'яса з овочами разом з пастою, прогрівають 2 хвилини. Вливають воду, розмішуючи. Приправлена за смаком м'ясна підлива з яловичини тушкується до м'якості м'яса. Бефстроганов з яловичини з підливою – рецепт
Яловичина тушкована з підливою на основі томата з вершками вийде максимально ніжною, якщо перед термічною обробкою м'ясо нарізати тонкими пластами, відбити за допомогою кулінарного молотка і тільки після цього нарізати тонкою соломкою. Страва під назвою бефстроганов подають з улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибуля – 1-15 шт.; томатна паста – 50 р; вершки – 100 г; борошно – 2 ст. ложки; вода – 100 мл; лавр – 1 шт.; масло – 3 ст. ложки; сіль, перець. Приготування
М'ясо нарізають поперек волокон пластами сантиметрової товщини, відбивають, шаткують тонкою соломкою. Обсмажують м'ясну нарізку в маслі. В іншій ємності смажать цибулю. Додають борошно і пасту, готують при помішуванні 2 хвилини. Перекладають піджарку до м'яса, додають вершки і воду, приправляють. Тушкують бефстроганов з яловичини з підливою під кришкою на тихому вогні 20 хвилин. Азу з яловичини з підливою
Приголомшливо смачною виходить яловичина тушкована з пікантною підливою, приготовлена з додаванням солоних або маринованих огірків і часнику. Не зайвими будуть в складі всілякі ароматні сухі трави. Половину часниковою нарізки слід додати у кінці приготування, разом зі свіжою зеленню.
Інгредієнти:
яловичина – 600 г; цибуля – 200 г; часник – 5 зубків; томатна паста – 60 г; солоні огірки – 200 г; борошно – 2 ст. ложки; вода – 200 мл; лавр – 1 шт.; масло – 3 ст. ложки; сіль, перець, зелень. Приготування
Нарізають м'ясо, обсмажують в олії. Додають цибулю, моркву, лавр, смажать 2 хвилини. Закладають нарізані соломкою огірки, пасту, борошно, перемішують, вливають воду, приправляють, додавши часник Приблизно через годину яловичина тушкована з солоним огірком з підливою приправляється часником і зеленню і знімається з плити. Рагу з яловичини з підливою – рецепт
Рагу з яловичини з підливою може бути приготовлено з лаконічним складом інгредієнтів з м'яса, цибулі, томатів або ж з більш різноманітним набором компонентів, серед яких інші овочі: морква, корінь петрушки, селери, стебла останнього, свіжі або в своєму соку помідори, солодкий болгарський або гострий перець.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибуля – 200 г; моркву і солодкий перець – по100 г; стебла селери – 2 шт.; томатна паста – 60 г; борошно – 2 ст. ложки; вода – 200 мл; лавр – 2 шт.; масло – 2 ст. ложки; ль, перець, зелень.
Приготування
Обсмажують в маслі окремо м'ясо, цибулю з морквою і перець з селерою. З'єднують м'ясо з овочами, додають борошно, пасту і воду. Смачна підлива з яловичини приправляється готуються до м'якості м'яса. Тефтелі з яловичини з підливою
Яловичина тушкована з підливою – рецепт, який передбачає використання не тільки нарізаного м'яса. Подрібнивши продукт за допомогою кухонних гаджетів і сформувавши з отриманої маси круглі кульки, вдасться отримати нову версію страви, яка буде відрізнятися не тільки зовнішнім виглядом, але і смаком.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибуля – 200 г; яйце – 1 шт.; томатна паста – 50 р; борошно – 100 г; вода – 05 л; лавр – 2 шт.; олія – 100 мл; сіль, перець, зелень. Приготування
Подрібнюють м'ясо, додавши половину цибулі. Додають у фарш яйце, сіль і перець, вимішують, відбивають, формують круглі заготовки. Панірують тефтелі в борошні, обсмажують в олії. Обсмажують залишився цибулю, додають трохи борошна, пасту, воду, лавр і приправи, виливають до тефтелі. Томят страва під кришкою 20 хвилин. Яловичина тушкована з підливкою з картоплею
Загасити яловичину з підливою можна з додаванням картоплі, що дозволить отримати цілком самостійна страва, що не вимагає гарніру. Дана версія є наближеною до класичним угорського гуляшу, який найчастіше готують з додаванням значної порції солодкої червоної меленої паприки.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибуля – 300 г; картопля – 7 шт.; томатний сік – 250 мл; паприка мелена – 2 ст. ложки; масло вершкове – 60 г; вода – 800 мл; лавр – 2 шт.; сіль, перець, зелень. Приготування
Обсмажують цибулю. М'ясо нарізають, солять, перчать, посипають паприкою, викладають до цибулі, смажать 3 хвилини. Вливають воду і тушкують м'ясо до м'якості. Закладають кубики картоплі, лавр, спеції та приправи, готують 15 хвилин. Доливають склянку томатного соку, приправляють страва, тушкують ще 10 хвилин. Тушковані відбивні з яловичини з підливою
Яловичина, тушкована з будь підливою вийде м'якше і ніжніше, їли скибочки після нарізки відбити. Страву можна готувати без усіляких овочевих добавок, обмежившись сухими приправами і спеціями, або ж доповнити його цибулею з морквою та іншими овочами, які додадуть отбивным новий смак і соковитість.
Інгредієнти:
яловичина 450 г; цибуля – 100 г; олія – 50 мл; бульйон – 100 мл; італійські трави – 1 ч. ложка; часник – 1-2 зубчики; сіль, перець, зелень. Приготування
М'ясо нарізають невеликими скибочками упоперек волокон, відбивають і обсмажують партіями в розпеченому маслі з двох сторін, викладають в миску. Повертають в сковороду обсмажені раніше відбивні, доливають бульйон або воду і тушкують під кришкою до м'якості м'яса. Додають нарізану цибулю, часник, трави, готують при помішуванні 5 хвилин. Приготовлена яловичина з підливою на сковороді приправляється зеленню і подається гарніром. Яловичина тушкована з підливою в духовці
Якщо хочеться отримати максимально насичений смак страви, з приємною кислинкою та легкою сливовим післясмаком, саме час скористатися цим рецептом і приготувати яловичину з додаванням чорносливу без кісточок в духовці. Ідеальною посудиною для цього буде горщик або казан з кришкою.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибуля – 150 г; чорнослив – 150 г; масло – 20 мл; бульйон – 200 мл; томатна паста сметана – по 1 ст. ложці; сіль, перець, спеції. Приготування
Обсмажують нарізану яловичину на маслі, закладають в казан. Додають обсмажену цибулю, розпарений чорнослив і соус з гарячого бульйону, сметани і пасти, приправлений за смаком. Прикривають посудину кришкою і поміщають в прогріту до 170 градусів духовку. Через 15-2 години яловичина з чорносливом тушкована з підливою буде готова. Яловичина в мультиварці з підливою
Наступний рецепт тушкованої яловичини для володарів мультиварочного пристрою, який сприятиме отриманню максимально ніжного смаку м'яса і значно спростить процес створення наїдки. Виключивши з рецепта борошно і додавши картоплю або інші овочі, вдасться отримати цілком самостійне і смачне блюдо.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р; цибуля – 150 г; морква – 200 г; помідори – 4 шт.; олія – 50 мл; вода – 100 мл; сіль, перець, приправи. Приготування
Обсмажують нарізану яловичину на «Випікання» 30 хвилин. Додають цибулю і моркву, смажать ще 10 хвилин. Закладають нарізані помідори, приправи, спеції, доливають воду і переводять пристрій на «Гасіння». Через 2-25 години яловичина тушкована з підливою в мультиварці буде готова.