Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тефтелі з підливою - рецепт

Тефтелі з підливою - рецепт

19-03-2015, 12:31
1 712
Тефтелі з підливою - рецепт
Тефтелі - це кульки, сформовані з якого-небудь фаршу, запашні і тушковані з підливою.
Для фаршу підходить будь-нежирне м'ясо: свинина, яловичина, баранина або птах. Можна зробити тефтелі і риби. Для цього рибне філе ретельно очищають від шкіри і кісток.
Підлива обов'язкове доповнення до тефтелі. Вона буває: білої, з додаванням молока, вершків або сметани; червоної, з додаванням томатів або червоного солодкого перцю, помаранчевої - на основі морквини, зеленої, з додаванням дрібно нарубаної зелені. Варіантів може бути багато, усі залежить від фантазії і смакових уподобань.
Для початку давайте приготуємо прості тефтелі з томатною підливою, рецепт яких описано нижче.

Рецепт смачних рибних тюфтельок з томатною підливою


Інгредієнти:

  • рибне філе - 400 г;

  • пшеничний хліб - 60 г;

  • молоко - 100 мл;

  • цибуля - 50 р;

  • зелень петрушки - 35 г;

  • рослинна олія;

  • томатна паста;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Рибу ріжемо на невеликі скибочки і пропускаємо через м'ясорубку. Хліб вимочуємо в молоці. Подрібнюємо цибулю і зелень петрушки. Всі інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо і добре збиваємо. З фаршу формуємо невеличкі кульки. Деко натираємо маслом і складаємо на ньому рибні тефтелі , обсмажуємо до золотавої скоринки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо розведеної томатною пастою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин. На стіл подаємо з улюбленим гарніром.

    Курячі тефтелі з підливою зі сметани


    Для тюфтельок з курячого фаршу беруть біле м'ясо грудки або темне м'ясо з курячих стегенець. Щоб приготувати фарш із стегенець, м'ясо відокремлюють від кісток і знімають з нього шкіру. Цей фарш виходить більш ніжним і м'яким по консистенції, ніж з білого курячого м'яса.
    З курячими тюфтельками дуже добре поєднується легка і смачна сметанна підлива. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
    Інгредієнти:

  • курячі грудки - 2 шт.;

  • рис - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • оливкова олія;

  • сіль, спеції за бажанням.


  • Приготування
    Курячі грудки ретельно вимиваємо, даємо стекти воді, нарізаємо невеликими шматочками. Пропускаємо мясо через м'ясорубку. Варимо рис. Змішуємо фарш з остившім рисом, яйцями, натертим на дрібній тертці цибулею. Масу вимішуємо, солимо й додаємо улюблені спеції.
    Формуємо тефтелі і варимо їх на пару. Готові м'ясні кульки складаємо в каструлю.
    На оливковій олії підсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Коли овочі злегка обсмажиться, додаємо сметану, сіль і тушкуємо 5-7 хвилин. Підливку виливаємо в каструлю до тефтелі. Тушкуємо 15 хвилин. Подаємо з гарніром.
    Закусочні тефтелі з оселедця
    Ще один рецепт приготування тефтелькою з підливою, не вписується в загальноприйняті рамки, це більше закусочний варіант. Продукти для їх формування вже беруться приготовлені і вони не проходять подальшу термічну обробку.
    Інгредієнти:

  • солона оселедець - 420 г;

  • каперси - 80 г;

  • солоні огірки - 70 г;

  • зварені круто яйця - 8 шт.;

  • анчоуси - 130 г;

  • цибуля - 100 г;

  • зелений салат - 120 р.


  • Для соусу:

  • оливкова олія - 6 столових ложок;

  • оцет - 2 столові ложки;

  • суміш сушених трав (чабер, майоран, базилік) - 1 столова ложка;
  • Тефтелі з підливою - рецепт

  • сіль.


  • Приготування
    Оселедець вимочуємо, обробляємо на філе і дрібно рубаємо разом з каперсами, анчоусами, цибулею і солоними огірками. Перемішуємо і формуємо кульки. На середину кожної тефтелі викладаємо половинку жовтка. Подаємо на листі салату і поливаємо соусом.
    Соус готуємо з оливкової олії, оцту і суміші трав. Всі компоненти перемішуємо і солимо за смаком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
    Тефтелі на пару
    Тефтелі на пару
    Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
    Тефтелі з картоплею в духовці
    Тефтелі з картоплею в духовці
    М'ясо з картоплею - саме просте домашнє блюдо. І хоча дієтологи не рекомендують вживати їх разом, але іноді так хочеться побалувати себе і своїх
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.