Тефтелі з підливою - рецепт
Тефтелі - це кульки, сформовані з якого-небудь фаршу, запашні і тушковані з підливою.
Для фаршу підходить будь-нежирне м'ясо: свинина, яловичина, баранина або птах. Можна зробити тефтелі і риби. Для цього рибне філе ретельно очищають від шкіри і кісток.
Підлива обов'язкове доповнення до тефтелі. Вона буває: білої, з додаванням молока, вершків або сметани; червоної, з додаванням томатів або червоного солодкого перцю, помаранчевої - на основі морквини, зеленої, з додаванням дрібно нарубаної зелені. Варіантів може бути багато, усі залежить від фантазії і смакових уподобань.
Для початку давайте приготуємо прості тефтелі з томатною підливою, рецепт яких описано нижче.
Інгредієнти:
рибне філе - 400 г;
пшеничний хліб - 60 г;
молоко - 100 мл;
цибуля - 50 р;
зелень петрушки - 35 г;
рослинна олія;
томатна паста;
сіль, перець.
Приготування
Рибу ріжемо на невеликі скибочки і пропускаємо через м'ясорубку. Хліб вимочуємо в молоці. Подрібнюємо цибулю і зелень петрушки. Всі інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо і добре збиваємо. З фаршу формуємо невеличкі кульки. Деко натираємо маслом і складаємо на ньому рибні тефтелі , обсмажуємо до золотавої скоринки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо розведеної томатною пастою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин. На стіл подаємо з улюбленим гарніром.
Для тюфтельок з курячого фаршу беруть біле м'ясо грудки або темне м'ясо з курячих стегенець. Щоб приготувати фарш із стегенець, м'ясо відокремлюють від кісток і знімають з нього шкіру. Цей фарш виходить більш ніжним і м'яким по консистенції, ніж з білого курячого м'яса.
З курячими тюфтельками дуже добре поєднується легка і смачна сметанна підлива. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
курячі грудки - 2 шт.;
рис - 150 г;
яйця - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
сметана - 100 г;
оливкова олія;
сіль, спеції за бажанням.
Приготування
Курячі грудки ретельно вимиваємо, даємо стекти воді, нарізаємо невеликими шматочками. Пропускаємо мясо через м'ясорубку. Варимо рис. Змішуємо фарш з остившім рисом, яйцями, натертим на дрібній тертці цибулею. Масу вимішуємо, солимо й додаємо улюблені спеції.
Формуємо тефтелі і варимо їх на пару. Готові м'ясні кульки складаємо в каструлю.
На оливковій олії підсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Коли овочі злегка обсмажиться, додаємо сметану, сіль і тушкуємо 5-7 хвилин. Підливку виливаємо в каструлю до тефтелі. Тушкуємо 15 хвилин. Подаємо з гарніром.
Закусочні тефтелі з оселедця
Ще один рецепт приготування тефтелькою з підливою, не вписується в загальноприйняті рамки, це більше закусочний варіант. Продукти для їх формування вже беруться приготовлені і вони не проходять подальшу термічну обробку.
Інгредієнти:
солона оселедець - 420 г;
каперси - 80 г;
солоні огірки - 70 г;
зварені круто яйця - 8 шт.;
анчоуси - 130 г;
цибуля - 100 г;
зелений салат - 120 р.
Для соусу:
оливкова олія - 6 столових ложок;
оцет - 2 столові ложки;
суміш сушених трав (чабер, майоран, базилік) - 1 столова ложка;
сіль.
Приготування
Оселедець вимочуємо, обробляємо на філе і дрібно рубаємо разом з каперсами, анчоусами, цибулею і солоними огірками. Перемішуємо і формуємо кульки. На середину кожної тефтелі викладаємо половинку жовтка. Подаємо на листі салату і поливаємо соусом.
Соус готуємо з оливкової олії, оцту і суміші трав. Всі компоненти перемішуємо і солимо за смаком.
Для фаршу підходить будь-нежирне м'ясо: свинина, яловичина, баранина або птах. Можна зробити тефтелі і риби. Для цього рибне філе ретельно очищають від шкіри і кісток.
Підлива обов'язкове доповнення до тефтелі. Вона буває: білої, з додаванням молока, вершків або сметани; червоної, з додаванням томатів або червоного солодкого перцю, помаранчевої - на основі морквини, зеленої, з додаванням дрібно нарубаної зелені. Варіантів може бути багато, усі залежить від фантазії і смакових уподобань.
Для початку давайте приготуємо прості тефтелі з томатною підливою, рецепт яких описано нижче.
Рецепт смачних рибних тюфтельок з томатною підливою
Інгредієнти:
Приготування
Рибу ріжемо на невеликі скибочки і пропускаємо через м'ясорубку. Хліб вимочуємо в молоці. Подрібнюємо цибулю і зелень петрушки. Всі інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо і добре збиваємо. З фаршу формуємо невеличкі кульки. Деко натираємо маслом і складаємо на ньому рибні тефтелі , обсмажуємо до золотавої скоринки. Перекладаємо в каструлю, заливаємо розведеної томатною пастою і тушкуємо на повільному вогні близько 20 хвилин. На стіл подаємо з улюбленим гарніром.
Курячі тефтелі з підливою зі сметани
Для тюфтельок з курячого фаршу беруть біле м'ясо грудки або темне м'ясо з курячих стегенець. Щоб приготувати фарш із стегенець, м'ясо відокремлюють від кісток і знімають з нього шкіру. Цей фарш виходить більш ніжним і м'яким по консистенції, ніж з білого курячого м'яса.
З курячими тюфтельками дуже добре поєднується легка і смачна сметанна підлива. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
Інгредієнти:
Приготування
Курячі грудки ретельно вимиваємо, даємо стекти воді, нарізаємо невеликими шматочками. Пропускаємо мясо через м'ясорубку. Варимо рис. Змішуємо фарш з остившім рисом, яйцями, натертим на дрібній тертці цибулею. Масу вимішуємо, солимо й додаємо улюблені спеції.
Формуємо тефтелі і варимо їх на пару. Готові м'ясні кульки складаємо в каструлю.
На оливковій олії підсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Коли овочі злегка обсмажиться, додаємо сметану, сіль і тушкуємо 5-7 хвилин. Підливку виливаємо в каструлю до тефтелі. Тушкуємо 15 хвилин. Подаємо з гарніром.
Закусочні тефтелі з оселедця
Ще один рецепт приготування тефтелькою з підливою, не вписується в загальноприйняті рамки, це більше закусочний варіант. Продукти для їх формування вже беруться приготовлені і вони не проходять подальшу термічну обробку.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Оселедець вимочуємо, обробляємо на філе і дрібно рубаємо разом з каперсами, анчоусами, цибулею і солоними огірками. Перемішуємо і формуємо кульки. На середину кожної тефтелі викладаємо половинку жовтка. Подаємо на листі салату і поливаємо соусом.
Соус готуємо з оливкової олії, оцту і суміші трав. Всі компоненти перемішуємо і солимо за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Тефтелі з картоплею в духовці
М'ясо з картоплею - саме просте домашнє блюдо. І хоча дієтологи не рекомендують вживати їх разом, але іноді так хочеться побалувати себе і своїх
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.