Тефтелі з картоплею в духовці
М'ясо і картопля - саме просте домашнє блюдо. І хоча дієтологи не рекомендують їх вживати разом, іноді хочеться побалувати себе і своїх рідних. Тим більше це дуже смачно і ситно.
Так як гаситься або запікається в цьому блюді одночасно і м'ясо, і гарнір, час йде на приготування всього обіду набагато менше. Головне вгадати з кількістю підливи. Якщо її мало, страва буде сухуватим, а при надлишковому обсязі рідини, більше схожим на суп.
Спробуйте приготувати два рецепту тюфтельок з картоплею: запечені в духовці і тушковані в мультиварці.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
фарш із свинини та яловичини - 700 г;
цибуля - 2 шт.;
морква 1 шт.;
рослинна олія;
томатна паста - 50 р;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець;
дрібно нарізана зелень кропу.
Приготування
Очищаємо картоплю, ретельно вимиваємо і ріжемо на великі шматки. Одну цибулину подрібнюємо і разом з яйцем додаємо до свино-говяжему фаршу, вимішуємо, солимо і перчимо. Формуємо тефтелі з яловичини . Підсмажуємо їх на рослинному маслі і складаємо в посуд мультиварки на шар картоплі. Можна тефтелі і картоплю укласти в декілька шарів.
На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і терту моркву, додаємо томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Тушкуємо 10 хвилин. Томатну заправку солимо і виливаємо до тефтелі і картоплі.
Мультиварку включаємо в режим «гасіння» і готуємо до розм'якшення картоплі. Якщо підливи мало, додаємо кип'яченої води і продовжуємо тушкувати.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
куряче філе - 800 г;
булка - 150 г;
яйця - 4 шт.;
молоко - півсклянки
цибуля - 2 шт.
сир - 100 г;
сметана - 150 г;
сіль, перець, спеції;
зелень кропу;
оливкова олія.
Приготування
Очищаємо і вимиваємо картоплю в трьох водах. Ріжемо на половинки. У невеликій мисочці змішуємо сіль, перець, інші спеції з оливковою олією і подрібненим кропом. Змащуємо половинки картоплі отриманої заправкою і відставляємо на час приготування фаршу.
Куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулиною. Булку замочуємо в молоці. До курячого фаршу додаємо віджату булку, яйце, сіль і перець. Добре збиваємо. Формуємо невеличкі кульки і обсмажуємо їх на оливковій олії.
Розкладаємо тефтелі з курячого фаршу на змащеному олією деку. Між тюфтельками викладаємо половинки картоплі, змазані в заправці. Зверху скроплюємо оливковою олією і печемо в духовці майже до готовності картоплі. Коли картопля буде вже м'яким, поливаємо сумішшю з молока, сметани і трьох яєць. Зверху посипаємо тертим сиром і печемо ще 10 хвилин. Страву на стіл подаємо гарячим.
Так як гаситься або запікається в цьому блюді одночасно і м'ясо, і гарнір, час йде на приготування всього обіду набагато менше. Головне вгадати з кількістю підливи. Якщо її мало, страва буде сухуватим, а при надлишковому обсязі рідини, більше схожим на суп.
Спробуйте приготувати два рецепту тюфтельок з картоплею: запечені в духовці і тушковані в мультиварці.
Тефтелі з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо картоплю, ретельно вимиваємо і ріжемо на великі шматки. Одну цибулину подрібнюємо і разом з яйцем додаємо до свино-говяжему фаршу, вимішуємо, солимо і перчимо. Формуємо тефтелі з яловичини . Підсмажуємо їх на рослинному маслі і складаємо в посуд мультиварки на шар картоплі. Можна тефтелі і картоплю укласти в декілька шарів.
На рослинному маслі обсмажуємо подрібнену цибулю і терту моркву, додаємо томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Тушкуємо 10 хвилин. Томатну заправку солимо і виливаємо до тефтелі і картоплі.
Мультиварку включаємо в режим «гасіння» і готуємо до розм'якшення картоплі. Якщо підливи мало, додаємо кип'яченої води і продовжуємо тушкувати.
Тефтелі з картоплею, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо і вимиваємо картоплю в трьох водах. Ріжемо на половинки. У невеликій мисочці змішуємо сіль, перець, інші спеції з оливковою олією і подрібненим кропом. Змащуємо половинки картоплі отриманої заправкою і відставляємо на час приготування фаршу.
Куряче м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулиною. Булку замочуємо в молоці. До курячого фаршу додаємо віджату булку, яйце, сіль і перець. Добре збиваємо. Формуємо невеличкі кульки і обсмажуємо їх на оливковій олії.
Розкладаємо тефтелі з курячого фаршу на змащеному олією деку. Між тюфтельками викладаємо половинки картоплі, змазані в заправці. Зверху скроплюємо оливковою олією і печемо в духовці майже до готовності картоплі. Коли картопля буде вже м'яким, поливаємо сумішшю з молока, сметани і трьох яєць. Зверху посипаємо тертим сиром і печемо ще 10 хвилин. Страву на стіл подаємо гарячим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі з підливою - рецепт
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки, запашні і тушковані з підливою. У нашій статті ми зібрали цікаві рецепти приготування тефтелькою. Читайте наші
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.