Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?

Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?

28-07-2015, 20:45
997
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Оптимальний джерело тваринних білків і жирів, важливих мікроелементів – яловичина, саме цей вид м'яса рекомендований для дієтичного харчування.
Навіть у старих куховарських книгах наводилося кілька варіантів, як приготувати гуляш з яловичини з підливою, що вже говорити про сьогодення, коли можна знайти сотні рецептів цієї страви. Але поговоримо, як правильно готувати, щоб вийшло смачно.
Запорука успіху – гарне м'ясо
Це настільки само собою зрозуміло, що періодично про це факторі забувають, адже з м'яса старого тварини, з перемороженного продукту смачне блюдо не вийде. Так що йдемо на ринок і вибираємо м'ясо свіже або охолоджене. Зверніть увагу на колір м'якоті і жиру. М'якоть повинна бути червоною (темного відтінку), але не бордовою або темно-малиновою, а жир все ж білим. Рожевий жир – ознака того, що обробляли тушу неправильно, а кремовий колір повідомить про похилому віці тварини. Звичайно, вибирайте свіже м'ясо – пружна поверхня і приємний м'ясний запах допоможуть визначити якісний продукт.

Класичний рецепт гуляшу з яловичини з підливою.


Саме таким чином готували його мадяри, правда замість багаття у нас буде плита, але в іншому не відходимо від класичного рецепту.
Інгредієнти:

  • жир топлений – 3 ст. ложки;

  • філе яловичини – 13 кг;

  • цибуля – 3-4 шт. середнього розміру;

  • томати – 05 кг;

  • паприка мелена – 2-3 ст. ложки;

  • сіль йодована – 1 ст. ложка;

  • мелений перчик чорний і запашний – по 1/4 ч. ложки;

  • лавровий лист – 2-3 шт.;

  • борошно пшеничне – 1 жменя.


  • Приготування
    Для приготування гуляшу беремо казан, і, поки жир плавиться, нарізаємо невеликими шматочками м'ясо. Швидко обсмажуємо шматочки в жирі – повинна утворитися скоринка. Додаємо нашатковану чверть кільцями цибулю, борошно, протерті томати (можна пропустити через м'ясорубку або використовувати терку), паприку і перець. Накриваємо кришкою і на самому повільному вогні готуємо приблизно півтори години, звичайно, періодично помішуючи. Якщо підлива стає занадто густий, доливайте потроху будь-якого м'ясного або овочевого бульйону. Солимо в самому кінці.

    Гуляш з яловичини з підливою зі сметани


    Такий гуляш сподобається тим, хто не любить томат. М'ясо вийде ніжним і м'яким, а підлива – дуже смачною, більш світлою і вершковою на смак.
    Інгредієнти:

  • м'ясо яловиче, нарізане шматочками – 1 кг;

  • рослинна рафінована олія – 50 мл;

  • паприка солодка – 2 ст. ложки;

  • сметана не менше 20% жирності – 250-300 мл;

  • цибуля – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 1 велика жменя;

  • мелений перець (суміш) – 1/4 ч. ложки;

  • сіль йодована – за смаком;

  • бульйон м'ясний – 03-05 л.


  • Приготування
    У казані прогріваємо масло до появи легкого димку і дуже швидко смажимо м'ясо, домагаючись рівномірного скоринки. Додаємо дрібно нашатковану цибулю, паприку, борошно, перець і трохи бульйону. Готуємо під кришкою, помішуючи і підливаючи бульйон у міру необхідності протягом півтора годин.
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    За 5 хвилин до готовності солимо і кладемо сметану. Готовий гуляш можна приправити часником і свіжою зеленню.
    Дуже просто приготувати гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Для цього в режимі «смаження» готуємо яловичину з цибулею протягом 10 хвилин, потім додаємо інші інгредієнти і міняємо режим «гасіння». Залишаємо гуляш на півтори години тушкуватися, тим часом можна багато всього встигнути зробити по господарству.
    Готувати гуляш зі свинини і яловичини з підливою не варто – все ж у м'яса дуже різне час приготування і, поки приготується яловичина, свинина стане абсолютно ні на що не схожа.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
    Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Гуляш зі свинини з підливою - рецепт
    Порадувати рідних досить простим, ситним і, головне смачним блюдом дозволить рецепт гуляшу з свинини з густою, трохи пряної підливою, яке ідеально
    Гуляш із баранини
    Гуляш із баранини
    Більшість початківців кулінарів, не беруться за приготування баранини, адже особлива текстура і специфічний запах, при неправильному приготуванні,
    Гуляш з підливою
    Гуляш з підливою
    Гуляш, при правильному приготуванні, виходить смачним і ароматним. Шматочки м'яса повинні бути ніжними, м'якими, распадающимися на волокна. Страву
    Гуляш з яловичини
    Гуляш з яловичини
    Гуляш - дуже ситна, ароматне і наваристое м'ясне блюдо, яке можна подавати з будь-яким гарніром на ваш смак. Готувати гуляш можна з будь-якого м'яса,
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна