Гуляш з яловичини
Гуляш – не що інше, як дуже густий і наваристий м'ясної суп часто присутній на столах жителів Східної Європи. Ситне м'ясне страву прийнято подавати в компанії будь-якого улюбленого гарніру начебто круп, овочів, пасти або просто з шматком свіжого хліба.
Про те, як зробити гуляш з яловичини не просто смачно, але і досить швидко, ми поговоримо далі.
Інгредієнти:
яловичина - 15 кг;
борошно - 40 г;
рослинне масло - 45 мл;
білий цибуля - 80 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
морква - 90 г;
стебла селери - 90 г;
томатна паста - 70 г;
червоне сухе вино - 125 мл;
м'ясний бульйон - 500 мл;
темне пиво - 330 мл;
суміш прованських трав;
свіжа петрушка.
Приготування
Шматки м'яса перед обсмаженням слід добре приправити і обсипати борошном. На вогні розігріваємо жаровню, або будь-яку іншу товстостінну посуд, з великою кількістю рослинного масла. Смажимо шматочки яловичини зі всіх сторін до набуття характерного золотистого відтінку, після чого перекладаємо м'ясо на тарілку, а на його місце додаємо ще одну порцію масла і пасеруємо на неї нарізані овочі з стандартного супового набору: цибуля, морква, стебла селери. Додаємо до овочів часник через 5-7 хвилин, змішуємо засмажку з томатною пастою і посипаємо щедрою пучкою прованських трав. Коли часник і трави пустять аромат, вливаємо вино і чекаємо, коли рідина випарується практично повністю. Тепер настала черга бульйону, додавши який, чекаємо закипання і викладаємо яловичину. На мінімальному вогні тушкуємо м'ясо під кришкою близько півтора годин. Подаємо дуже смачний гуляш з яловичини з великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
яловичина - 14 кг;
соєвий соус - 125 мл;
сухе червоне вино - 125 мл;
гірчиця - 10 г;
м'ясний бульйон - 250 мл;
вода - 250 мл;
вустерширський соус - 15 мл;
часникові зубчики - 4 шт.;
листя лавра - 3 шт.;
білий цибулю - 150 р;
морква - 120 г;
солодкий перець - 120 г;
паприка - 5 г;
крохмаль - 10 р.
Приготування
У мисці з'єднуємо соєвий соус з червоним вином і гірчицею. Додаємо в отриманий маринад шматочки яловичини і 2/3 цибулі, все добре перемішуємо, накриваємо чим завгодно, щоб не обвітрилося, і ставимо в холодильник на годину-другу. Після закінчення часу, обсмажуємо м'ясо в жаровні до зарум'янювання, заливаємо все водою і бульйоном, додаємо вустер, подрібнений часник, що залишився лук і лавр, а потім і паприку. Тушкуємо м'ясо на повільному вогні півтори години, потім додаємо до нього моркву з перцем і продовжуємо приготування ще хвилин 40 поки овочі не розм'якшаться. За пару хвилин до фіналу готування відбираємо склянку бульйону з підливи і змішуємо його з крохмалем. Вливаємо крохмальний розчин до решти соусу і даємо загуснути.
Подавати гуляш з яловичини слід зі сметаною і великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
яловичина - 12 кг;
рослинна олія - 30 мл;
часникові зубчики - 4 шт.;
листя лавра - 2 шт.;
цибулю білий - 100 г;
кумин, орегано, бутони гвоздики - по щіпці;
сушена смородина - 60 г;
морква - 100 г;
м'ясний бульйон - 500 мл;
томати у власному соку - 800 г;
свіжа зелень.
Приготування
Нарізавши м'ясо великими кубиками, і обсушивши, приправляємо його сіллю з перцем, а потім обсмажуємо до рум'янцю. До м'яса кладемо нарізані кубиками овочі, пропущений через прес часник, листя лавра, прянощі і спеції. Накриваємо жаровню з усім її вмістом кришкою і даємо постояти на вогні 6-8 хвилин. Після, заливаємо м'ясо з овочами томатами і бульйоном, кладемо смородину і знову накриваємо кришкою. З цього моменту приготування гуляшу з яловичини займе близько двох з половиною годин.
Про те, як зробити гуляш з яловичини не просто смачно, але і досить швидко, ми поговоримо далі.
Рецепт смачного гуляшу з яловичини з пивом
Інгредієнти:
Приготування
Шматки м'яса перед обсмаженням слід добре приправити і обсипати борошном. На вогні розігріваємо жаровню, або будь-яку іншу товстостінну посуд, з великою кількістю рослинного масла. Смажимо шматочки яловичини зі всіх сторін до набуття характерного золотистого відтінку, після чого перекладаємо м'ясо на тарілку, а на його місце додаємо ще одну порцію масла і пасеруємо на неї нарізані овочі з стандартного супового набору: цибуля, морква, стебла селери. Додаємо до овочів часник через 5-7 хвилин, змішуємо засмажку з томатною пастою і посипаємо щедрою пучкою прованських трав. Коли часник і трави пустять аромат, вливаємо вино і чекаємо, коли рідина випарується практично повністю. Тепер настала черга бульйону, додавши який, чекаємо закипання і викладаємо яловичину. На мінімальному вогні тушкуємо м'ясо під кришкою близько півтора годин. Подаємо дуже смачний гуляш з яловичини з великою кількістю зелені.
Гуляш з яловичини з підливою
Інгредієнти:
Приготування
У мисці з'єднуємо соєвий соус з червоним вином і гірчицею. Додаємо в отриманий маринад шматочки яловичини і 2/3 цибулі, все добре перемішуємо, накриваємо чим завгодно, щоб не обвітрилося, і ставимо в холодильник на годину-другу. Після закінчення часу, обсмажуємо м'ясо в жаровні до зарум'янювання, заливаємо все водою і бульйоном, додаємо вустер, подрібнений часник, що залишився лук і лавр, а потім і паприку. Тушкуємо м'ясо на повільному вогні півтори години, потім додаємо до нього моркву з перцем і продовжуємо приготування ще хвилин 40 поки овочі не розм'якшаться. За пару хвилин до фіналу готування відбираємо склянку бульйону з підливи і змішуємо його з крохмалем. Вливаємо крохмальний розчин до решти соусу і даємо загуснути.
Подавати гуляш з яловичини слід зі сметаною і великою кількістю зелені.
Приготування гуляшу з яловичини по-угорськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши м'ясо великими кубиками, і обсушивши, приправляємо його сіллю з перцем, а потім обсмажуємо до рум'янцю. До м'яса кладемо нарізані кубиками овочі, пропущений через прес часник, листя лавра, прянощі і спеції. Накриваємо жаровню з усім її вмістом кришкою і даємо постояти на вогні 6-8 хвилин. Після, заливаємо м'ясо з овочами томатами і бульйоном, кладемо смородину і знову накриваємо кришкою. З цього моменту приготування гуляшу з яловичини займе близько двох з половиною годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гуляш в мікрохвильовці
Гуляш - це універсальне блюдо, яке можна подавати як на обід, так і на вечерю. Але не завжди у нас буває досить часу, для приготування м'ясного
Бефстроганов з яловичини
Незважаючи на свою назву, бефстроганов споконвічно російська страва. М'ясо, порізане на шматочки, готується в сметанному соусі. Неймовірно ніжно і
Як приготувати гуляш з яловичини?
Деякі господині вважають за краще не мати справу з яловичиною, так як в процесі приготування вона стає жорсткою і не всім це по смаку. Тим не менш,
Гуляш зі свинини - рецепт
Різноманіття рецептів такого, всім відомого, страви як гуляш, дозволяє нам використовувати різні види м'яса, щоб урізноманітнити смак готового
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до