Гуляш – не що інше, як дуже густий і наваристий м'ясної суп часто присутній на столах жителів Східної Європи. Ситне м'ясне страву прийнято подавати в компанії будь-якого улюбленого гарніру начебто круп, овочів, пасти або просто з шматком свіжого хліба.
Про те, як зробити гуляш з яловичини не просто смачно, але і досить швидко, ми поговоримо далі.
Рецепт смачного гуляшу з яловичини з пивом
Інгредієнти: яловичина - 15 кг; борошно - 40 г; рослинне масло - 45 мл; білий цибуля - 80 г; часникові зубчики - 2 шт.; морква - 90 г; стебла селери - 90 г; томатна паста - 70 г; червоне сухе вино - 125 мл; м'ясний бульйон - 500 мл; темне пиво - 330 мл; суміш прованських трав; свіжа петрушка. Приготування Шматки м'яса перед обсмаженням слід добре приправити і обсипати борошном. На вогні розігріваємо жаровню, або будь-яку іншу товстостінну посуд, з великою кількістю рослинного масла. Смажимо шматочки яловичини зі всіх сторін до набуття характерного золотистого відтінку, після чого перекладаємо м'ясо на тарілку, а на його місце додаємо ще одну порцію масла і пасеруємо на неї нарізані овочі з стандартного супового набору: цибуля, морква, стебла селери. Додаємо до овочів часник через 5-7 хвилин, змішуємо засмажку з томатною пастою і посипаємо щедрою пучкою прованських трав. Коли часник і трави пустять аромат, вливаємо вино і чекаємо, коли рідина випарується практично повністю. Тепер настала черга бульйону, додавши який, чекаємо закипання і викладаємо яловичину. На мінімальному вогні тушкуємо м'ясо під кришкою близько півтора годин. Подаємо дуже смачний гуляш з яловичини з великою кількістю зелені.
Гуляш з яловичини з підливою
Інгредієнти: яловичина - 14 кг; соєвий соус - 125 мл; сухе червоне вино - 125 мл; гірчиця - 10 г; м'ясний бульйон - 250 мл; вода - 250 мл; вустерширський соус - 15 мл; часникові зубчики - 4 шт.; листя лавра - 3 шт.; білий цибулю - 150 р; морква - 120 г; солодкий перець - 120 г; паприка - 5 г; крохмаль - 10 р. Приготування У мисці з'єднуємо соєвий соус з червоним вином і гірчицею. Додаємо в отриманий маринад шматочки яловичини і 2/3 цибулі, все добре перемішуємо, накриваємо чим завгодно, щоб не обвітрилося, і ставимо в холодильник на годину-другу. Після закінчення часу, обсмажуємо м'ясо в жаровні до зарум'янювання, заливаємо все водою і бульйоном, додаємо вустер, подрібнений часник, що залишився лук і лавр, а потім і паприку. Тушкуємо м'ясо на повільному вогні півтори години, потім додаємо до нього моркву з перцем і продовжуємо приготування ще хвилин 40 поки овочі не розм'якшаться. За пару хвилин до фіналу готування відбираємо склянку бульйону з підливи і змішуємо його з крохмалем. Вливаємо крохмальний розчин до решти соусу і даємо загуснути.
Подавати гуляш з яловичини слід зі сметаною і великою кількістю зелені.
Приготування гуляшу з яловичини по-угорськи – рецепт
Інгредієнти: яловичина - 12 кг; рослинна олія - 30 мл; часникові зубчики - 4 шт.; листя лавра - 2 шт.; цибулю білий - 100 г; кумин, орегано, бутони гвоздики - по щіпці; сушена смородина - 60 г; морква - 100 г; м'ясний бульйон - 500 мл; томати у власному соку - 800 г; свіжа зелень. Приготування Нарізавши м'ясо великими кубиками, і обсушивши, приправляємо його сіллю з перцем, а потім обсмажуємо до рум'янцю. До м'яса кладемо нарізані кубиками овочі, пропущений через прес часник, листя лавра, прянощі і спеції. Накриваємо жаровню з усім її вмістом кришкою і даємо постояти на вогні 6-8 хвилин. Після, заливаємо м'ясо з овочами томатами і бульйоном, кладемо смородину і знову накриваємо кришкою. З цього моменту приготування гуляшу з яловичини займе близько двох з половиною годин.