Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці
Маш, рецепти приготування якого вражають різноманітністю, має високу поживну цінність і гідні смакові характеристики. Бобова крупа особливо затребувана під час посту, включається в меню вегетаріанців і тих, хто дотримується здорового харчування.
Страви з маша, як правило, не винахідливі в приготуванні, але мають свої загальноприйняті особливості виконання технології.
Крупу перед використанням обов'язково промивають і при необхідності замочують або пророщують.
Смачні страви з маша можна приготувати на гарнір або як самостійне страви, доповнивши відварену або протушенную крупу овочами або м'ясом.
Неймовірно корисні і наваристы супи з маша, які навіть без додавання м'яса вдаються поживними.
Суп з маша, рецепт якого буде представлений наступним, може бути приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням м'яса або на овочевому відварі в суто пісному складі. При бажанні бобові доповнюють рисом, пшоном, іншими злаковими, або овочами свіжими або спассерованными попередньо на рослинному маслі.
Інгредієнти:
маш – 100 г;
картопля – 3 шт.;
помідори – 2 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
капуста цвітна або брокколі – 150 г;
зелень – 1 пучок;
масло рослинне – 50 мл;
часник – 1-2 зубчики;
сіль, перець, лавр.
Приготування
Маш замочують на кілька годин, після чого відварюють практично до готовності.
Додають картоплю, а через 10 хвилин варіння пасеровану на олії цибулю з морквою, суцвіття капусти і нарізані кубиками помідори.
Приправляють за гаряче смаком сіллю, перцем, часником і зеленню, проварюють 5 хвилин.
Маш на гарнір – рецепт простий і доступний для виконання будь-кому, навіть починаючому кулінару. Зерна при необхідності можна відварити і без попереднього замочування, збільшивши при цьому час термічної обробки. Склад піджарки допускається розширювати додаванням інших овочевих складових і приправ.
Інгредієнти:
маш – 200 г;
помідор і цибулю – по 1 шт.;
масло рослинне – 40 мл;
часник – 1 зубок;
сіль, перець чорний, червоний і духмяний.
Приготування
Маш попередньо замочують у холодній воді, після чого відварюють до готовності, посоливши в кінці варіння.
На маслі обсмажують цибулю, додавши часник, три види перцю і нарізаний помідор.
Викладають піджарку до готової крупі, перемішують.
Нижченаведені рекомендації допоможуть розібратися з тим, як смачно приготувати пюре у вигляді каші. В даному випадку бобові поєднуються з рисом, замість якого можна взяти гречку, іншу крупу. Живильний гарнір можна перетворити у смачне поживне самостійне друге блюдо, додавши до складу будь-яке м'ясо.
Інгредієнти:
маш – 200 г;
рис – 150 г;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
олія кукурудзяна – 40 мл;
сіль, перець запашний.
Приготування
Маш замочують на кілька годин, після чого заливають двома склянками води і відварюють до м'якості.
Додають обсмажену на олії цибулю з морквою і рис, доливають гарячу воду до покриття на сантиметр, приправляють за смаком сіллю, перцем.
Як і всі другі страви з маша готують кашу до розварювання крупи і вбирання води.
Особливо корисний маш, вегетаріанські рецепти якого вимагають попереднього пророщування зерен. Продукт заливають на ніч до покриття чистою прохолодною водою, після чого промивають і розташовують тонким шаром між двома отрезами зволоженою бавовняної тканини до отримання паростків довжиною 1 см або більше.
Інгредієнти:
пророщений маш – 350 г;
часник – 2 зубки;
цибуля – 1 шт.;
масло рослинне – 100 мл;
соус соєвий – 40 мл;
оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;
приправа для корейської моркви – 1 ч. ложка;
сіль.
Приготування
Пророщений маш бланшують в киплячій підсоленій воді 15 хвилини, дають стекти і охолонути.
В розпеченому маслі обсмажують до золотистого кольору цибулю, витягують його, а масло виливають до машу.
Додають видавлений часник, перець, сіль і оцет, перемішують.
Пророщений маш в салатах – рецепти приготування, вимагають настоювання не менше години з наступною подачею в салатнику.
Тим, кому подобається пюре з маша, рецепти приготування хумуса особливо припадуть до душі. Далі представлена версія закуски з пророщених зерен, замість яких можна взяти просто розмочену протягом 12 годин крупу або її попередньо відваривши до м'якості в ємності з водою, посоливши в кінці варіння за смаком.
Інгредієнти:
пророщений маш – 300 г;
паста кунжутна – 50 г;
часник – 2 зубки;
олія оливкова – 50 мл;
зелень – 50 г;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
томати вялені або паста – 1-2 ч. ложки;
вода – 100 мл;
сіль, паприка.
Приготування
Боби пророщують, промивають, укладають в ємність блендера.
Додають по черзі інгредієнти зі списку, щоразу збиваючи масу до однорідності.
Розводять пасту до бажаної консистенції кип'яченої і постигла водою.
Перекладають готовий хумус в піалу, поливають оливковим маслом і посипають меленою паприкою.
Підійде для здорового харчування, вегетаріанського і пісного меню маш, рецепти приготування якого передбачають поєднання продукту з овочами. Крупу слід спочатку відварити з попереднім замочуванням або без практично до готовності, а потім протушкувати до м'якості з овочевим супроводом.
Інгредієнти:
маш – 300 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
баклажани – 150 г;
болгарський перець – 200 р;
помідори – 350 г;
часник – 4 зубки;
масло рослинне – 50 мл;
лимонний сік – 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Маш відварюють практично до готовності.
Обсмажують на маслі нарізану цибулю і моркву.
Додають скибочки перцю і баклажани, смажать 5 хвилин.
Приправляють овочеву масу за смаком, додають маш, протушивают під кришкою до м'якості складових.
Допоможуть приготувати смачно маш прості рецепти фалафеля – східної закуски, для приготування якої крім даного сорти бобових найчастіше використовують нут. Замість цибулі з часником можна додати подрібнену масу асафетіду. Готові вироби обов'язково викладають на серветки для вбирання надлишків жиру.
Інгредієнти:
маш і нут – 200 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 4 зубки;
борошно – 5-6 ст. ложок;
кріп і петрушка – по 05 пучка;
кумін, коріандр, перцева суміш, каррі, кмин;
сіль, олію для фритюру.
Приготування
Замочують, а потім відварюють до готовності маш і нут.
Подрібнюють бобові в блендері, додавши зелень, цибулю і часник.
Приправляють масу за смаком сіллю, кумином, коріандром, каррі, кмином і перцевої сумішшю, перемішують, додавши в процесі борошно.
Скачують з отриманої маси кульки і обсмажують в розігрітому фритюрі до рум'янцю.
Неймовірно смачний маш, рецепти приготування якого передбачають додавання до складу страви грибів. І завжди доступні печериці, і ароматні вишукані лісові боровики будуть тут до місця і перетворять характеристики страви тільки на краще. Для отримання пісної версії зі складу виключають яйця, при бажанні замінивши їх додатковими овочевими складовими.
Інгредієнти:
маш – 300 г;
гриби – 600 г;
яйця – 4 шт.;
часник – 4 зубки;
масло рослинне – 50 мл;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Замочують на кілька годин, промивають, а потім відварюють до повної готовності маш.
Споліскують, шаткують пластинами або часточками гриби, обсмажують на олії, додавши в кінці смаження часник. Лісові гриби попередньо відварюють.
Додають маш, приправи, спеції, перемішують і прогрівають пару хвилин.
Як і інші подібні страви з махаємо подають страву самостійно або як гарнір.
Наступний рецепт не підійде тим, хто шукає страви з маша з м'ясом, зате порадує прихильників здорового та корисного харчування. Кичари – головна страва аюрведичній кухні, готується за участю рису і безлічі запашних пряних добавок, склад яких можна підбирати, спираючись на індивідуальні смакові пристрасті.
Інгредієнти:
маш – 100 г;
рис – 180 г;
вода – 15 л;
масло топлене дхі – 3 ст. ложки;
гвоздика – 2 бутона;
кориця – 1/4 палички;
листя каррі – 3 шт.;
гірчиця чорна – 1 ч. ложка;
куркума – 05 ч. ложки;
сіль – 1 ст. ложка.
Приготування
У розігріте масло закладають корицю, гвоздику, зерна гірчиці.
Через хвилину додають каррі, куркуму.
Закладають в пряне масло промитий маш рис, обсмажують хвилину, заливають водою, підсолюють.
Після закипання прикривають ємність кришкою, готують на помірному вогні 25-30 хвилин.
Подають страву з лаймом і індійським хлібом .
Маш-маш по-корейськи – рецепт для любителів пікантних страв з остринкой. В якості основи для отримання закуски використовуються паростки, отримані після пророщування зерен. Їх можна зробити власноруч або придбати готові в торговельній мережі. Кількість червоного пекучого перцю регулюють за смаком.
Інгредієнти:
пророщений маш – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 5 зубків;
кунжут – 05 ч. ложки;
цукор – 05 ч. ложки;
масло – 2 ст. ложки;
пластівці червоного гострого перцю – 2-3 ч. ложки або по смаку;
соєвий соус – 1-3 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Паростки маша кидають у киплячу воду і відварюють протягом хвилини, відкидають на друшляк.
Після охолодження додають видавлений часник.
На маслі обсмажують кунжут з цибулею, додають чилі, смажать хвилину і виливають до паросткам.
Додають за смаком соєвий соус, цукор, сіль і перець, перемішують, дають постояти 15 хвилин.
Допоможуть смачно приготувати маш в мультиварці, рецепти якісного застосування крупи в кулінарії і базові рекомендації по поліпшенню смаку страв з участю даного сорти бобових. Максимально гармонійно поєднується продукт не тільки з овочами, але і з м'ясом: м'якоттю свинини, телятини або курячим філе.
Інгредієнти:
маш – 400 г;
куряче філе – 200 г;
цибулю, моркву – по 1 шт.;
помідори та картопля – 2 шт.;
часник – 2 зубки;
масло – 2 ст. ложки;
сіль, перець, спеції.
Приготування
В олії на «Випікання» обсмажують цибулю.
Додають м'ясо, смажать 10 хвилин.
Закладають шарами морква, помідори, картопля, розмочений маш, сіль, перець і спеції.
Заливають вміст до повного покриття водою і готують на «Гасіння» 1 год.
Як приготувати маш?
Страви з маша, як правило, не винахідливі в приготуванні, але мають свої загальноприйняті особливості виконання технології.
Як приготувати суп із маша?
Суп з маша, рецепт якого буде представлений наступним, може бути приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням м'яса або на овочевому відварі в суто пісному складі. При бажанні бобові доповнюють рисом, пшоном, іншими злаковими, або овочами свіжими або спассерованными попередньо на рослинному маслі.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати маш на гарнір?
Маш на гарнір – рецепт простий і доступний для виконання будь-кому, навіть починаючому кулінару. Зерна при необхідності можна відварити і без попереднього замочування, збільшивши при цьому час термічної обробки. Склад піджарки допускається розширювати додаванням інших овочевих складових і приправ.
Інгредієнти:
Приготування
Каша з маша – рецепт
Нижченаведені рекомендації допоможуть розібратися з тим, як смачно приготувати пюре у вигляді каші. В даному випадку бобові поєднуються з рисом, замість якого можна взяти гречку, іншу крупу. Живильний гарнір можна перетворити у смачне поживне самостійне друге блюдо, додавши до складу будь-яке м'ясо.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з пророщеного маша – рецепт
Особливо корисний маш, вегетаріанські рецепти якого вимагають попереднього пророщування зерен. Продукт заливають на ніч до покриття чистою прохолодною водою, після чого промивають і розташовують тонким шаром між двома отрезами зволоженою бавовняної тканини до отримання паростків довжиною 1 см або більше.
Інгредієнти:
Приготування
Хумус з маша – рецепт
Тим, кому подобається пюре з маша, рецепти приготування хумуса особливо припадуть до душі. Далі представлена версія закуски з пророщених зерен, замість яких можна взяти просто розмочену протягом 12 годин крупу або її попередньо відваривши до м'якості в ємності з водою, посоливши в кінці варіння за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Маш з овочами – рецепт
Підійде для здорового харчування, вегетаріанського і пісного меню маш, рецепти приготування якого передбачають поєднання продукту з овочами. Крупу слід спочатку відварити з попереднім замочуванням або без практично до готовності, а потім протушкувати до м'якості з овочевим супроводом.
Інгредієнти:
Приготування
Фалафель з маша – рецепт
Допоможуть приготувати смачно маш прості рецепти фалафеля – східної закуски, для приготування якої крім даного сорти бобових найчастіше використовують нут. Замість цибулі з часником можна додати подрібнену масу асафетіду. Готові вироби обов'язково викладають на серветки для вбирання надлишків жиру.
Інгредієнти:
Приготування
Маш з грибами – рецепт
Неймовірно смачний маш, рецепти приготування якого передбачають додавання до складу страви грибів. І завжди доступні печериці, і ароматні вишукані лісові боровики будуть тут до місця і перетворять характеристики страви тільки на краще. Для отримання пісної версії зі складу виключають яйця, при бажанні замінивши їх додатковими овочевими складовими.
Інгредієнти:
Приготування
Маш кичари – рецепт
Наступний рецепт не підійде тим, хто шукає страви з маша з м'ясом, зате порадує прихильників здорового та корисного харчування. Кичари – головна страва аюрведичній кухні, готується за участю рису і безлічі запашних пряних добавок, склад яких можна підбирати, спираючись на індивідуальні смакові пристрасті.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати маш-маш по-корейськи?
Маш-маш по-корейськи – рецепт для любителів пікантних страв з остринкой. В якості основи для отримання закуски використовуються паростки, отримані після пророщування зерен. Їх можна зробити власноруч або придбати готові в торговельній мережі. Кількість червоного пекучого перцю регулюють за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати маш в мультиварці?
Допоможуть смачно приготувати маш в мультиварці, рецепти якісного застосування крупи в кулінарії і базові рекомендації по поліпшенню смаку страв з участю даного сорти бобових. Максимально гармонійно поєднується продукт не тільки з овочами, але і з м'ясом: м'якоттю свинини, телятини або курячим філе.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи
Маринована капуста швидкого приготування є чудовою альтернативою класичному квашеному овочу, має приємний соковитий смак. Характеристики закуски
М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
М'ясо з підливою – нехитре, але завжди апетитне, ситне додаток, яке можна подати до будь-якого гарніру або просто так зі свіжим хлібом. Варіації
Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски
Салат з кіноа – легка і одночасно неймовірно поживна закуска, смакові характеристики якої легко урізноманітнити, підбираючи базового продукту доречне
Качині стегенця - рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці
Качині ніжки, рецепти приготування прості і допоможуть створити відмінні страви з м'яса птиці. Продукт маринують в пікантних сумішах, після чого
Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
Навіть таке просте блюдо, як яловичина, тушкована з підливою, можна приготувати по-різному, виконуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених
Суп з маша
Корисне бобове маш дуже широко використовується в азіатській кухні. З маша варять ситні і густі супи, які відмінно підходять для вегетаріанського і