Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

12-03-2018, 08:14
26 052
Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці
Маш, рецепти приготування якого вражають різноманітністю, має високу поживну цінність і гідні смакові характеристики. Бобова крупа особливо затребувана під час посту, включається в меню вегетаріанців і тих, хто дотримується здорового харчування.

Як приготувати маш?


Страви з маша, як правило, не винахідливі в приготуванні, але мають свої загальноприйняті особливості виконання технології.

  • Крупу перед використанням обов'язково промивають і при необхідності замочують або пророщують.

  • Смачні страви з маша можна приготувати на гарнір або як самостійне страви, доповнивши відварену або протушенную крупу овочами або м'ясом.

  • Неймовірно корисні і наваристы супи з маша, які навіть без додавання м'яса вдаються поживними.


  • Як приготувати суп із маша?

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Суп з маша, рецепт якого буде представлений наступним, може бути приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням м'яса або на овочевому відварі в суто пісному складі. При бажанні бобові доповнюють рисом, пшоном, іншими злаковими, або овочами свіжими або спассерованными попередньо на рослинному маслі.
    Інгредієнти:

  • маш – 100 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • капуста цвітна або брокколі – 150 г;

  • зелень – 1 пучок;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • сіль, перець, лавр.


  • Приготування

  • Маш замочують на кілька годин, після чого відварюють практично до готовності.

  • Додають картоплю, а через 10 хвилин варіння пасеровану на олії цибулю з морквою, суцвіття капусти і нарізані кубиками помідори.

  • Приправляють за гаряче смаком сіллю, перцем, часником і зеленню, проварюють 5 хвилин.


  • Як приготувати маш на гарнір?


    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Маш на гарнір – рецепт простий і доступний для виконання будь-кому, навіть починаючому кулінару. Зерна при необхідності можна відварити і без попереднього замочування, збільшивши при цьому час термічної обробки. Склад піджарки допускається розширювати додаванням інших овочевих складових і приправ.
    Інгредієнти:

  • маш – 200 г;

  • помідор і цибулю – по 1 шт.;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • сіль, перець чорний, червоний і духмяний.


  • Приготування

  • Маш попередньо замочують у холодній воді, після чого відварюють до готовності, посоливши в кінці варіння.

  • На маслі обсмажують цибулю, додавши часник, три види перцю і нарізаний помідор.

  • Викладають піджарку до готової крупі, перемішують.


  • Каша з маша – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Нижченаведені рекомендації допоможуть розібратися з тим, як смачно приготувати пюре у вигляді каші. В даному випадку бобові поєднуються з рисом, замість якого можна взяти гречку, іншу крупу. Живильний гарнір можна перетворити у смачне поживне самостійне друге блюдо, додавши до складу будь-яке м'ясо.
    Інгредієнти:

  • маш – 200 г;

  • рис – 150 г;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • олія кукурудзяна – 40 мл;

  • сіль, перець запашний.


  • Приготування

  • Маш замочують на кілька годин, після чого заливають двома склянками води і відварюють до м'якості.

  • Додають обсмажену на олії цибулю з морквою і рис, доливають гарячу воду до покриття на сантиметр, приправляють за смаком сіллю, перцем.

  • Як і всі другі страви з маша готують кашу до розварювання крупи і вбирання води.


  • Салат з пророщеного маша – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Особливо корисний маш, вегетаріанські рецепти якого вимагають попереднього пророщування зерен. Продукт заливають на ніч до покриття чистою прохолодною водою, після чого промивають і розташовують тонким шаром між двома отрезами зволоженою бавовняної тканини до отримання паростків довжиною 1 см або більше.
    Інгредієнти:

  • пророщений маш – 350 г;

  • часник – 2 зубки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • соус соєвий – 40 мл;

  • оцет бальзамічний – 1 ст. ложка;

  • приправа для корейської моркви – 1 ч. ложка;

  • сіль.


  • Приготування

  • Пророщений маш бланшують в киплячій підсоленій воді 15 хвилини, дають стекти і охолонути.

  • В розпеченому маслі обсмажують до золотистого кольору цибулю, витягують його, а масло виливають до машу.

  • Додають видавлений часник, перець, сіль і оцет, перемішують.

  • Пророщений маш в салатах – рецепти приготування, вимагають настоювання не менше години з наступною подачею в салатнику.


  • Хумус з маша – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Тим, кому подобається пюре з маша, рецепти приготування хумуса особливо припадуть до душі. Далі представлена версія закуски з пророщених зерен, замість яких можна взяти просто розмочену протягом 12 годин крупу або її попередньо відваривши до м'якості в ємності з водою, посоливши в кінці варіння за смаком.
    Інгредієнти:

  • пророщений маш – 300 г;

  • паста кунжутна – 50 г;

  • часник – 2 зубки;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • зелень – 50 г;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • томати вялені або паста – 1-2 ч. ложки;

  • вода – 100 мл;



  • сіль, паприка.


  • Приготування

  • Боби пророщують, промивають, укладають в ємність блендера.

  • Додають по черзі інгредієнти зі списку, щоразу збиваючи масу до однорідності.

  • Розводять пасту до бажаної консистенції кип'яченої і постигла водою.

  • Перекладають готовий хумус в піалу, поливають оливковим маслом і посипають меленою паприкою.


  • Маш з овочами – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Підійде для здорового харчування, вегетаріанського і пісного меню маш, рецепти приготування якого передбачають поєднання продукту з овочами. Крупу слід спочатку відварити з попереднім замочуванням або без практично до готовності, а потім протушкувати до м'якості з овочевим супроводом.


    Інгредієнти:

  • маш – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • баклажани – 150 г;

  • болгарський перець – 200 р;

  • помідори – 350 г;

  • часник – 4 зубки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Маш відварюють практично до готовності.

  • Обсмажують на маслі нарізану цибулю і моркву.

  • Додають скибочки перцю і баклажани, смажать 5 хвилин.

  • Приправляють овочеву масу за смаком, додають маш, протушивают під кришкою до м'якості складових.


  • Фалафель з маша – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Допоможуть приготувати смачно маш прості рецепти фалафеля – східної закуски, для приготування якої крім даного сорти бобових найчастіше використовують нут. Замість цибулі з часником можна додати подрібнену масу асафетіду. Готові вироби обов'язково викладають на серветки для вбирання надлишків жиру.
    Інгредієнти:

  • маш і нут – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • борошно – 5-6 ст. ложок;

  • кріп і петрушка – по 05 пучка;

  • кумін, коріандр, перцева суміш, каррі, кмин;

  • сіль, олію для фритюру.


  • Приготування

  • Замочують, а потім відварюють до готовності маш і нут.

  • Подрібнюють бобові в блендері, додавши зелень, цибулю і часник.

  • Приправляють масу за смаком сіллю, кумином, коріандром, каррі, кмином і перцевої сумішшю, перемішують, додавши в процесі борошно.

  • Скачують з отриманої маси кульки і обсмажують в розігрітому фритюрі до рум'янцю.


  • Маш з грибами – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Неймовірно смачний маш, рецепти приготування якого передбачають додавання до складу страви грибів. І завжди доступні печериці, і ароматні вишукані лісові боровики будуть тут до місця і перетворять характеристики страви тільки на краще. Для отримання пісної версії зі складу виключають яйця, при бажанні замінивши їх додатковими овочевими складовими.
    Інгредієнти:

  • маш – 300 г;

  • гриби – 600 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Замочують на кілька годин, промивають, а потім відварюють до повної готовності маш.

  • Споліскують, шаткують пластинами або часточками гриби, обсмажують на олії, додавши в кінці смаження часник. Лісові гриби попередньо відварюють.

  • Додають маш, приправи, спеції, перемішують і прогрівають пару хвилин.

  • Як і інші подібні страви з махаємо подають страву самостійно або як гарнір.


  • Маш кичари – рецепт

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Наступний рецепт не підійде тим, хто шукає страви з маша з м'ясом, зате порадує прихильників здорового та корисного харчування. Кичари – головна страва аюрведичній кухні, готується за участю рису і безлічі запашних пряних добавок, склад яких можна підбирати, спираючись на індивідуальні смакові пристрасті.
    Інгредієнти:

  • маш – 100 г;

  • рис – 180 г;

  • вода – 15 л;

  • масло топлене дхі – 3 ст. ложки;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • кориця – 1/4 палички;

  • листя каррі – 3 шт.;

  • гірчиця чорна – 1 ч. ложка;

  • куркума – 05 ч. ложки;

  • сіль – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • У розігріте масло закладають корицю, гвоздику, зерна гірчиці.

  • Через хвилину додають каррі, куркуму.

  • Закладають в пряне масло промитий маш рис, обсмажують хвилину, заливають водою, підсолюють.

  • Після закипання прикривають ємність кришкою, готують на помірному вогні 25-30 хвилин.

  • Подають страву з лаймом і індійським хлібом .


  • Як приготувати маш-маш по-корейськи?

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Маш-маш по-корейськи – рецепт для любителів пікантних страв з остринкой. В якості основи для отримання закуски використовуються паростки, отримані після пророщування зерен. Їх можна зробити власноруч або придбати готові в торговельній мережі. Кількість червоного пекучого перцю регулюють за смаком.
    Інгредієнти:

  • пророщений маш – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 5 зубків;

  • кунжут – 05 ч. ложки;

  • цукор – 05 ч. ложки;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • пластівці червоного гострого перцю – 2-3 ч. ложки або по смаку;

  • соєвий соус – 1-3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Паростки маша кидають у киплячу воду і відварюють протягом хвилини, відкидають на друшляк.

  • Після охолодження додають видавлений часник.

  • На маслі обсмажують кунжут з цибулею, додають чилі, смажать хвилину і виливають до паросткам.

  • Додають за смаком соєвий соус, цукор, сіль і перець, перемішують, дають постояти 15 хвилин.


  • Як приготувати маш в мультиварці?

    Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці

    Допоможуть смачно приготувати маш в мультиварці, рецепти якісного застосування крупи в кулінарії і базові рекомендації по поліпшенню смаку страв з участю даного сорти бобових. Максимально гармонійно поєднується продукт не тільки з овочами, але і з м'ясом: м'якоттю свинини, телятини або курячим філе.
    Інгредієнти:

  • маш – 400 г;

  • куряче філе – 200 г;

  • цибулю, моркву – по 1 шт.;

  • помідори та картопля – 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • В олії на «Випікання» обсмажують цибулю.

  • Додають м'ясо, смажать 10 хвилин.

  • Закладають шарами морква, помідори, картопля, розмочений маш, сіль, перець і спеції.

  • Заливають вміст до повного покриття водою і готують на «Гасіння» 1 год.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи
    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи
    Маринована капуста швидкого приготування є чудовою альтернативою класичному квашеному овочу, має приємний соковитий смак. Характеристики закуски
    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
    М'ясо з підливою – нехитре, але завжди апетитне, ситне додаток, яке можна подати до будь-якого гарніру або просто так зі свіжим хлібом. Варіації
    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски
    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски
    Салат з кіноа – легка і одночасно неймовірно поживна закуска, смакові характеристики якої легко урізноманітнити, підбираючи базового продукту доречне
    Качині стегенця - рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці
    Качині стегенця - рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці
    Качині ніжки, рецепти приготування прості і допоможуть створити відмінні страви з м'яса птиці. Продукт маринують в пікантних сумішах, після чого
    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
    Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
    Навіть таке просте блюдо, як яловичина, тушкована з підливою, можна приготувати по-різному, виконуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених
    Суп з маша
    Суп з маша
    Корисне бобове маш дуже широко використовується в азіатській кухні. З маша варять ситні і густі супи, які відмінно підходять для вегетаріанського і