» » Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи
Маринована капуста швидкого приготування доведеться до місця, коли немає часу для очікування тривалого сквашування овоча традиційним способом або просто є бажання поласувати в міру гострої, пікантною, ароматною і хрусткою закускою.

Як маринувати капусту швидко і смачно?


Щоб капуста маринована швидким способом порадувала характерним хрускотом та чудовими смаковими характеристиками, слід не тільки дотримуватися пропорцій інгредієнтів для маринаду, але і дотримувати деякі тонкощі і секрети виконання технології.

  • Капусту вибирають білого кольору з соковитими листям без темних плям.

  • Вода для розсолу повинна бути відфільтрованої, бутильованої або джерельною.

  • При використанні прянощів їх проварюють кілька хвилин у воді, а оцет додають перед заливкою овоча.

  • Час маринування визначається рецептом, залежить від насиченості маринаду, його температури та розміру нарізки.


  • Малосольна капуста швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Щоб у короткий термін отримати апетитну закуску, слід скористатися рекомендаціями даного рецепту. Готується швидка маринована капуста за 2 години. Ще стільки ж знадобиться для настоювання страви у холодильнику. Вжити отримане ласощі слід за 3-4 дні, після чого овоч стає менш хрусткому.
    Інгредієнти:

  • капуста – 500 г;

  • морква – 05 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • цукор і оцет – 100 г;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • вода – 1 л;

  • лавр – 3 шт.;

  • запашний перець - 4 шт.;

  • чорний мелений перець – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування

  • Шаткують капусту перетирають моркву.

  • Додають часник, перець.

  • Воду кип'ятять з сіллю, цукром, лавром, оцтом 3 хвилини, виливають до овочів.

  • Капуста з часником швидкого приготування повинна постояти в маринаді при кімнатних умовах 2 години, після чого її перекладають у банку, віджимаючи, і відправляють в холодильник.


  • Маринована капуста швидкого приготування з оцтом


    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Приготувавши за таким рецептом маринад з оцтом для капусти швидкого приготування, вдасться отримати пікантний, кисло-солодкий смак закуски за рахунок концентрації заливки і додавання до неї куркуми. Для кращого результату овочеву нарізку слід притиснути тарілкою і встановити на неї вантаж.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 качан;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • вода, масло, цукор і оцет – по 05 склянки;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • куркума – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, моркву подрібнюють, часник, змішують з куркумою.

  • Кип'ятять воду з маслом, цукром, сіллю і оцтом, виливають маринад до капусти.

  • Притискають овочеву нарізку вантажем і залишають після охолодження на добу в холодильнику.


  • Капуста «Провансаль» швидкого приготування – рецепт

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Ще один експрес-рецепт дозволить отримати чудову добавку до м'яса або других страв всього за кілька годин. Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування набуває особливого аромат, колір і більш насичений смак за рахунок додавання до складу солодкого болгарського перцю червоного кольору.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • моркву і солодкий перець – по 1 шт.;

  • часник – 1-3 зубчики;

  • вода – 150 мл;

  • оцет – 2 ст. ложки;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • цукор – 50 г;

  • масло – 70 мл


  • Приготування

  • Шаткуємо капусту і злегка втоптують з сіллю і цукром.

  • Додають перець болгарський, морква і часник.

  • Кип'ятять воду, дають трохи охолонути, змішують з олією і оцтом, виливають до заготівлі, ретельно перемішують, притискають вантажем.

  • Капуста «Провансаль» швидкого приготування буде готова через 6 годин.


  • Добова капуста – рецепт

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Ще більш просоченої ароматом прянощів і насиченою виходить добова капуста, приготовлена з урахуванням нижченаведених рекомендацій. Можна безмежно експериментувати з рецептом, додаючи нові інгредієнти, спеції та приправи, або замінюючи ними запропоновані, наприклад часник цибулею, а морква буряком.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 1-2 шт.;

  • часник – 1-3 зубчики;

  • вода – 05 л;

  • оцет – 2 ст. ложки;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 75 г;

  • масло і оцет – по 75 мл;

  • лавр і горошини перцю – за смаком.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, нарізати моркву і часник, перемішують.

  • Кип'ятять воду з сіллю, цукром, олією, лавром і перцем, вливають оцет, заливають маринад до капусти, притискають вантажем.

  • Через добу маринована капуста швидкого приготування буде готова до дегустації.


  • Капуста-пилюска з буряком – рецепт швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Хрустка капуста швидкого приготування , яка в готовому вигляді нагадує ефектні барвисті квіткові пелюстки, стане гідною прикрасою будь-якого застілля. Закуска приваблює не тільки зовнішнім, але й внутрішнім змістом, радуючи споживачів чудовими смаковими характеристиками.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 05 шт.;

  • часник – 2-3 зубки;

  • вода – 05 л;

  • оцет – 75 мл;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • олія – 1/4 склянки;

  • лавр – 1-2 шт.;

  • горошини перцю – 3 шт.


  • Приготування

  • Капусту нарізають квадратами, укладають в ємність, чергуючи з морквою, буряком і часником.

  • Кип'ятять воду з цукром, сіллю, лавром і перцем, додають олію і оцет, виливають до капусти.

  • Капуста пилюска швидкого приготування буде готова до першої пробі через 12 годин.


  • Смачна капуста по-корейськи швидкого приготування – рецепт

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Смачна, ароматна, з приємною помірної гострої нотою виходить капуста по-корейськи швидкого приготування. Форма і розмір нарізки листя не принципова і може варіюватися від тонкої соломки до великих або середнього розміру пелюсток-кубиків. Часник додають за бажанням і смаком, як і гострий перець чилі.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • оцет – 40-50 мл;

  • сіль і коріандр – 1 ч. ложка;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • олія – 05 склянки;

  • мелений чилі, кмин і запашний перець – по 05 ч. ложки;

  • горошини перцю – 3 шт.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, додають сіль і цукор, розминають нарізку руками.

  • У сковороді прожарюють масло до серпанок, знімають з вогню.

  • Додають спеції, виливають суміш до тертої моркви з часником.

  • Перекладають морквяну масу до капусти, додають оцет, перемішують, притискають вантажем, залишають на 12 годин в теплі.


  • Червона капуста маринована швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Смачною і корисною буде червонокачанна капуста маринована швидкого приготування. Традиційно жорстка в свіжому вигляді овочева нарізка стає на порядок м'якше після обробки гарячим маринадом і набуває пікантний ласий смак за рахунок додаванням прянощів і свіжих ароматних яблук.


    Інгредієнти:

  • капуста червона – 1 кг;

  • яблуко – 1 шт.;

  • паличка кориці – 1 шт.;

  • гвоздика і перець запашний – по 7 шт.;

  • горошини чорного перцю – 15 шт.;

  • оцет – 05 л;

  • сіль – 15 ст. ложки;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • вода – 3/4 л.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, додають часточки яблук.

  • Кип'ятять воду з додаванням прянощів, солі і цукру 7 хвилин, вливають оцет, виливають маринад після повторного закипання до капусти.

  • Притискають овочеву нарізку вантажем, залишають на 12 годин при кімнатних умовах і прибирають в холод.


  • Маринована капуста швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Маринована капуста швидкого приготування, рецепт якої буде представлений таким, готується з суцвіть кольорової вилка, розмір яких визначається індивідуально. Отриману закуску можна подати до отваренному картоплі , страв з м'яса або включати в якості компонента у всілякі салати.
    Інгредієнти:

  • капуста кольорова – 1 кг;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • оцет і масло – 5 ст. ложок;

  • сіль – 25 ч. ложки;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • вода – 1 л;

  • лавр, перець, гвоздика.


  • Приготування

  • У воду додають сіль, цукор, прянощі і часник.

  • Вливають олію, оцет, закладають нарізаний перець, моркву і суцвіття капусти.

  • Після повторного закипання варять овочі 1 хвилину, після чого залишають під кришкою до охолодження.

  • Перекладають капусту з овочами в банку і прибирають в холодильник на добу.


  • Капуста в гарячому розсолі швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Ще один варіант приготування швидкої капусти в гарячому маринаді дозволить оцінити перевагу додавання до складу кореня хрону. Приємна помірна гострота і хрусткі властивості капустяної нарізки не залишать байдужим ні одного дегустатора. Додаткову свіжість додасть нарізаний свіжий огірок.
    Інгредієнти:

  • капуста – 2 кг;

  • болгарський перець і огірок – 1 шт.;

  • морква – 1-2 шт.;

  • корінь хрону – 40 г;

  • оцет 70% – 1 десертна ложка;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • вода – 1 л;

  • лавр, перець.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, перець, морква, хрін і огірок, перемішують, укладають щільно в каструлю або банку.

  • Кип'ятять воду з додаванням прянощів, солі і цукру 5 хвилин, вливають оцет, заливають маринадом овочеву нарізку.

  • Через 12 годин перебування при кімнатних умовах швидка капуста маринована гарячим розсолом буде готова.


  • Капуста з журавлиною швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Смачна капуста швидкого приготування набуває не тільки додатковий смак, але і поживність при додаванні до складу журавлини, славиться своїми цінними властивостями. Кількість ягід визначають по смаку, вмішуючи порцію овочеву нарізку при маринуванні або перед подачею вже готової закуски.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • журавлина – жменя або за смаком;

  • часник – 4 зубки;

  • оцет 9% – 150 мл;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор і масло рослинне – 100 г;

  • вода – 05 л;

  • лавр, перець.


  • Приготування

  • Капусту шаткують, змішують з тертою морквою, часником і журавлиною.

  • Кип'ятять воду з додаванням солі, цукру, олії, прянощів, додавши в кінці оцет.

  • Заливають гарячим маринадом капусту , зверху поміщають вантаж і залишають заготівлю після охолодження в холодильнику на добу.


  • Солодка капуста швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Поданий далі рецепт солодкої капусти швидкого приготування підійде тим, хто віддає перевагу вживати заготівлі та соління, приготовані зі значною порцією цукрового піску. Додатковий характерний смак закуски додадуть додані до складу нарізані яблука і виноград.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква і яблука – 2 шт.;

  • виноград без кісточок– 300 г;

  • оцет і олію – по 05 склянки;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • цукор – 150 г;

  • вода – 1 л;

  • лавр, перець.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, моркву, яблука, додають виноградні ягоди.

  • Кип'ятять воду з цукром, сіллю, маслом, прянощами, додавши в кінці оцет.

  • Гарячим виливають маринад до овочевої та фруктової нарізці, прибирають остиглу заготовку в холодильник на 12 годин.


  • Капуста швидкого приготування, маринована з буряком – рецепт

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Маринована капуста з буряком швидкого приготування буде готова до дегустації вже через 5 годин перебування в пікантному маринаді при кімнатних умовах. Моркву до складу закуски додається за бажанням і за смаком, не будучи обов'язковим інгредієнтом, як і всі пряні добавки або ароматні спеції.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • буряк – 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • оцет – 100 мл;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 100 г;

  • вода – 200 мл;

  • лавр, перець.


  • Приготування

  • Шаткують соломкою капусту і буряк, перемішують з подрібненим часником і за бажанням з морквою.

  • Кип'ятять воду з додаванням лавра, перцю, солі і цукру 7 хвилин.

  • Знімають маринад з вогню, вмішують оцет і виливають до капусти.

  • Залишають заготовку на 5 годин.


  • Гостра капуста швидкого приготування

    Маринована капуста швидкого приготування - рецепти з буряком, оцтом і по-корейськи

    Наступний рецепт для шанувальників гострих заготовок, виготовлених з додаванням стручків чилі. Нарізана капуста шматочками швидкого приготування буде маринуватися не менше 12 годин. Якщо ж нашаткувати овочі тонкою соломкою, то поласувати апетитним стравою вдасться вже через пару-трійку годин.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1 кг;

  • моркву і солодкий перець – по 1 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • оцет – 100 мл;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • цукор – 100 г;

  • вода – 1 л;

  • чилі – 05-1 шт.;

  • мелений чорний перець – 1/4 ч. ложки;

  • лавр, перець горошком – за смаком.


  • Приготування

  • Шаткують капусту, солодкий і гострий перець, морква, змішують в мисці з часником, перекладають у ємність для маринування.

  • Кип'ятять воду, додавши лавр, перець, сіль, цукор і оцет, виливають до капусти.

  • Залишають заготовку на 2-12 годин під пресом.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 08:13
    Переглядів: 199