» » Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски
Якщо хочеться приготувати максимально ситну і корисну закуску, салат з кіноа підійде для вирішення питання в кращому вигляді. Додавши до складу крупу, є справжнім джерелом вітамінів, білків, клітковини та інших цінних речовин, вдасться значно підвищити поживність наїдки.

Як варити кіноа для салату?


Щоб приготувати смачний салат з кіноа спочатку необхідно придбати цінну добавку, правильно її підготувати.

  • Крупу попередньо замочують у холодній воді на кілька годин, що дозволить позбавити продукт від гіркоти.

  • Заливають одну частину крупи двома частинами води, підсолюють і варять під кришкою протягом 15 хвилин.

  • Розм'якшену крупу відкидають на друшляк і залишають до повного стікання рідини і охолодження.


  • Салат з кіноа і авокадо – рецепт

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Салат з кіноа і авокадо – ідеальний вибір для повсякденного дієтичного вечері або легкого перекусу. Закуска якісно вгамує почуття голоду, наповнить організм необхідною корисною енергією, не утяжелив при цьому травлення. Салатний мікс можна замінити нарізаною пекінською капустою або листовим салатом.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 150 г;

  • авокадо і морква – по 1 шт.;

  • черрі – 5 штук;

  • салатний мікс – 2 жмені;

  • мед, гірчиця і кунжут – по 30 г;

  • соєвий соус – 40 мл


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Очищають і нарізають авокадо, морква, розрізають на четвертинки черрі.

  • З'єднують складові, додають салатний мікс.

  • Змішують в піалі мед, соєвий соус і гірчицю.

  • Заправляють сумішшю корисний пісний салат з кіноа, перемішують і посипають перед подачею кунжутом.


  • Салат з кіноа, з овочами – рецепт


    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Не менш привабливий для здорового харчування або пісного меню салат з кіноа з овочами, якщо його приготувати за наступним рецептом. Замість бальзамічного оцту допускається використання звичайного яблучного або винного. Крім того можна замінити оливкова олія кунжутним або соняшниковою рафінованою.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 05 склянки;

  • огірок і моркву – по 1 шт.;

  • селера – 05 шт.;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • бальзамічний оцет і масло оливкове – 3 ст. ложки;

  • сіль, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Перетирають на корейській тертці моркву і корінь селери.

  • Шинкують брусочками огірок і солодкі перці.

  • З'єднують крупу з овочами, додають зелень і заправку з олії і оцту, посоливши її за смаком.

  • Викладають овочевий салат з кіноа на блюдо, прикрашають гілочками зелені.


  • Салат з кіноа і креветками – рецепт

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Наступний рецепт для шанувальників морепродуктів. Салат з відвареною кіноа доповнюється креветками, які попередньо варять до готовності або просто розморожують і обшпарюють окропом, якщо продукт варено-морожений. Замість свіжого шпинату допускається використовувати салатні листя або іншу зелень.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 15 склянки;

  • креветки – 300 г;

  • огірок, болгарський перець – по 1 шт.;

  • шпинат – 1 пучок;

  • імбирний корінь – 15 г;

  • часник – 2 зубки;

  • лимон – 05 шт.;

  • олія оливкова – 70 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють кіноа і креветки, остуджують.

  • Шинкують брусочками або соломкою огірок і очищений болгарський перець, додають до базових компонентів.

  • Змішують масло, сік лимона з імбиром і часником, додають сіль, перець, перемішують і виливають у салатник.

  • Доповнюють салат з кіноа і креветками заправкою і листям шпинату, перемішують.


  • Теплий салат з кіноа

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Салат теплий з кіноа один з небагатьох, який не вимагає повного остигання звареної крупи. Закуска тут доповнюється обсмажені на сковороді попередньо промаринованной курятиною, яка не тільки додасть додаткову ситість і калорійність корисному яству, але й збагатить його смакові характеристики.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 1 склянка;

  • куряче філе – 300 г;

  • авокадо – 05 шт.;

  • зерна граната і салатні листя – по 1 жмені;

  • кмин мелений чилі – по 05 ч. ложки;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • приправа для курки;

  • сіль, перець, лимонна цедра, петрушка.


  • Приготування

  • Нарізають брусочками куряче філе і маринують в суміші з соку половини лимона, масла, чилі, кмину, приправ, солі і перцю.

  • Відварюють кіноа і змішують з лимонною цедрою, нарізаним авокадо, салатними листям і гранатовими зернами.

  • Обсмажують на маслі курятину, викладають на блюдо з салатом.

  • Поливають теплий салат з кіноа і куркою заправкою з гірчиці з маслом, соку половини лимона, петрушки, солі і перцю.


  • Салат з кіноа і руколою

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Салат з кіноа з овочами і руколою – ідеальний варіант для легкого літнього вечері або дієтичної трапези, яка впевнено не додасть зайвих кілограмів. Замість пір'я зеленої цибулі можна додати трохи нарізаної білої салатною цибулини, лайм при необхідності замінити лимоном, а черрі звичайними томатами.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 150 г;

  • огірки свіжі помідори черрі – 200 г;

  • рукола – 1 пучок;

  • базилік зелений лук – по 05 пучка;

  • лайм – 1 шт.;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Шинкують огірки скибочками, черрі часточками, з базиліка відривають листя і цибулю дрібно рубають.

  • Змішують компоненти в салатнику з руколою, додають сіль, перець і олію.

  • Перемішують салат з кіноа, викладають на блюдо і доповнюють часточками лайма.


  • Салат з гарбузом і кіноа

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Салат з кіноа, рецепт якого буде представлений далі, вразить вишуканістю смакових поєднань і чудовим зовнішнім виглядом. Закуска доповнюється попередньо запеченої в духовці під пряним маринадом гарбузом і скибочками м'якого сиру. Гармонійно доповнять палітру кедрові або волоські горішки.


    Інгредієнти:

  • кіноа – 150 г;

  • масло горіхове – 1/3 ст. ложки;

  • гарбуз – 250 г;

  • сир і горіхи – 50 г;

  • мед – 3 ст. ложки;

  • оцет яблучний – 10 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • сіль, мускатний горіх мелений, імбир.


  • Приготування

  • Відварюють кіноа з додаванням горіхового масла.

  • Гарбуз нарізають кубиками зі стороною 2 см, викладають на деко з пергаментом.

  • Змішують по ложці меду та оливкової олії, додавши по щіпці мускатного горіха, імбиру з сіллю, змащують сумішшю гарбуз і запікають при 200 градусах 15 хвилин.

  • На блюдо викладають кіноа, гарбуз, скибочки сиру і поливають підсоленою засмажкою з олії, меду та оцту.


  • Салат з кіноа і тунцем

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Неймовірно смачним і святковим на вигляд виходить салат з кіноа і консервованим тунцем, приготованим за наступним рецептом. Освіжать смак складових свіжі огірки, а гранатові зерна додадуть пікантну кислинку. Сметану в заправці можна замінити натуральним йогуртом без добавок.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 05 склянки;

  • консервований тунець – 1 банка;

  • яйця – 2 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • кріп – 05 пучка;

  • лимонний сік і сметана – по 1 ст. ложці;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • сіль, перець, гранатові зерна.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Нарізають кубиками відварені яйця, огірок.

  • Сметану змішують з маслом, лимонним соком, сіллю і перцем.

  • Укладають шарами огірки, розім'яте вилкою м'ясо тунця, кіноа і яйця, поливаючи кожен компонент заправкою.

  • Посипають салат з кіноа зверху кропом і гранатовими зернами.


  • Перуанський салат з кіноа

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Кіноа чудово поєднується в салатах з квасолею , створюючи ситну, а завдяки вдалому супроводу пікантну і неймовірно смачну кулінарну композицію. Помідори переважно використовувати з щільною солодкуватою м'якоттю, а цибулю виключно салатний або попередньо ошпарений окропом для більш ніжного смаку.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 100 г;

  • консервована квасоля – 1 банка;

  • помідори – 350 г;

  • салатний цибулю – 1 шт.;

  • кінза – 05 пучка;

  • лимон – 1 шт.;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Змішують сік лимона з маслом, сіллю і перцем, додають нарізану цибулю, залишають в мисці на 15 хвилин.

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Помідори нарізають часточками, викладають до цибулі разом з іншими інгредієнтами.

  • Доповнюють салат з кіноа і квасолею кінзою і перемішують.


  • Салат Табуле з кіноа і м'ятою

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Приємний освіжаючий смак набуває салат, приготований з кіноа, якщо в склад додати трохи нарізаної свіжої м'яти. Додаткову пікантність додасть закуски зубчик часнику, однак при бажанні добавку можна виключити зі складу або замінити її будь приправою або сухими травами на свій вибір і смак.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 120 г;

  • помідори та огірки свіжі – 150 г;

  • м'ята – 2-3 гілочки;

  • петрушка – 05 пучка;

  • зелена цибуля – 2 стебла;

  • часник – 1 зубок;

  • лимонний сік та олія оливкова – 50 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють кіноа, остуджують.

  • Додають нарізані огірки, помідори, зелень.

  • Приправляють салат Табуле з кіноа заправкою з масла, лимонного соку, солі, перцю і видавленого часнику, перемішують і подають, прикрасивши гілочкою м'яти і скибочкою лимона.


  • Салат з кіноа і в'яленими томатами

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Вишуканий салат з кіноа і помідорами: в'яленими і свіжими, задовольнить запити найвибагливіших кулінарних критиків. Чудовий баланс смаку і оригінальний зовнішній вигляд закуски викличе приємні емоції. За бажанням в заправку можна додати трохи лимонного соку і дрібку цукру.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 15 склянки;

  • помідори свіжі – 4 шт.;

  • помідори в'ялені – 80 г;

  • авокадо – 2 шт.;

  • петрушка або кінза – 1 пучок;

  • червоний цибуля – 1 шт.;

  • олія оливкова extra virgin – 40 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Додають нарізаний пластинами м'якоть авокадо, скибочки свіжих і в'ялених помідорів, тонкі часточки лука.

  • Змішують масло з сіллю і перцем, заправляють сумішшю салат, перемішують і подають на блюді, прикрасивши петрушкою.


  • Салат з кіноа з апельсином

    Салат з кіноа, авокадо, овочами і креветками, рецепти теплою, пісної закуски

    Легким, у міру пікантним і досить вишуканим виходить салат з крупою кіноа і апельсинами. Крім того в склад додається авокадо і салатний мікс, який можна скласти з максимально бажаних сортів зелені. Гармонійно доповнить палітру смаку і оригінальна заправка з соку цитрусових з бальзаміком.
    Інгредієнти:

  • кіноа – 05 склянки;

  • апельсин великий і авокадо – 1 шт.;

  • салатні листя – 200 г;

  • кукурудза консервована - 100 г;

  • червоний цибуля – 05 шт.;

  • апельсиновий сік – 100 мл;

  • бальзамічний оцет – 40 мл;

  • мед – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють і остуджують кіноа.

  • Додають салатні листя, цибулю, кукурудзу, кубики м'якоті авокадо і очищені від плівок, нарізані апельсини.

  • Змішують мед з апельсиновим соком і бальзамічним оцтом, солять, перчать, заправляють салат і перемішують.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 07:52
    Переглядів: 305