Салат з печерицями та квасолею
Ситний і при цьому легкий, живильний салат з квасолею зручно брати з собою на роботу в якості одного з страв для корисного ланчу. Квасоля в даному випадку можна використовувати практично будь-яку: біла, червона, чорна, або стручкова, всі вони добре поєднуються з грибами і приносять однакову користь вашому організму.
Інгредієнти:
зелена стручкова квасоля - 750 г;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
лимон - 2 шт.;
цибулю-шалот - 2 шт.;
печериці - 300 г;
волоські горіхи - 1 /4 ст.
Приготування
У каструлю наливаємо воду, даємо їй дійти до кипіння і добре солимо. Кладемо в каструлю попередньо промиту квасолю і бланшируем її 5 хвилин. Бланшовані стручки кладемо в окрему миску і поливаємо 3 столовими ложками оливкової олії, а слідом посипаємо 1 1/2 чайними ложками солі.
Натираємо цедру одного лимона і змішуємо її з шалотом, нарізаним тонкими кружечками. Зверху поливаємо цибулю соком 2 лимонів, додаємо свіжі печериці, нарізані тонкими пластинками і посипаємо блюдо сіллю і перцем, заправляємо залишилися олією.
Горіхи підсушуємо в духовці, посипаємо пучкою цукру, перемішуємо і даємо закарамелизироваться хвилини 3. Змішуємо гриби з квасолею і готовий салат посипаємо горішками.
Інгредієнти:
Для салату:
відварна курятина - 250 г;
біла консервована квасоля - 450 г;
червоний болгарський перець - 1 шт.;
мариновані шампіньйони - 180 г;
зелена цибуля - пучок;
маслини без кісточок - 1/2 ст.;
сік лайма - 1 ст. ложка;
авокадо - 1 шт.;
петрушка - за смаком.
Для заправки:
винний оцет - 1/3 ст.;
сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;
мелений кумін - 1/2 ч. ложки;
сушений чилі - 1/2 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
часник - 1 зубчик;
оливкова олія - 2/3 ст.
Приготування
Відварну курятину розбираємо на волокна. Зелень подрібнюємо, перець і авокадо нарізаємо кубиками, маслини тонкими кільцями і ріжемо довільно мариновані печериці . Змішуємо всі інгредієнти для салату в будь глибокої посуді і поливаємо соком лимона. Ставимо салат в холодильник.
Тим часом візьмемося за заправку. Насипаємо всі спеції в ступку і злегка перетираємо в кашку з часником, після чого поступово підливаємо маслом і оцет і поливаємо заправкою злегка остиглий салат.
Інгредієнти:
свіжий шпинат - 2 ст.;
червона капуста - 1/2 качана;
печериці - 250 г;
зелена стручкова квасоля - 400 г;
часник - 4 зубчики;
червоний цибуля - 1 шт.;
"Пармезан" - 80 г;
грінки з білого хліба;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Квасоля готуємо на киплячій водяній бані 3-4 хвилини. Поливаємо стручки столовою ложкою масла, приправляємо пропущеним через прес часником, а також сіллю і перцем, ретельно все перемішуємо. Викладаємо квасолю на подушку зі свіжого шпинату.
Печериці нарізаємо пластинками і укладаємо поверх стручків квасолі, поверх розподіляємо тонку соломку капусти і напівпрозорі кільця червоного цибулі. Зверху салат доповнюємо грінками і тертим сиром. Поливаємо блюдо заправкою з масла. лимонного соку, солі і перцю.
Інгредієнти:
кіноа - 1 ст.;
шинка або бекон - 4 товстих скибочки;
червоний цибуля - 1 шт.;
печериці мариновані - 100 г;
червоний винний оцет - 3 ст. ложки;
цукор -1 ч. ложка;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
шпинат свіжий - 170 г;
консервована біла квасоля - 500 г;
сир з пліснявою - 1/4 ст.
Приготування
Кіноа відварюємо. Шинку нарізаємо соломкою і смажимо до золотистого кольору. Змішуємо всі інгредієнти салату разом і заправляємо соусом з цукру, гірчиці, масла і оцту, доповнюємо страву шматочками блакитного сиру.
Салат із стручкової квасолею і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо воду, даємо їй дійти до кипіння і добре солимо. Кладемо в каструлю попередньо промиту квасолю і бланшируем її 5 хвилин. Бланшовані стручки кладемо в окрему миску і поливаємо 3 столовими ложками оливкової олії, а слідом посипаємо 1 1/2 чайними ложками солі.
Натираємо цедру одного лимона і змішуємо її з шалотом, нарізаним тонкими кружечками. Зверху поливаємо цибулю соком 2 лимонів, додаємо свіжі печериці, нарізані тонкими пластинками і посипаємо блюдо сіллю і перцем, заправляємо залишилися олією.
Горіхи підсушуємо в духовці, посипаємо пучкою цукру, перемішуємо і даємо закарамелизироваться хвилини 3. Змішуємо гриби з квасолею і готовий салат посипаємо горішками.
Салат з куркою, печерицями та квасолею
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Відварну курятину розбираємо на волокна. Зелень подрібнюємо, перець і авокадо нарізаємо кубиками, маслини тонкими кільцями і ріжемо довільно мариновані печериці . Змішуємо всі інгредієнти для салату в будь глибокої посуді і поливаємо соком лимона. Ставимо салат в холодильник.
Тим часом візьмемося за заправку. Насипаємо всі спеції в ступку і злегка перетираємо в кашку з часником, після чого поступово підливаємо маслом і оцет і поливаємо заправкою злегка остиглий салат.
Салат з квасолею, печерицями та сухариками
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля готуємо на киплячій водяній бані 3-4 хвилини. Поливаємо стручки столовою ложкою масла, приправляємо пропущеним через прес часником, а також сіллю і перцем, ретельно все перемішуємо. Викладаємо квасолю на подушку зі свіжого шпинату.
Печериці нарізаємо пластинками і укладаємо поверх стручків квасолі, поверх розподіляємо тонку соломку капусти і напівпрозорі кільця червоного цибулі. Зверху салат доповнюємо грінками і тертим сиром. Поливаємо блюдо заправкою з масла. лимонного соку, солі і перцю.
Салат з квасолею, печерицями та шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Кіноа відварюємо. Шинку нарізаємо соломкою і смажимо до золотистого кольору. Змішуємо всі інгредієнти салату разом і заправляємо соусом з цукру, гірчиці, масла і оцту, доповнюємо страву шматочками блакитного сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з квасолею і помідорами
Незмінним атрибутом нашого столу завжди залишаються салати. Їх різновидів дуже багато. І що готувати вибирати, звичайно, вам. А ми пропонуємо вам
Салат з шинкою і грибами
Сьогодні ми з вами поговоримо про класичному поєднанні грибів з шинкою, яке чудово підходить для салатів в буденні й святкові дні. Знайомимося з
Салат з червоної квасолі - рецепт
Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про
Салат з шинкою і квасолею
Салат з шинкою і квасолею готуватися досить швидко і просто, а виходить ситним та смачним. Давайте розберемо кілька цікавих варіантів створення цього
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат з кукурудзи й квасолі
Салат з кукурудзи й квасолі - прекрасний варіант для подачі на фуршеті або святковому торжестві. Варіантів його приготування може бути безліч, все