Ситний і при цьому легкий, живильний салат з квасолею зручно брати з собою на роботу в якості одного з страв для корисного ланчу. Квасоля в даному випадку можна використовувати практично будь-яку: біла, червона, чорна, або стручкова, всі вони добре поєднуються з грибами і приносять однакову користь вашому організму.
Салат із стручкової квасолею і печерицями
Інгредієнти: зелена стручкова квасоля - 750 г; оливкова олія - 4 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; лимон - 2 шт.; цибулю-шалот - 2 шт.; печериці - 300 г; волоські горіхи - 1 /4 ст. Приготування У каструлю наливаємо воду, даємо їй дійти до кипіння і добре солимо. Кладемо в каструлю попередньо промиту квасолю і бланшируем її 5 хвилин. Бланшовані стручки кладемо в окрему миску і поливаємо 3 столовими ложками оливкової олії, а слідом посипаємо 1 1/2 чайними ложками солі.
Натираємо цедру одного лимона і змішуємо її з шалотом, нарізаним тонкими кружечками. Зверху поливаємо цибулю соком 2 лимонів, додаємо свіжі печериці, нарізані тонкими пластинками і посипаємо блюдо сіллю і перцем, заправляємо залишилися олією.
Горіхи підсушуємо в духовці, посипаємо пучкою цукру, перемішуємо і даємо закарамелизироваться хвилини 3. Змішуємо гриби з квасолею і готовий салат посипаємо горішками.
Салат з куркою, печерицями та квасолею
Інгредієнти: Для салату:
відварна курятина - 250 г; біла консервована квасоля - 450 г; червоний болгарський перець - 1 шт.; мариновані шампіньйони - 180 г; зелена цибуля - пучок; маслини без кісточок - 1/2 ст.; сік лайма - 1 ст. ложка; авокадо - 1 шт.; петрушка - за смаком. Для заправки:
винний оцет - 1/3 ст.; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; сушений чилі - 1/2 ч. ложки; цукор - 2 ч. ложки; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2/3 ст. Приготування Відварну курятину розбираємо на волокна. Зелень подрібнюємо, перець і авокадо нарізаємо кубиками, маслини тонкими кільцями і ріжемо довільно мариновані печериці . Змішуємо всі інгредієнти для салату в будь глибокої посуді і поливаємо соком лимона. Ставимо салат в холодильник.
Тим часом візьмемося за заправку. Насипаємо всі спеції в ступку і злегка перетираємо в кашку з часником, після чого поступово підливаємо маслом і оцет і поливаємо заправкою злегка остиглий салат.
Салат з квасолею, печерицями та сухариками
Інгредієнти: свіжий шпинат - 2 ст.; червона капуста - 1/2 качана; печериці - 250 г; зелена стручкова квасоля - 400 г; часник - 4 зубчики; червоний цибуля - 1 шт.; "Пармезан" - 80 г; грінки з білого хліба; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 3 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Квасоля готуємо на киплячій водяній бані 3-4 хвилини. Поливаємо стручки столовою ложкою масла, приправляємо пропущеним через прес часником, а також сіллю і перцем, ретельно все перемішуємо. Викладаємо квасолю на подушку зі свіжого шпинату.
Печериці нарізаємо пластинками і укладаємо поверх стручків квасолі, поверх розподіляємо тонку соломку капусти і напівпрозорі кільця червоного цибулі. Зверху салат доповнюємо грінками і тертим сиром. Поливаємо блюдо заправкою з масла. лимонного соку, солі і перцю.
Салат з квасолею, печерицями та шинкою
Інгредієнти: кіноа - 1 ст.; шинка або бекон - 4 товстих скибочки; червоний цибуля - 1 шт.; печериці мариновані - 100 г; червоний винний оцет - 3 ст. ложки; цукор -1 ч. ложка; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; шпинат свіжий - 170 г; консервована біла квасоля - 500 г; сир з пліснявою - 1/4 ст. Приготування Кіноа відварюємо. Шинку нарізаємо соломкою і смажимо до золотистого кольору. Змішуємо всі інгредієнти салату разом і заправляємо соусом з цукру, гірчиці, масла і оцту, доповнюємо страву шматочками блакитного сиру.