М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
М'ясо з підливою перетворить будь-злаковий, макаронний або картопляний гарнір, надавши йому абсолютно нові смакові якості. Причому характеристики страви легко урізноманітнити, змінюючи сорт базового продукту і склад супроводжуваного його соусу.
Приготувати тушковане м'ясо з підливою можна, застосовуючи на практиці різноманітні ідеї щодо створення їства, і при бажанні адаптувати вибраний рецепт під свій смак.
Максимально смачним і насиченим страва буде, якщо нарізане м'ясо попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на олії, а борошно, що використовується для згущення соусу, до кремового відтінку на сухій сковороді.
Найлаконічніший складу страви можна зробити багатокомпонентним, додавши всілякі овочі, приправи і спеції.
Густоту підливи регулюють кількістю додається рідини або борошна, а час приготування коригують залежно від сорту використовуваного м'яса і його якості, оцінюючи готовність продукту методом проби.
Приготоване м'ясо з підливою на сковороді – ідеальний варіант страви для подання до вечері або на друге до обіду. При бажанні перед трапезою можна додати в посудину посічену свіжу зелень, або вмішати в підливу сухі трави або пікантні приправи за 10-15 хвилин до завершення термічної обробки.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г;
цибулю і моркву – по 150 г;
томатний соус – 150 г;
борошно – 30 г;
часник – 2 зубки;
масло – 40 г;
сіль, перець, лавр.
Приготування
Нарізають кубиками або брусочками м'ясо, обсмажують на олії до насиченого рум'янцю.
Закладають цибулю і моркву, смажать 10-15 хвилин.
Додають соус, часник, обсмажують хвилину, вливають воду до повного покриття вмісту, приправляють.
Тушкують смажене м'ясо з підливою до м'якості скибочок.
Окремо обсмажують борошно, додають до підливі, тушкують ще 10 хвилин.
Піджарка з яловичини з підливою стане смачнішою, якщо доповнити склад дрібно нарізаним або перетертим солоним огірком, солодким болгарським перцем або стебловим селерою. Любителям страв з пікантною остринкой сподобається смак страви, приготовленої з додаванням класичної сухий аджики.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г;
цибулю і моркву – по 150 г;
томатний соус – 150-200 г;
борошно – 30-40 г;
болгарський перець або солоний огірок – по 100 г;
аджика – 1-2 ч. ложки;
масло – 40 г;
сіль, перець, лавр.
Приготування
Обсмажують в олії нарізане м'ясо, додають овочі.
Смажать вміст 10 хвилин.
Додають соус, приправи, аджику, воду, готують під кришкою 15 години або до м'якості яловичини.
Загущають м'ясо з підливою борошном, тушкують ще 10-15 хвилин.
Ще один спосіб якісно застосувати яловичину в кулінарії – приготувати бефстроганов. М'ясо з підливою зі сметани з томатом набуває особливу ніжність завдяки нестандартній попередньої підготовки базового продукту, скибки якого спочатку відбивають і тільки після цього шаткують соломкою.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г;
цибуля – 150 г;
томатний соус сметана – 150 г;
борошно – 30 г;
лавр – 2 шт.;
масло – 40 г;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Яловичину нарізають скибками сантиметрової товщини, відбивають, ріжуть соломкою.
Обсмажують м'ясну нарізку в олії, додавши цибуля.
Змішують сметану, томатний соус і борошно, закладають до м'яса, вливають трохи води, приправляють за смаком.
Тушкують бефстроганов з яловичини з підливою 30 хвилин.
Поданий далі простий рецепт смачної підливи з м'ясом можна виконати, коли немає часу на тривале гасіння страви і необхідно в короткий термін забезпечити сімейства смачну і апетитну трапезу. Ідеальним гарніром у даному випадку буде відварена паста або картопля (пюре або скибочками).
Інгредієнти:
куряче філе – 500 г;
цибуля – 100 г;
сметана – 250 г;
італійські трави – 1 ч. ложка;
базилік сушений – щіпка;
часник – 1 головка;
масло – 40 г;
сіль, перець, цукор, кріп.
Приготування
Куряче філе нарізають, обсмажують в олії.
Додають цибулю, половину часнику, смажать 10 хвилин.
Закладають сметану, вливають небагато води, приправляють соус за смаком, припускають 10 хвилин.
Кидають залишився нарізаний часник, базилік, італійські трави, кріп.
Томят куряче філе з підливою 5 хвилин.
Більш оригінальний спосіб приготування куряче м'ясо з підливою – подрібнити продукт і приготувати з нього апетитні і смачні тюфтельки. Фарш можна доповнити тільки цибулею і часником, або додати в склад попередньо відварений рис. Замість томатного соусу допускається використання перетертих помідорів.
Інгредієнти:
куряче філе – 600 г;
цибуля – 100 г;
часник – 2 зубки;
рис – 100 г;
томатний соус – 150 г;
борошно – 50 р;
масло – 40 г;
лавр – 2 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Подрібнюють м'ясо з цибулею і часником, змішують з відвареним рисом, приправляють, відбивають.
Формують круглі тефтелі, обсмажують їх у маслі, укладають у сотейник.
Змішують соус з борошном і спеціями, прогрівають до кипіння, додавши лавр, виливають на тефтелі.
Тушкують тефтелі курячі з підливою 20-30 хвилин під кришкою.
Свинячі реберця з підливою – чудова м'ясна добавка до картоплі, злаковим гарнірів або тушкованим овочам. Навіть без томату, сметани та інших наповнювачів соус виходить насиченим і смачним. Головне обсмажити кожен компонент страви до насиченого рум'янцю, який і стане визначальним для колірної гами наїдки.
Інгредієнти:
свинячі ребра – 500 г;
цибулю і моркву – по 100 г;
хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
часник – 2 зубки;
масло – 40 г;
сіль, перець, лавр, спеції.
Приготування
Ребра розрізують на порції, обсмажують на промасленим сковороді до насиченого рум'янцю з усіх боків.
Додають цибулю і часник, смажать до м'якості овочів.
Доливають трохи води, страву приправляють за смаком сіллю, перцем, лавром, хмелі-сунелі, тушкують до відставання м'яса від кісток.
Загущають підливу обсмаженої до кремового кольору борошном, протушивают 10 хвилин.
Легко і просто готується м'ясо з томатною підливою з пасти. Кількість останньої визначають в залежності від насиченості і густоти добавки, від бажаної кислинки підливи і всього страви. Додаткову свіжість і аромат додасть страві солодкий болгарський перець, а гостроту свіжий або мелений чилі.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г;
цибулю, моркву і солодкий перець – 100 г;
часник – 2 зубки;
томатна паста – 1-3 ст. ложки;
борошно – 20 г;
масло – 40 г;
лавр – 2 шт.;
хмелі-сунелі, чилі;
сіль, перець.
Приготування
На маслі обсмажують м'ясо.
Додають цибулю, через 5 хвилин моркву, ще через 7 хвилин перець солодкий і чилі.
Смажать вміст 10 хвилин, додають пасту, спеції, вливають воду до покриття вмісту.
Приправляють м'ясо з томатною підливою, тушкують до м'якості, загустив за 10 хвилин до кінця приготування борошном.
М'ясо з підливою, рецепт якого буде представлений таким, набуває делікатний вершковий смак, за рахунок використання в якості основи для отримання соусу сметани жирністю вище середнього. Гармонійно доповнять ніжну палітру смаку прованські або італійські трави на вибір. Додати можна і просто базилік або чебрець.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
сметана – 300 г;
прованські трави – 1 ч. ложка;
масло – 40 г;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Нарізають, обсмажують до рум'янцю м'ясо.
Додають овочі, смажать до м'якості.
Закладають спеції і приправи, заливають вміст водою і готують до м'якості скибочок і випаровування рідини.
Закладають сметану, приправляють соус за смаком, томят при помішуванні ще 10 хвилин, присмачують зеленню і знімають з вогню.
Ще один рецепт тушкованого м'яса з підливою для шанувальників баранини. При використанні даного сорту м'яса слід максимально відповідально підходити до вибору супроводжуючих базовий продукт додаткових інгредієнтів і спецій. Особливо доречним тут буде селера, коріандр, кінза, а також багато цибулі і часнику.
Інгредієнти:
баранина – 500 г;
цибуля – 3 шт.;
моркву і болгарський перець – по 1 шт.;
часник – 1 головка;
хмелі-сунелі або уцхо-сунелі – 1 ч. ложка;
томатний сік – 500 мл;
коріандр, лавр, паприка – за смаком;
масло – 40 г;
сіль, перець, кінза.
Приготування
Обсмажують в маслі нарізану баранину.
Додають цибулю, а через 7 хвилин моркву і болгарський перець.
Через 10 хвилин смаження закладають хмелі-сунелі, паприку, половину часнику, вливають томат і воду до покриття вмісту ємності.
Приправляють гуляш із баранини з підливою, тушкують до м'якості м'яса.
Кидають у посудину часник і кинзу, знімають з вогню.
При наявності спеціального казана або високої форми з кришкою зручно гасити м'ясо в духовці . Про всі тонкощі такої технології в даному рецепті, який при бажанні можна підкоригувати, доповнивши склад іншими овочами для соковитості або корінням селери, петрушки для насиченості і аромату.
Інгредієнти:
м'ясо – 1 кг;
цибуля – 2 шт.;
вода – 700 мл;
часник – 1 зубок;
томатна паста борошно – по 1 ст. ложці;
масло – 20 г;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Нарізане м'ясо і цибулю укладають у посудину і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Перемішують вміст і знову запікають 10 хвилин.
Змішують віночком борошно з пастою, додавши воду, приправи і спеції.
Виливають соус до м'яса з цибулею, прикривають кришкою і готувати при 180 градусах 1-2 години, в залежності від сорту м'яса, періодично розмішуючи.
У практично готове смачне м'ясо з підливою вмішують часник і зелень.
У самостійному виконанні з підливою будь-яке м'ясо буде смачним, а при приготуванні з грибами перетворюється в справжній кулінарний шедевр, особливо при використанні ароматних лісових мешканців. Томат або в соус сметану можна не додавати, обмежившись відповідними ароматними приправами та спеціями.
Інгредієнти:
м'ясо – 500 г;
гриби – 500 г;
цибуля – 2 шт.;
бульйон – 250 мл;
часник – 1 зубок;
томатна паста, сметана борошно – по 1 ст. ложці;
масло – 20 г;
орегано і чебрець;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Обсмажують окремо м'ясо з цибулею гриби.
З'єднують дві піджарки в одній ємкості, додають суміш з обсмаженої борошна, пасти, сметани і бульйону.
Приправляють м'ясо з грибною підливою травами, сіллю, перцем, часником, тушкують до м'якості м'яса, присмачивши в кінці зеленню.
Вишукана підлива з кролика, приготована з участю цитрусових і м'яти, задовольнить запити вибагливих і найвибагливіших гурманів, вимагають від страв оригінальності та неповторності. Менш насиченим м'ятний смак буде, якщо замінити лікер білим вином і зменшити порцію освіжаючої зелені, замінивши її базиліком.
Інгредієнти:
кролик – 1 кг;
апельсини – 2 шт.;
м'ятний лікер – 2 ст. ложки;
м'ята – 05 пучка;
масло вершкове і рослинне – по 1 ст. ложці;
бульйон – 200 мл;
корінь селери – 100 г;
сіль, перець, чебрець.
Приготування
Скибочки кролика солять, перчать, обсмажують в суміші двох видів масел.
Додають селера, а через хвилин цедру і сік апельсинів, м'ятний лікер і зелень.
Вливають бульйон, додають чебрець, приправляють соус і тушкують кролика в оригінальній підливі під кришкою до м'якості м'яса.
Елементарно і без зайвих клопотів готується гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Складові навіть без попереднього обсмажування чудово обмінюються в процесі гасіння соками, створюючи воістину царський за всіма параметрами страва. До складу можна додати трохи болгарського перцю або селеру.
Інгредієнти:
м'ясо – 1 кг;
цибулю і моркву – по 2 шт.;
часник – 2 зубки;
томатна паста сметана – 200 г;
спеції для м'яса – за смаком;
борошно – 30 г;
лавр – 2 шт.;
сіль, перець, зелень.
Приготування
У чашу закладають нарізане м'ясо з овочами.
Вливають суміш з томату, сметани та борошна, доливають воду, страву приправляють за смаком, додавши сіль, перець, спеції, лавр.
Включають «Тушкування» на 2 години.
За 10 хвилин до сигналу додають зелень і часник.
Як зробити підливу з м'ясом?
Приготувати тушковане м'ясо з підливою можна, застосовуючи на практиці різноманітні ідеї щодо створення їства, і при бажанні адаптувати вибраний рецепт під свій смак.
М'ясо з підливою на сковороді – рецепт
Приготоване м'ясо з підливою на сковороді – ідеальний варіант страви для подання до вечері або на друге до обіду. При бажанні перед трапезою можна додати в посудину посічену свіжу зелень, або вмішати в підливу сухі трави або пікантні приправи за 10-15 хвилин до завершення термічної обробки.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичина з підливою – рецепт
Піджарка з яловичини з підливою стане смачнішою, якщо доповнити склад дрібно нарізаним або перетертим солоним огірком, солодким болгарським перцем або стебловим селерою. Любителям страв з пікантною остринкой сподобається смак страви, приготовленої з додаванням класичної сухий аджики.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати бефстроганов з яловичини з підливкою?
Ще один спосіб якісно застосувати яловичину в кулінарії – приготувати бефстроганов. М'ясо з підливою зі сметани з томатом набуває особливу ніжність завдяки нестандартній попередньої підготовки базового продукту, скибки якого спочатку відбивають і тільки після цього шаткують соломкою.
Інгредієнти:
Приготування
Підлива з курячої грудки
Поданий далі простий рецепт смачної підливи з м'ясом можна виконати, коли немає часу на тривале гасіння страви і необхідно в короткий термін забезпечити сімейства смачну і апетитну трапезу. Ідеальним гарніром у даному випадку буде відварена паста або картопля (пюре або скибочками).
Інгредієнти:
Приготування
Тефтелі з курячого фаршу з підливою
Більш оригінальний спосіб приготування куряче м'ясо з підливою – подрібнити продукт і приготувати з нього апетитні і смачні тюфтельки. Фарш можна доповнити тільки цибулею і часником, або додати в склад попередньо відварений рис. Замість томатного соусу допускається використання перетертих помідорів.
Інгредієнти:
Приготування
Реберця свинячі з підливою – рецепт
Свинячі реберця з підливою – чудова м'ясна добавка до картоплі, злаковим гарнірів або тушкованим овочам. Навіть без томату, сметани та інших наповнювачів соус виходить насиченим і смачним. Головне обсмажити кожен компонент страви до насиченого рум'янцю, який і стане визначальним для колірної гами наїдки.
Інгредієнти:
Приготування
Підлива з м'ясом, з томатною пастою
Легко і просто готується м'ясо з томатною підливою з пасти. Кількість останньої визначають в залежності від насиченості і густоти добавки, від бажаної кислинки підливи і всього страви. Додаткову свіжість і аромат додасть страві солодкий болгарський перець, а гостроту свіжий або мелений чилі.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо з підливою зі сметани
М'ясо з підливою, рецепт якого буде представлений таким, набуває делікатний вершковий смак, за рахунок використання в якості основи для отримання соусу сметани жирністю вище середнього. Гармонійно доповнять ніжну палітру смаку прованські або італійські трави на вибір. Додати можна і просто базилік або чебрець.
Інгредієнти:
Приготування
Підлива з баранини
Ще один рецепт тушкованого м'яса з підливою для шанувальників баранини. При використанні даного сорту м'яса слід максимально відповідально підходити до вибору супроводжуючих базовий продукт додаткових інгредієнтів і спецій. Особливо доречним тут буде селера, коріандр, кінза, а також багато цибулі і часнику.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо в духовці з підливою
При наявності спеціального казана або високої форми з кришкою зручно гасити м'ясо в духовці . Про всі тонкощі такої технології в даному рецепті, який при бажанні можна підкоригувати, доповнивши склад іншими овочами для соковитості або корінням селери, петрушки для насиченості і аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Підлива з м'ясом і грибами
У самостійному виконанні з підливою будь-яке м'ясо буде смачним, а при приготуванні з грибами перетворюється в справжній кулінарний шедевр, особливо при використанні ароматних лісових мешканців. Томат або в соус сметану можна не додавати, обмежившись відповідними ароматними приправами та спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати кролика з підливкою?
Вишукана підлива з кролика, приготована з участю цитрусових і м'яти, задовольнить запити вибагливих і найвибагливіших гурманів, вимагають від страв оригінальності та неповторності. Менш насиченим м'ятний смак буде, якщо замінити лікер білим вином і зменшити порцію освіжаючої зелені, замінивши її базиліком.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо з підливою в мультиварці
Елементарно і без зайвих клопотів готується гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Складові навіть без попереднього обсмажування чудово обмінюються в процесі гасіння соками, створюючи воістину царський за всіма параметрами страва. До складу можна додати трохи болгарського перцю або селеру.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами
Їжачки з фаршу з рисом з підливою цінуються господинями за неповторний смак вершкового, томатного або комбінованого соусу. Оскільки складі є м'ясо,
Маш - рецепти приготування супу, каші, хумуса, гарніру і страви в мультиварці
Щоб смачно застосувати крупу маш, рецепти приготування різних страв допоможуть урізноманітнити щоденне меню. Отримані страви будуть не тільки
Качині стегенця - рецепти приготування в духовці на сковороді, в мультиварці
Качині ніжки, рецепти приготування прості і допоможуть створити відмінні страви з м'яса птиці. Продукт маринують в пікантних сумішах, після чого
Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
Навіть таке просте блюдо, як яловичина, тушкована з підливою, можна приготувати по-різному, виконуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до