» » М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
М'ясо з підливою перетворить будь-злаковий, макаронний або картопляний гарнір, надавши йому абсолютно нові смакові якості. Причому характеристики страви легко урізноманітнити, змінюючи сорт базового продукту і склад супроводжуваного його соусу.

Як зробити підливу з м'ясом?


Приготувати тушковане м'ясо з підливою можна, застосовуючи на практиці різноманітні ідеї щодо створення їства, і при бажанні адаптувати вибраний рецепт під свій смак.

  • Максимально смачним і насиченим страва буде, якщо нарізане м'ясо попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на олії, а борошно, що використовується для згущення соусу, до кремового відтінку на сухій сковороді.

  • Найлаконічніший складу страви можна зробити багатокомпонентним, додавши всілякі овочі, приправи і спеції.

  • Густоту підливи регулюють кількістю додається рідини або борошна, а час приготування коригують залежно від сорту використовуваного м'яса і його якості, оцінюючи готовність продукту методом проби.


  • М'ясо з підливою на сковороді – рецепт

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Приготоване м'ясо з підливою на сковороді – ідеальний варіант страви для подання до вечері або на друге до обіду. При бажанні перед трапезою можна додати в посудину посічену свіжу зелень, або вмішати в підливу сухі трави або пікантні приправи за 10-15 хвилин до завершення термічної обробки.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 150 г;

  • томатний соус – 150 г;

  • борошно – 30 г;

  • часник – 2 зубки;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, лавр.


  • Приготування

  • Нарізають кубиками або брусочками м'ясо, обсмажують на олії до насиченого рум'янцю.

  • Закладають цибулю і моркву, смажать 10-15 хвилин.

  • Додають соус, часник, обсмажують хвилину, вливають воду до повного покриття вмісту, приправляють.

  • Тушкують смажене м'ясо з підливою до м'якості скибочок.

  • Окремо обсмажують борошно, додають до підливі, тушкують ще 10 хвилин.


  • Яловичина з підливою – рецепт


    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Піджарка з яловичини з підливою стане смачнішою, якщо доповнити склад дрібно нарізаним або перетертим солоним огірком, солодким болгарським перцем або стебловим селерою. Любителям страв з пікантною остринкой сподобається смак страви, приготовленої з додаванням класичної сухий аджики.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 150 г;

  • томатний соус – 150-200 г;

  • борошно – 30-40 г;

  • болгарський перець або солоний огірок – по 100 г;

  • аджика – 1-2 ч. ложки;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, лавр.


  • Приготування

  • Обсмажують в олії нарізане м'ясо, додають овочі.

  • Смажать вміст 10 хвилин.

  • Додають соус, приправи, аджику, воду, готують під кришкою 15 години або до м'якості яловичини.

  • Загущають м'ясо з підливою борошном, тушкують ще 10-15 хвилин.


  • Як приготувати бефстроганов з яловичини з підливкою?

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Ще один спосіб якісно застосувати яловичину в кулінарії – приготувати бефстроганов. М'ясо з підливою зі сметани з томатом набуває особливу ніжність завдяки нестандартній попередньої підготовки базового продукту, скибки якого спочатку відбивають і тільки після цього шаткують соломкою.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • цибуля – 150 г;

  • томатний соус сметана – 150 г;

  • борошно – 30 г;

  • лавр – 2 шт.;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Яловичину нарізають скибками сантиметрової товщини, відбивають, ріжуть соломкою.

  • Обсмажують м'ясну нарізку в олії, додавши цибуля.

  • Змішують сметану, томатний соус і борошно, закладають до м'яса, вливають трохи води, приправляють за смаком.

  • Тушкують бефстроганов з яловичини з підливою 30 хвилин.


  • Підлива з курячої грудки

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Поданий далі простий рецепт смачної підливи з м'ясом можна виконати, коли немає часу на тривале гасіння страви і необхідно в короткий термін забезпечити сімейства смачну і апетитну трапезу. Ідеальним гарніром у даному випадку буде відварена паста або картопля (пюре або скибочками).
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;

  • цибуля – 100 г;

  • сметана – 250 г;

  • італійські трави – 1 ч. ложка;

  • базилік сушений – щіпка;

  • часник – 1 головка;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, цукор, кріп.


  • Приготування

  • Куряче філе нарізають, обсмажують в олії.

  • Додають цибулю, половину часнику, смажать 10 хвилин.

  • Закладають сметану, вливають небагато води, приправляють соус за смаком, припускають 10 хвилин.

  • Кидають залишився нарізаний часник, базилік, італійські трави, кріп.

  • Томят куряче філе з підливою 5 хвилин.


  • Тефтелі з курячого фаршу з підливою

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Більш оригінальний спосіб приготування куряче м'ясо з підливою – подрібнити продукт і приготувати з нього апетитні і смачні тюфтельки. Фарш можна доповнити тільки цибулею і часником, або додати в склад попередньо відварений рис. Замість томатного соусу допускається використання перетертих помідорів.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;

  • цибуля – 100 г;

  • часник – 2 зубки;

  • рис – 100 г;

  • томатний соус – 150 г;

  • борошно – 50 р;

  • масло – 40 г;

  • лавр – 2 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Подрібнюють м'ясо з цибулею і часником, змішують з відвареним рисом, приправляють, відбивають.

  • Формують круглі тефтелі, обсмажують їх у маслі, укладають у сотейник.

  • Змішують соус з борошном і спеціями, прогрівають до кипіння, додавши лавр, виливають на тефтелі.

  • Тушкують тефтелі курячі з підливою 20-30 хвилин під кришкою.


  • Реберця свинячі з підливою – рецепт

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Свинячі реберця з підливою – чудова м'ясна добавка до картоплі, злаковим гарнірів або тушкованим овочам. Навіть без томату, сметани та інших наповнювачів соус виходить насиченим і смачним. Головне обсмажити кожен компонент страви до насиченого рум'янцю, який і стане визначальним для колірної гами наїдки.
    Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 100 г;

  • хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;

  • часник – 2 зубки;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, лавр, спеції.


  • Приготування

  • Ребра розрізують на порції, обсмажують на промасленим сковороді до насиченого рум'янцю з усіх боків.

  • Додають цибулю і часник, смажать до м'якості овочів.

  • Доливають трохи води, страву приправляють за смаком сіллю, перцем, лавром, хмелі-сунелі, тушкують до відставання м'яса від кісток.

  • Загущають підливу обсмаженої до кремового кольору борошном, протушивают 10 хвилин.


  • Підлива з м'ясом, з томатною пастою

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Легко і просто готується м'ясо з томатною підливою з пасти. Кількість останньої визначають в залежності від насиченості і густоти добавки, від бажаної кислинки підливи і всього страви. Додаткову свіжість і аромат додасть страві солодкий болгарський перець, а гостроту свіжий або мелений чилі.


    Інгредієнти:

  • м'ясо – 500 г;

  • цибулю, моркву і солодкий перець – 100 г;

  • часник – 2 зубки;

  • томатна паста – 1-3 ст. ложки;

  • борошно – 20 г;

  • масло – 40 г;

  • лавр – 2 шт.;

  • хмелі-сунелі, чилі;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують м'ясо.

  • Додають цибулю, через 5 хвилин моркву, ще через 7 хвилин перець солодкий і чилі.

  • Смажать вміст 10 хвилин, додають пасту, спеції, вливають воду до покриття вмісту.

  • Приправляють м'ясо з томатною підливою, тушкують до м'якості, загустив за 10 хвилин до кінця приготування борошном.


  • М'ясо з підливою зі сметани

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    М'ясо з підливою, рецепт якого буде представлений таким, набуває делікатний вершковий смак, за рахунок використання в якості основи для отримання соусу сметани жирністю вище середнього. Гармонійно доповнять ніжну палітру смаку прованські або італійські трави на вибір. Додати можна і просто базилік або чебрець.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • сметана – 300 г;

  • прованські трави – 1 ч. ложка;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Нарізають, обсмажують до рум'янцю м'ясо.

  • Додають овочі, смажать до м'якості.

  • Закладають спеції і приправи, заливають вміст водою і готують до м'якості скибочок і випаровування рідини.

  • Закладають сметану, приправляють соус за смаком, томят при помішуванні ще 10 хвилин, присмачують зеленню і знімають з вогню.


  • Підлива з баранини

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Ще один рецепт тушкованого м'яса з підливою для шанувальників баранини. При використанні даного сорту м'яса слід максимально відповідально підходити до вибору супроводжуючих базовий продукт додаткових інгредієнтів і спецій. Особливо доречним тут буде селера, коріандр, кінза, а також багато цибулі і часнику.
    Інгредієнти:

  • баранина – 500 г;

  • цибуля – 3 шт.;

  • моркву і болгарський перець – по 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • хмелі-сунелі або уцхо-сунелі – 1 ч. ложка;

  • томатний сік – 500 мл;

  • коріандр, лавр, паприка – за смаком;

  • масло – 40 г;

  • сіль, перець, кінза.


  • Приготування

  • Обсмажують в маслі нарізану баранину.

  • Додають цибулю, а через 7 хвилин моркву і болгарський перець.

  • Через 10 хвилин смаження закладають хмелі-сунелі, паприку, половину часнику, вливають томат і воду до покриття вмісту ємності.

  • Приправляють гуляш із баранини з підливою, тушкують до м'якості м'яса.

  • Кидають у посудину часник і кинзу, знімають з вогню.


  • М'ясо в духовці з підливою

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    При наявності спеціального казана або високої форми з кришкою зручно гасити м'ясо в духовці . Про всі тонкощі такої технології в даному рецепті, який при бажанні можна підкоригувати, доповнивши склад іншими овочами для соковитості або корінням селери, петрушки для насиченості і аромату.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 1 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • вода – 700 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • томатна паста борошно – по 1 ст. ложці;

  • масло – 20 г;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Нарізане м'ясо і цибулю укладають у посудину і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

  • Перемішують вміст і знову запікають 10 хвилин.

  • Змішують віночком борошно з пастою, додавши воду, приправи і спеції.

  • Виливають соус до м'яса з цибулею, прикривають кришкою і готувати при 180 градусах 1-2 години, в залежності від сорту м'яса, періодично розмішуючи.

  • У практично готове смачне м'ясо з підливою вмішують часник і зелень.


  • Підлива з м'ясом і грибами

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    У самостійному виконанні з підливою будь-яке м'ясо буде смачним, а при приготуванні з грибами перетворюється в справжній кулінарний шедевр, особливо при використанні ароматних лісових мешканців. Томат або в соус сметану можна не додавати, обмежившись відповідними ароматними приправами та спеціями.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 500 г;

  • гриби – 500 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • бульйон – 250 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • томатна паста, сметана борошно – по 1 ст. ложці;

  • масло – 20 г;

  • орегано і чебрець;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Обсмажують окремо м'ясо з цибулею гриби.

  • З'єднують дві піджарки в одній ємкості, додають суміш з обсмаженої борошна, пасти, сметани і бульйону.

  • Приправляють м'ясо з грибною підливою травами, сіллю, перцем, часником, тушкують до м'якості м'яса, присмачивши в кінці зеленню.


  • Як приготувати кролика з підливкою?

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Вишукана підлива з кролика, приготована з участю цитрусових і м'яти, задовольнить запити вибагливих і найвибагливіших гурманів, вимагають від страв оригінальності та неповторності. Менш насиченим м'ятний смак буде, якщо замінити лікер білим вином і зменшити порцію освіжаючої зелені, замінивши її базиліком.
    Інгредієнти:

  • кролик – 1 кг;

  • апельсини – 2 шт.;

  • м'ятний лікер – 2 ст. ложки;

  • м'ята – 05 пучка;

  • масло вершкове і рослинне – по 1 ст. ложці;

  • бульйон – 200 мл;

  • корінь селери – 100 г;

  • сіль, перець, чебрець.


  • Приготування

  • Скибочки кролика солять, перчать, обсмажують в суміші двох видів масел.

  • Додають селера, а через хвилин цедру і сік апельсинів, м'ятний лікер і зелень.

  • Вливають бульйон, додають чебрець, приправляють соус і тушкують кролика в оригінальній підливі під кришкою до м'якості м'яса.


  • М'ясо з підливою в мультиварці

    М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини

    Елементарно і без зайвих клопотів готується гуляш з яловичини з підливою в мультиварці. Складові навіть без попереднього обсмажування чудово обмінюються в процесі гасіння соками, створюючи воістину царський за всіма параметрами страва. До складу можна додати трохи болгарського перцю або селеру.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • томатна паста сметана – 200 г;

  • спеції для м'яса – за смаком;

  • борошно – 30 г;

  • лавр – 2 шт.;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • У чашу закладають нарізане м'ясо з овочами.

  • Вливають суміш з томату, сметани та борошна, доливають воду, страву приправляють за смаком, додавши сіль, перець, спеції, лавр.

  • Включають «Тушкування» на 2 години.

  • За 10 хвилин до сигналу додають зелень і часник.
  • Додав: admin | 12-03-2018, 07:53
    Переглядів: 199