» » Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами
Їжачки з фаршу з рисом з підливою – частування, яке підходить для повсякденного столу, але може і стати прикрасою святкового. Головне, що робить прості тефтелі з м'ясного фаршу і рису незвичайно смачними – це підлива, вона може бути з томатної пасти, сметани, молока.

Як приготувати їжачки з підливкою?


Правильна підлива для їжачків з рисом – головний секрет успіху. Її завжди повинно бути багато, інакше страва вийде сухуватим. Але є й інші ключові моменти в приготуванні цього простого частування.

  • Найвдаліше вийде, якщо підливку заливати відразу на початку тушкування, а не подавати до готового блюда: це зробить кульки соковитіше.

  • Рис можна трохи проварити, що зменшить час гасіння в 15-2 рази.

  • Якщо взяти сирої рис довгозернистий або басматі, то вийдуть справжні їжачки, адже рис під час гасіння вийде за межі маленької тюфтельки, і вона стане схожа на колючий кругляш – їжачок!


  • Як приготувати їжачки з підливою на сковороді?

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Стандартні їжачки на сковороді з підливою зробити дуже просто, тому що не потрібно якось спеціально і завчасно готувати інгредієнти – не треба варити рис або обсмажувати м'ясо. Для дієтичних їжачків рекомендується курячий або индюшиный фарш. Виходить страва м'яким, адже в ньому немає яєць, при цьому вироби добре тримають форму.
    Інгредієнти:

  • фарш яловичий – 450-500 г;

  • рис – 70 г;

  • цибуля – 50 р;

  • морква – 50 г;

  • часник – 10 г;

  • сметана 70 г;

  • томати у власному соку – 100 р.


  • Приготування

  • Замочити рис в воді на 10 хвилин.

  • Фарш пром'яти руками, додати спеції, нарізану цибулю, натерту моркву, добре змішати всі.

  • Додати цибулю, не зливаючи з нього води, перемішати добротно, до однорідності.

  • Сформувати круглі кульки, викласти в сковороду.

  • Залити соусом з натертого часнику, сметани, томатів і 400 мл води.

  • Закрити їжачки з фаршу з рисом з підливою кришкою і тушкувати 35-45 хвилин.


  • Як приготувати їжачки в духовці з підливкою?


    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Не залишать жодного байдужим їжачки в духовці з підливою. В якості соусу можна вибрати вершковий, сметанно-томатний або молочно-томатний. Щоб колобки з рису і м'яса не розвалилися в духовій шафі, до них можна додати пару столових ложок борошна пшеничного. Форму для запікання краще закрити кришкою або фольгою, так буде соковитіше.
    Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;

  • рис – 150 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цибуля – 100 г;

  • часник – 10 г;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • борошно – 4 ст. л.

  • молоко – 250 мл


  • Приготування

  • Фарш змішати з нарізаним часником і цибулею, яйцями.

  • Рис проварити і додати до решти компонентів.

  • Сформувати биточки і викласти на форму.

  • Борошно обсмажити трохи до золотистого відтінку, додати томатну пасту, влити молоко. Прокип'ятити і залити отриманою підливою тефтелі.

  • Відправити в духовку на 35-45 хвилин.


  • Їжачки з підливою, як у садку - рецепт

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    М'які соковиті їжачки з підливою як у дитячому садку – знайомий з дитинства смак. На підготовку компонентів йде всього 15-20 хвилин. Вдалими виходять, якщо взяти два види м'яса – курку (грудку) і філе індички. Рис краще варити до напівготовності, щоб цибуля не відчувався, його можна подрібнити в блендері.
    Інгредієнти:

  • фарш – 05 кг;

  • рис – 120 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана – 15 ст. л.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 1-15 ст. л.;

  • томатна паста – 1-15 ст. л.


  • Приготування

  • М'ясо ретельно перемішати з яйцем, цибулею, додати спеції. Вийти повинна щільна однорідна маса.

  • Сформувати тюфтельки, обваляти в борошні і обсмажити в олії.

  • Томатну пасту розвести в 250 мл води, підсолити і залити.

  • Залишити на 10 хвилин.

  • Змішати сметану з борошном до однорідності, залити зверху і тушкувати ще 10-20 хвилин. Завдяки такому подвійному соусу виходять їжачки, як у садку з фаршу з рисом і підливою.


  • Їжачки з яловичого фаршу з підливою

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    З яловичого м'яса виходять відмінні їжачки з підливою. Оскільки м'ясо суховатое, вдало буде замість томатної пасти зробити соус зі свіжих перемелених помідорів. В якості спецій рекомендується додавати італійські ароматні трави. На гарнір добре до таких тефтельок подавати спагетті.
    Інгредієнти:

  • фарш яловичий – 400 г;

  • рис – 60 г;

  • томати – 3 шт.;

  • цибуля – 60 р.


  • Приготування

  • У яловичину додати порізану цибулю, рис, спеції. Вимісити добре і сформувати невеликі кругляшки.

  • Обсмажити злегка до рум'яності.

  • Перекласти в каструлю, залити 05 л води і тушкувати 40 хвилин.

  • Помідори перетерти в кашку, додати ложку томатної пасти і води, спеції.

  • Залити отриманою рідиною вже майже готові смачні їжачки з підливою і тушкувати 15 хвилин.


  • Їжачки в томатній підливці

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Рум'яні їжачки з підливою з томатної пасти – одна з традиційних і найбільш вдалих варіацій рецепта тефтелек з рису і м'яса, а робляться вони дійсно дуже просто – не більше години. Можна робити на сковороді, але в духовці виходять більш соковиті тюфтельки. Що стосується підливи, її можна додавати до вже готового блюда, так і заливати ще не готові їжачки і тушкувати разом. Рецепт смачних їжачків з підливою включає запікання разом з соусом.


    Інгредієнти:

  • фарш – 650 г;

  • рис – 150-170 г;

  • цибуля – 1-2 шт.;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • томатна паста – 70 р.


  • Приготування

  • Сформувати з рису і м'яса однорідну масу, зробити рівні кульки і викласти на деко.

  • Обсмажити цибулю і моркву, додати в отриману борошно, томатну пасту.

  • Залити отриманою рідиною тефтелі і тушкувати ще 40 хвилин.


  • Курячі їжачки з підливою

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Дієтичними, не важкими для шлунка, але при цьому дуже ароматними є їжачки з курячого фаршу з підливою. Для них знадобиться глибока сковорода, хоча готувати можна і в духовці. Вдалим доповненням страви буде натерта морква, якою посипаються зверху тюфтельки перед приготуванням.
    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 400-500 г;

  • рис – 130 г;

  • морква – 1-2 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • томатний соус - 3 ст. л.


  • Приготування

  • Вимісити фарш зі спеціями і цибулею.

  • Рис проварити і додати до м'яса. Туди ж вбити яйця.

  • Вимісити масу і сформувати з неї круглі биточки.

  • Викласти їх на сковороду. Залити томатною пастою, розведеною у воді.

  • Зверху посипати їжачки з фаршу з рисом з підливою тертою морквою. Тушкувати під кришкою до 40 хвилин.


  • Їжачки з рисом, з сметанною підливою - рецепт

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Неймовірно ніжними виходять їжачки з фаршу з підливою зі сметани. Щоб вони вийшли не такими сухими, можна додати до фаршу шматочок сала або збільшити обсяг сметани для соусу в 15 рази. Сметану можна додати вже сам фарш, замість яйця, вийде ще соковитіше. Рецепт підійде для сімей з дітьми, адже малюки часто не люблять томатну пасту.
    Інгредієнти:

  • фарш – 450-500 г;

  • рис – 100 г;

  • сметана – 400 г;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • часник – 1-2 зубця.


  • Приготування

  • Змішати фарш з провареним рисом і 3 ст. л. сметани. Додати дрібно нарізаний обсмажений лук.

  • Вимісити масу до еластичності, зробити тефтелі круглої форми і обсмажити.

  • Сметану й дрібно нарізаний часник змішати з водою.

  • Підливою залити їжачки і тушкувати до готовності.


  • Їжачки з молочною підливою

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Смачні їжачки з фаршу з підливою на молоці сподобаються і дорослим, і дітям. Кількість рису можна варіювати від половини склянки до повного. Смачно вийде, якщо в якості спеції рис (під час варіння або у вже готовий фарш) додати трохи куркуми (на кінчику ножа). З додаванням маргарину виходить більш вдалий соус.
    Інгредієнти:

  • фарш яловичий – 250-300 г;

  • рис – 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • борошно – 150 г;

  • молоко - 2 ст.;

  • маргарин – 40 г;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування

  • Вимісити фарш разом з провареним рисом, порізаною цибулею і яйцем.

  • Зробити з маси кульки, обваляти в борошні і викласти на деко.

  • Маргарин розтопити в сковороді, покласти залишки борошна, залити молоком, дати закипіти.

  • Соусом залити їжачки і відправити в духову шафу на 25-35 хвилин.


  • Їжачки з індички з рисом, з підливою

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Оригінальним стравою можна порадувати близьких, якщо поєднати рецепт м'ясних тефтель і фаршированих перців . Виходять м'ясні їжачки з підливою, ніжні, соковиті і зовсім не жирні. Рис краще взяти пропарений. В якості спецій можна покласти базилік і часник, який можна натерти, так і попередньо трохи обсмажити.
    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • рис – 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • паприка – 1 шт.;

  • морква – 1-2 шт.;

  • майонез – 1 ст. л.;

  • сметана – 15-2 ст. л.


  • Приготування

  • Морква, часник дрібно нарізати, а цибулю і перець – крупно. Змішати разом з індичатиною, яйцем, відвареним рисом.

  • Перемішати так, щоб маса була і еластичною. Зліпити кульки і гасити їх в підсоленій воді до 60 хвилин.

  • Зробити підливу з сметани, майонезу і спецій, залити готові їжачки.


  • Їжачки з фаршу з підливою в мультиварці

    Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами

    Тюфтельки-їжачки в мультиварці з підливою – швидке і нескладне в приготуванні соковите страва. Від інших страв вони вигідно відрізняються чудовою соковитою підливою, з приводу якої головне правило одне: підливи повинно бути багато. Режим машини можна вибрати будь-варіння на пару, запікання.
    Інгредієнти:

  • фарш – 400 г;

  • рис -120 г;

  • цибуля – 75 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 15 ст. л.;

  • томатний сік – 250 мл


  • Приготування

  • Яйце збити і змішати з фаршем і промитим рисом.

  • Ретельно пром'яти фарш до еластичної маси, сформувати кульки, викласти в каструлю.

  • Цибулю обсмажити, змішати з борошном і томатним соком. Залити отриманим соусом тефтелі і поставити режим «Гасіння».

  • Їжачки з фаршу в мультиварці з рисом з підливою можна подавати до столу через 50-55 хвилин.
    Додав: admin | 12-03-2018, 08:23
    Переглядів: 60