Їжачки з фаршу з рисом з підливою на сковороді, в мультиварці, в духовці з різними соусами
Їжачки з фаршу з рисом з підливою – частування, яке підходить для повсякденного столу, але може і стати прикрасою святкового. Головне, що робить прості тефтелі з м'ясного фаршу і рису незвичайно смачними – це підлива, вона може бути з томатної пасти, сметани, молока.
Правильна підлива для їжачків з рисом – головний секрет успіху. Її завжди повинно бути багато, інакше страва вийде сухуватим. Але є й інші ключові моменти в приготуванні цього простого частування.
Найвдаліше вийде, якщо підливку заливати відразу на початку тушкування, а не подавати до готового блюда: це зробить кульки соковитіше.
Рис можна трохи проварити, що зменшить час гасіння в 15-2 рази.
Якщо взяти сирої рис довгозернистий або басматі, то вийдуть справжні їжачки, адже рис під час гасіння вийде за межі маленької тюфтельки, і вона стане схожа на колючий кругляш – їжачок!
Стандартні їжачки на сковороді з підливою зробити дуже просто, тому що не потрібно якось спеціально і завчасно готувати інгредієнти – не треба варити рис або обсмажувати м'ясо. Для дієтичних їжачків рекомендується курячий або индюшиный фарш. Виходить страва м'яким, адже в ньому немає яєць, при цьому вироби добре тримають форму.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 450-500 г;
рис – 70 г;
цибуля – 50 р;
морква – 50 г;
часник – 10 г;
сметана 70 г;
томати у власному соку – 100 р.
Приготування
Замочити рис в воді на 10 хвилин.
Фарш пром'яти руками, додати спеції, нарізану цибулю, натерту моркву, добре змішати всі.
Додати цибулю, не зливаючи з нього води, перемішати добротно, до однорідності.
Сформувати круглі кульки, викласти в сковороду.
Залити соусом з натертого часнику, сметани, томатів і 400 мл води.
Закрити їжачки з фаршу з рисом з підливою кришкою і тушкувати 35-45 хвилин.
Не залишать жодного байдужим їжачки в духовці з підливою. В якості соусу можна вибрати вершковий, сметанно-томатний або молочно-томатний. Щоб колобки з рису і м'яса не розвалилися в духовій шафі, до них можна додати пару столових ложок борошна пшеничного. Форму для запікання краще закрити кришкою або фольгою, так буде соковитіше.
Інгредієнти:
фарш – 500 г;
рис – 150 г;
яйце – 2 шт.;
цибуля – 100 г;
часник – 10 г;
томатна паста – 2 ст. л.;
борошно – 4 ст. л.
молоко – 250 мл
Приготування
Фарш змішати з нарізаним часником і цибулею, яйцями.
Рис проварити і додати до решти компонентів.
Сформувати биточки і викласти на форму.
Борошно обсмажити трохи до золотистого відтінку, додати томатну пасту, влити молоко. Прокип'ятити і залити отриманою підливою тефтелі.
Відправити в духовку на 35-45 хвилин.
М'які соковиті їжачки з підливою як у дитячому садку – знайомий з дитинства смак. На підготовку компонентів йде всього 15-20 хвилин. Вдалими виходять, якщо взяти два види м'яса – курку (грудку) і філе індички. Рис краще варити до напівготовності, щоб цибуля не відчувався, його можна подрібнити в блендері.
Інгредієнти:
фарш – 05 кг;
рис – 120 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 15 ст. л.;
цибуля – 1 шт.;
борошно – 1-15 ст. л.;
томатна паста – 1-15 ст. л.
Приготування
М'ясо ретельно перемішати з яйцем, цибулею, додати спеції. Вийти повинна щільна однорідна маса.
Сформувати тюфтельки, обваляти в борошні і обсмажити в олії.
Томатну пасту розвести в 250 мл води, підсолити і залити.
Залишити на 10 хвилин.
Змішати сметану з борошном до однорідності, залити зверху і тушкувати ще 10-20 хвилин. Завдяки такому подвійному соусу виходять їжачки, як у садку з фаршу з рисом і підливою.
З яловичого м'яса виходять відмінні їжачки з підливою. Оскільки м'ясо суховатое, вдало буде замість томатної пасти зробити соус зі свіжих перемелених помідорів. В якості спецій рекомендується додавати італійські ароматні трави. На гарнір добре до таких тефтельок подавати спагетті.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 400 г;
рис – 60 г;
томати – 3 шт.;
цибуля – 60 р.
Приготування
У яловичину додати порізану цибулю, рис, спеції. Вимісити добре і сформувати невеликі кругляшки.
Обсмажити злегка до рум'яності.
Перекласти в каструлю, залити 05 л води і тушкувати 40 хвилин.
Помідори перетерти в кашку, додати ложку томатної пасти і води, спеції.
Залити отриманою рідиною вже майже готові смачні їжачки з підливою і тушкувати 15 хвилин.
Рум'яні їжачки з підливою з томатної пасти – одна з традиційних і найбільш вдалих варіацій рецепта тефтелек з рису і м'яса, а робляться вони дійсно дуже просто – не більше години. Можна робити на сковороді, але в духовці виходять більш соковиті тюфтельки. Що стосується підливи, її можна додавати до вже готового блюда, так і заливати ще не готові їжачки і тушкувати разом. Рецепт смачних їжачків з підливою включає запікання разом з соусом.
Інгредієнти:
фарш – 650 г;
рис – 150-170 г;
цибуля – 1-2 шт.;
борошно – 1 ст. л.;
томатна паста – 70 р.
Приготування
Сформувати з рису і м'яса однорідну масу, зробити рівні кульки і викласти на деко.
Обсмажити цибулю і моркву, додати в отриману борошно, томатну пасту.
Залити отриманою рідиною тефтелі і тушкувати ще 40 хвилин.
Дієтичними, не важкими для шлунка, але при цьому дуже ароматними є їжачки з курячого фаршу з підливою. Для них знадобиться глибока сковорода, хоча готувати можна і в духовці. Вдалим доповненням страви буде натерта морква, якою посипаються зверху тюфтельки перед приготуванням.
Інгредієнти:
фарш курячий – 400-500 г;
рис – 130 г;
морква – 1-2 шт.;
яйце – 1 шт.;
томатний соус - 3 ст. л.
Приготування
Вимісити фарш зі спеціями і цибулею.
Рис проварити і додати до м'яса. Туди ж вбити яйця.
Вимісити масу і сформувати з неї круглі биточки.
Викласти їх на сковороду. Залити томатною пастою, розведеною у воді.
Зверху посипати їжачки з фаршу з рисом з підливою тертою морквою. Тушкувати під кришкою до 40 хвилин.
Неймовірно ніжними виходять їжачки з фаршу з підливою зі сметани. Щоб вони вийшли не такими сухими, можна додати до фаршу шматочок сала або збільшити обсяг сметани для соусу в 15 рази. Сметану можна додати вже сам фарш, замість яйця, вийде ще соковитіше. Рецепт підійде для сімей з дітьми, адже малюки часто не люблять томатну пасту.
Інгредієнти:
фарш – 450-500 г;
рис – 100 г;
сметана – 400 г;
борошно – 1 ст. л.;
часник – 1-2 зубця.
Приготування
Змішати фарш з провареним рисом і 3 ст. л. сметани. Додати дрібно нарізаний обсмажений лук.
Вимісити масу до еластичності, зробити тефтелі круглої форми і обсмажити.
Сметану й дрібно нарізаний часник змішати з водою.
Підливою залити їжачки і тушкувати до готовності.
Смачні їжачки з фаршу з підливою на молоці сподобаються і дорослим, і дітям. Кількість рису можна варіювати від половини склянки до повного. Смачно вийде, якщо в якості спеції рис (під час варіння або у вже готовий фарш) додати трохи куркуми (на кінчику ножа). З додаванням маргарину виходить більш вдалий соус.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 250-300 г;
рис – 100 г;
цибуля - 1 шт.;
борошно – 150 г;
молоко - 2 ст.;
маргарин – 40 г;
яйце – 2 шт.
Приготування
Вимісити фарш разом з провареним рисом, порізаною цибулею і яйцем.
Зробити з маси кульки, обваляти в борошні і викласти на деко.
Маргарин розтопити в сковороді, покласти залишки борошна, залити молоком, дати закипіти.
Соусом залити їжачки і відправити в духову шафу на 25-35 хвилин.
Оригінальним стравою можна порадувати близьких, якщо поєднати рецепт м'ясних тефтель і фаршированих перців . Виходять м'ясні їжачки з підливою, ніжні, соковиті і зовсім не жирні. Рис краще взяти пропарений. В якості спецій можна покласти базилік і часник, який можна натерти, так і попередньо трохи обсмажити.
Інгредієнти:
фарш – 350 г;
рис – 100 г;
цибуля - 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
паприка – 1 шт.;
морква – 1-2 шт.;
майонез – 1 ст. л.;
сметана – 15-2 ст. л.
Приготування
Морква, часник дрібно нарізати, а цибулю і перець – крупно. Змішати разом з індичатиною, яйцем, відвареним рисом.
Перемішати так, щоб маса була і еластичною. Зліпити кульки і гасити їх в підсоленій воді до 60 хвилин.
Зробити підливу з сметани, майонезу і спецій, залити готові їжачки.
Тюфтельки-їжачки в мультиварці з підливою – швидке і нескладне в приготуванні соковите страва. Від інших страв вони вигідно відрізняються чудовою соковитою підливою, з приводу якої головне правило одне: підливи повинно бути багато. Режим машини можна вибрати будь-варіння на пару, запікання.
Інгредієнти:
фарш – 400 г;
рис -120 г;
цибуля – 75 г;
яйце – 1 шт.;
борошно – 15 ст. л.;
томатний сік – 250 мл
Приготування
Яйце збити і змішати з фаршем і промитим рисом.
Ретельно пром'яти фарш до еластичної маси, сформувати кульки, викласти в каструлю.
Цибулю обсмажити, змішати з борошном і томатним соком. Залити отриманим соусом тефтелі і поставити режим «Гасіння».
Їжачки з фаршу в мультиварці з рисом з підливою можна подавати до столу через 50-55 хвилин.
Як приготувати їжачки з підливкою?
Правильна підлива для їжачків з рисом – головний секрет успіху. Її завжди повинно бути багато, інакше страва вийде сухуватим. Але є й інші ключові моменти в приготуванні цього простого частування.
Як приготувати їжачки з підливою на сковороді?
Стандартні їжачки на сковороді з підливою зробити дуже просто, тому що не потрібно якось спеціально і завчасно готувати інгредієнти – не треба варити рис або обсмажувати м'ясо. Для дієтичних їжачків рекомендується курячий або индюшиный фарш. Виходить страва м'яким, адже в ньому немає яєць, при цьому вироби добре тримають форму.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати їжачки в духовці з підливкою?
Не залишать жодного байдужим їжачки в духовці з підливою. В якості соусу можна вибрати вершковий, сметанно-томатний або молочно-томатний. Щоб колобки з рису і м'яса не розвалилися в духовій шафі, до них можна додати пару столових ложок борошна пшеничного. Форму для запікання краще закрити кришкою або фольгою, так буде соковитіше.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки з підливою, як у садку - рецепт
М'які соковиті їжачки з підливою як у дитячому садку – знайомий з дитинства смак. На підготовку компонентів йде всього 15-20 хвилин. Вдалими виходять, якщо взяти два види м'яса – курку (грудку) і філе індички. Рис краще варити до напівготовності, щоб цибуля не відчувався, його можна подрібнити в блендері.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки з яловичого фаршу з підливою
З яловичого м'яса виходять відмінні їжачки з підливою. Оскільки м'ясо суховатое, вдало буде замість томатної пасти зробити соус зі свіжих перемелених помідорів. В якості спецій рекомендується додавати італійські ароматні трави. На гарнір добре до таких тефтельок подавати спагетті.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки в томатній підливці
Рум'яні їжачки з підливою з томатної пасти – одна з традиційних і найбільш вдалих варіацій рецепта тефтелек з рису і м'яса, а робляться вони дійсно дуже просто – не більше години. Можна робити на сковороді, але в духовці виходять більш соковиті тюфтельки. Що стосується підливи, її можна додавати до вже готового блюда, так і заливати ще не готові їжачки і тушкувати разом. Рецепт смачних їжачків з підливою включає запікання разом з соусом.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі їжачки з підливою
Дієтичними, не важкими для шлунка, але при цьому дуже ароматними є їжачки з курячого фаршу з підливою. Для них знадобиться глибока сковорода, хоча готувати можна і в духовці. Вдалим доповненням страви буде натерта морква, якою посипаються зверху тюфтельки перед приготуванням.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки з рисом, з сметанною підливою - рецепт
Неймовірно ніжними виходять їжачки з фаршу з підливою зі сметани. Щоб вони вийшли не такими сухими, можна додати до фаршу шматочок сала або збільшити обсяг сметани для соусу в 15 рази. Сметану можна додати вже сам фарш, замість яйця, вийде ще соковитіше. Рецепт підійде для сімей з дітьми, адже малюки часто не люблять томатну пасту.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки з молочною підливою
Смачні їжачки з фаршу з підливою на молоці сподобаються і дорослим, і дітям. Кількість рису можна варіювати від половини склянки до повного. Смачно вийде, якщо в якості спеції рис (під час варіння або у вже готовий фарш) додати трохи куркуми (на кінчику ножа). З додаванням маргарину виходить більш вдалий соус.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки з індички з рисом, з підливою
Оригінальним стравою можна порадувати близьких, якщо поєднати рецепт м'ясних тефтель і фаршированих перців . Виходять м'ясні їжачки з підливою, ніжні, соковиті і зовсім не жирні. Рис краще взяти пропарений. В якості спецій можна покласти базилік і часник, який можна натерти, так і попередньо трохи обсмажити.
Інгредієнти:
Приготування
Їжачки з фаршу з підливою в мультиварці
Тюфтельки-їжачки в мультиварці з підливою – швидке і нескладне в приготуванні соковите страва. Від інших страв вони вигідно відрізняються чудовою соковитою підливою, з приводу якої головне правило одне: підливи повинно бути багато. Режим машини можна вибрати будь-варіння на пару, запікання.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі
Тефтелі в мультиварці являють собою живильне дієтичне блюдо. Їх можна зробити з різних видів м'яса, рибного філе, рису або гречки. Пікантне страва
М'ясні «їжачки»
Урізноманітнити домашній обід можна, приготувавши без особливих клопотів дуже смачне і неодмінно оригінальна страва, що навіть зовнішнім виглядом
Їжачки в сметанному соусі в духовці
Приготуйте на обід оригінальне блюдо - м'ясні їжачки, які можна запекти в духовці. Повірте, ваші малюки напевно будуть в невимовному захваті від цих
«Їжачки» в сметанному соусі
Приготуйте неймовірно оригінальні м'ясні «їжачки» на обід - і ваші рідні, напевно, в першу чергу оцінять зовнішній вигляд страви і тільки потім їх
Їжачки з фаршу
Їжачки з фаршу з рисом відмінно підійдуть для сімейного вечері, особливо така страва подобається дітям. Приготування таких їжачків не займе у вас
«Їжачки» в мультиварці
Страва з інтригуючою назвою «Їжачки» представляє з себе тефтелі, в яких рис схожий на стирчать голки їжака. Готувати їжачки можна різними способами -