Їжачки з фаршу з рисом з підливою – частування, яке підходить для повсякденного столу, але може і стати прикрасою святкового. Головне, що робить прості тефтелі з м'ясного фаршу і рису незвичайно смачними – це підлива, вона може бути з томатної пасти, сметани, молока.
Як приготувати їжачки з підливкою?
Правильна підлива для їжачків з рисом – головний секрет успіху. Її завжди повинно бути багато, інакше страва вийде сухуватим. Але є й інші ключові моменти в приготуванні цього простого частування.
Найвдаліше вийде, якщо підливку заливати відразу на початку тушкування, а не подавати до готового блюда: це зробить кульки соковитіше. Рис можна трохи проварити, що зменшить час гасіння в 15-2 рази. Якщо взяти сирої рис довгозернистий або басматі, то вийдуть справжні їжачки, адже рис під час гасіння вийде за межі маленької тюфтельки, і вона стане схожа на колючий кругляш – їжачок! Як приготувати їжачки з підливою на сковороді?
Стандартні їжачки на сковороді з підливою зробити дуже просто, тому що не потрібно якось спеціально і завчасно готувати інгредієнти – не треба варити рис або обсмажувати м'ясо. Для дієтичних їжачків рекомендується курячий або индюшиный фарш. Виходить страва м'яким, адже в ньому немає яєць, при цьому вироби добре тримають форму.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 450-500 г; рис – 70 г; цибуля – 50 р; морква – 50 г; часник – 10 г; сметана 70 г; томати у власному соку – 100 р. Приготування
Замочити рис в воді на 10 хвилин. Фарш пром'яти руками, додати спеції, нарізану цибулю, натерту моркву, добре змішати всі. Додати цибулю, не зливаючи з нього води, перемішати добротно, до однорідності. Сформувати круглі кульки, викласти в сковороду. Залити соусом з натертого часнику, сметани, томатів і 400 мл води. Закрити їжачки з фаршу з рисом з підливою кришкою і тушкувати 35-45 хвилин. Як приготувати їжачки в духовці з підливкою?
Не залишать жодного байдужим їжачки в духовці з підливою. В якості соусу можна вибрати вершковий, сметанно-томатний або молочно-томатний. Щоб колобки з рису і м'яса не розвалилися в духовій шафі, до них можна додати пару столових ложок борошна пшеничного. Форму для запікання краще закрити кришкою або фольгою, так буде соковитіше.
Інгредієнти:
фарш – 500 г; рис – 150 г; яйце – 2 шт.; цибуля – 100 г; часник – 10 г; томатна паста – 2 ст. л.; борошно – 4 ст. л. молоко – 250 мл Приготування
Фарш змішати з нарізаним часником і цибулею, яйцями. Рис проварити і додати до решти компонентів. Сформувати биточки і викласти на форму. Борошно обсмажити трохи до золотистого відтінку, додати томатну пасту, влити молоко. Прокип'ятити і залити отриманою підливою тефтелі. Відправити в духовку на 35-45 хвилин. Їжачки з підливою, як у садку - рецепт
М'які соковиті їжачки з підливою як у дитячому садку – знайомий з дитинства смак. На підготовку компонентів йде всього 15-20 хвилин. Вдалими виходять, якщо взяти два види м'яса – курку (грудку) і філе індички. Рис краще варити до напівготовності, щоб цибуля не відчувався, його можна подрібнити в блендері.
Інгредієнти:
фарш – 05 кг; рис – 120 г; яйце – 1 шт.; сметана – 15 ст. л.; цибуля – 1 шт.; борошно – 1-15 ст. л.; томатна паста – 1-15 ст. л. Приготування
М'ясо ретельно перемішати з яйцем, цибулею, додати спеції. Вийти повинна щільна однорідна маса. Сформувати тюфтельки, обваляти в борошні і обсмажити в олії. Томатну пасту розвести в 250 мл води, підсолити і залити. Залишити на 10 хвилин. Змішати сметану з борошном до однорідності, залити зверху і тушкувати ще 10-20 хвилин. Завдяки такому подвійному соусу виходять їжачки, як у садку з фаршу з рисом і підливою. Їжачки з яловичого фаршу з підливою
З яловичого м'яса виходять відмінні їжачки з підливою. Оскільки м'ясо суховатое, вдало буде замість томатної пасти зробити соус зі свіжих перемелених помідорів. В якості спецій рекомендується додавати італійські ароматні трави. На гарнір добре до таких тефтельок подавати спагетті.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 400 г; рис – 60 г; томати – 3 шт.; цибуля – 60 р. Приготування
У яловичину додати порізану цибулю, рис, спеції. Вимісити добре і сформувати невеликі кругляшки. Обсмажити злегка до рум'яності. Перекласти в каструлю, залити 05 л води і тушкувати 40 хвилин. Помідори перетерти в кашку, додати ложку томатної пасти і води, спеції. Залити отриманою рідиною вже майже готові смачні їжачки з підливою і тушкувати 15 хвилин. Їжачки в томатній підливці
Рум'яні їжачки з підливою з томатної пасти – одна з традиційних і найбільш вдалих варіацій рецепта тефтелек з рису і м'яса, а робляться вони дійсно дуже просто – не більше години. Можна робити на сковороді, але в духовці виходять більш соковиті тюфтельки. Що стосується підливи, її можна додавати до вже готового блюда, так і заливати ще не готові їжачки і тушкувати разом. Рецепт смачних їжачків з підливою включає запікання разом з соусом.
Інгредієнти:
фарш – 650 г; рис – 150-170 г; цибуля – 1-2 шт.; борошно – 1 ст. л.; томатна паста – 70 р. Приготування
Сформувати з рису і м'яса однорідну масу, зробити рівні кульки і викласти на деко. Обсмажити цибулю і моркву, додати в отриману борошно, томатну пасту. Залити отриманою рідиною тефтелі і тушкувати ще 40 хвилин. Курячі їжачки з підливою
Дієтичними, не важкими для шлунка, але при цьому дуже ароматними є їжачки з курячого фаршу з підливою. Для них знадобиться глибока сковорода, хоча готувати можна і в духовці. Вдалим доповненням страви буде натерта морква, якою посипаються зверху тюфтельки перед приготуванням.
Інгредієнти:
фарш курячий – 400-500 г; рис – 130 г; морква – 1-2 шт.; яйце – 1 шт.; томатний соус - 3 ст. л. Приготування
Вимісити фарш зі спеціями і цибулею. Рис проварити і додати до м'яса. Туди ж вбити яйця. Вимісити масу і сформувати з неї круглі биточки. Викласти їх на сковороду. Залити томатною пастою, розведеною у воді. Зверху посипати їжачки з фаршу з рисом з підливою тертою морквою. Тушкувати під кришкою до 40 хвилин. Їжачки з рисом, з сметанною підливою - рецепт
Неймовірно ніжними виходять їжачки з фаршу з підливою зі сметани. Щоб вони вийшли не такими сухими, можна додати до фаршу шматочок сала або збільшити обсяг сметани для соусу в 15 рази. Сметану можна додати вже сам фарш, замість яйця, вийде ще соковитіше. Рецепт підійде для сімей з дітьми, адже малюки часто не люблять томатну пасту.
Інгредієнти:
фарш – 450-500 г; рис – 100 г; сметана – 400 г; борошно – 1 ст. л.; часник – 1-2 зубця. Приготування
Змішати фарш з провареним рисом і 3 ст. л. сметани. Додати дрібно нарізаний обсмажений лук. Вимісити масу до еластичності, зробити тефтелі круглої форми і обсмажити. Сметану й дрібно нарізаний часник змішати з водою. Підливою залити їжачки і тушкувати до готовності. Їжачки з молочною підливою
Смачні їжачки з фаршу з підливою на молоці сподобаються і дорослим, і дітям. Кількість рису можна варіювати від половини склянки до повного. Смачно вийде, якщо в якості спеції рис (під час варіння або у вже готовий фарш) додати трохи куркуми (на кінчику ножа). З додаванням маргарину виходить більш вдалий соус.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 250-300 г; рис – 100 г; цибуля - 1 шт.; борошно – 150 г; молоко - 2 ст.; маргарин – 40 г; яйце – 2 шт. Приготування
Вимісити фарш разом з провареним рисом, порізаною цибулею і яйцем. Зробити з маси кульки, обваляти в борошні і викласти на деко. Маргарин розтопити в сковороді, покласти залишки борошна, залити молоком, дати закипіти. Соусом залити їжачки і відправити в духову шафу на 25-35 хвилин. Їжачки з індички з рисом, з підливою
Оригінальним стравою можна порадувати близьких, якщо поєднати рецепт м'ясних тефтель і фаршированих перців . Виходять м'ясні їжачки з підливою, ніжні, соковиті і зовсім не жирні. Рис краще взяти пропарений. В якості спецій можна покласти базилік і часник, який можна натерти, так і попередньо трохи обсмажити.
Інгредієнти:
фарш – 350 г; рис – 100 г; цибуля - 1 шт.; яйце – 1 шт.; паприка – 1 шт.; морква – 1-2 шт.; майонез – 1 ст. л.; сметана – 15-2 ст. л. Приготування
Морква, часник дрібно нарізати, а цибулю і перець – крупно. Змішати разом з індичатиною, яйцем, відвареним рисом. Перемішати так, щоб маса була і еластичною. Зліпити кульки і гасити їх в підсоленій воді до 60 хвилин. Зробити підливу з сметани, майонезу і спецій, залити готові їжачки. Їжачки з фаршу з підливою в мультиварці
Тюфтельки-їжачки в мультиварці з підливою – швидке і нескладне в приготуванні соковите страва. Від інших страв вони вигідно відрізняються чудовою соковитою підливою, з приводу якої головне правило одне: підливи повинно бути багато. Режим машини можна вибрати будь-варіння на пару, запікання.
Інгредієнти:
фарш – 400 г; рис -120 г; цибуля – 75 г; яйце – 1 шт.; борошно – 15 ст. л.; томатний сік – 250 мл Приготування
Яйце збити і змішати з фаршем і промитим рисом. Ретельно пром'яти фарш до еластичної маси, сформувати кульки, викласти в каструлю. Цибулю обсмажити, змішати з борошном і томатним соком. Залити отриманим соусом тефтелі і поставити режим «Гасіння». Їжачки з фаршу в мультиварці з рисом з підливою можна подавати до столу через 50-55 хвилин.