«Їжачки» в мультиварці
Зрозуміло, що назва тюфтельок «Їжачки» досить образне. Насправді, блюдо з такою інтригуючою назвою має мало чого спільного з милими комахоїдними, просто рисові зерна в складі фаршу стирчать назовні на манер голок їжака. Розігралася фантазія домогосподарок, зрештою, перетворилася на повноцінну страву з таким дивною назвою. У рецептах далі ми поговоримо про те, як приготувати «Їжачки» в мультиварці.
Томатна підлива до м'ясних митболам - класика. Готову страву можна подавати окремо, використовувати для приготування піци, пасти, сендвічів або як доповнення до будь гарнірів.
Інгредієнти:
томати у власному соку - 420 г;
яловичий бульйон - 120 мл;
яловичий фарш - 500 г;
білий цибулю - 200 р;
рис (довгі зерна) - 1/2 ст.;
часникові зубчики - 2 шт.;
петрушка.
Приготування
Розігріваємо чашу мультиварки в режимі «Випічка». Наливаємо в чашу масло, додаємо туди ж дрібно нарізаний лук і пасеруємо його хвилини 3-4. До цибулі додаємо часник і чекаємо ще близько хвилини. Заливаємо овочі в чаші томатами у власному соку, вливаємо бульйон і перемикаємося на «Гасіння». Через 20 хвилин томати повинні перетворитися з цілих плодів в однорідний соус.
Змішуємо фарш з рисом, зеленню і спеціями за смаком. За допомогою столової ложки відміряємо рівні порції м'яса і формуем їх у кульки. Кульки з яловичини кладемо в томатний соус і знову закриваємо чашу пристрою. М'ясні їжачки в мультиварці будуть готові через 40 хвилин приготування в тому ж режимі.
Подавати їх краще всього відразу, поки гарячі, однак, і в холодному вигляді левова частка їх приголомшливого смаку збережеться.
Тефтелі з курятини у вершковому соусі хороші не тільки самі по собі, але і в компанії пасти або картопляного пюре. Ситний і смачний обід за мінімальний час забезпечено.
Інгредієнти:
курятина (біле м'ясо) - 450 г;
білий цибулю - 90 г;
рис (довгі зерна) - 40 г;
сушена м'ята - 2 г;
зелень петрушки - 15 г;
молоко - 800 мл;
вершкове масло - 80 г;
борошно - 20 р.
Приготування
Насамперед необхідно зайнятися соусом. Для соусу на розтопленому маслі обсмажуємо борошно протягом 40 секунд на «Випікання», а потім заливаємо його молоком. Чекаємо, поки соус загусне, і переливаємо його в окрему ємність.
Курятину перекручуємо у фарш разом з цибулею, додаємо зелень і сушену м'яту, спеції, а потім формуем з фаршу кульки однакового обсягу. Використовуючи все той же режим, смажимо курячі кульки з усіх сторін до тих пір, поки вони не схопляться, а потім заливаємо готовим соусом і перемикаємося на «Гасіння». Приготування їжачків в мультиварці займе близько 20 хвилин, після чого їх можна буде подавати з будь-яким гарніром.
Не дивлячись на те, що всі вищеописані рецепти і так досить диетични, зробити страву ще здоровіше можна, якщо приготувати тефтелі на пару і без додавання жиру.
Інгредієнти:
фарш з індички - 1 кг;
рис басматі - 1 ст.;
яйце куряче - 1 шт.;
білий цибулю - 100 р;
зелень.
Приготування
Ретельно промиваємо рисові зерна під холодною проточною водою. Пропускаємо цибулину через м'ясорубку або пюрируем її в блендері, а отриманого пюре додаємо до индюшиному фаршу разом зі спеціями. Туди ж відправляємо і куряче яйце, яке дозволить тефтелі тримати форму і не розвалюватися. Змішуємо фарш з промитим рисом і формуем з отриманої маси тефтелі рівного розміру (всього, з такої кількості інгредієнтів, повинно вийти близько 20 штук).
Викладаємо тефтелі в контейнер для варіння на пару і розміщуємо над заповненої водою до вказаного рівня чашею. «Їжачки» на пару в мультиварці будуть готується в режимі «Варка на пару» протягом 50 хвилин.
«Їжачки» з підливою в мультиварці - рецепт
Томатна підлива до м'ясних митболам - класика. Готову страву можна подавати окремо, використовувати для приготування піци, пасти, сендвічів або як доповнення до будь гарнірів.
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо чашу мультиварки в режимі «Випічка». Наливаємо в чашу масло, додаємо туди ж дрібно нарізаний лук і пасеруємо його хвилини 3-4. До цибулі додаємо часник і чекаємо ще близько хвилини. Заливаємо овочі в чаші томатами у власному соку, вливаємо бульйон і перемикаємося на «Гасіння». Через 20 хвилин томати повинні перетворитися з цілих плодів в однорідний соус.
Змішуємо фарш з рисом, зеленню і спеціями за смаком. За допомогою столової ложки відміряємо рівні порції м'яса і формуем їх у кульки. Кульки з яловичини кладемо в томатний соус і знову закриваємо чашу пристрою. М'ясні їжачки в мультиварці будуть готові через 40 хвилин приготування в тому ж режимі.
Подавати їх краще всього відразу, поки гарячі, однак, і в холодному вигляді левова частка їх приголомшливого смаку збережеться.
Курячі «Їжачки» в мультиварці
Тефтелі з курятини у вершковому соусі хороші не тільки самі по собі, але і в компанії пасти або картопляного пюре. Ситний і смачний обід за мінімальний час забезпечено.
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед необхідно зайнятися соусом. Для соусу на розтопленому маслі обсмажуємо борошно протягом 40 секунд на «Випікання», а потім заливаємо його молоком. Чекаємо, поки соус загусне, і переливаємо його в окрему ємність.
Курятину перекручуємо у фарш разом з цибулею, додаємо зелень і сушену м'яту, спеції, а потім формуем з фаршу кульки однакового обсягу. Використовуючи все той же режим, смажимо курячі кульки з усіх сторін до тих пір, поки вони не схопляться, а потім заливаємо готовим соусом і перемикаємося на «Гасіння». Приготування їжачків в мультиварці займе близько 20 хвилин, після чого їх можна буде подавати з будь-яким гарніром.
Смачні тюфтельки «Їжачки» в мультиварці
Не дивлячись на те, що всі вищеописані рецепти і так досить диетични, зробити страву ще здоровіше можна, якщо приготувати тефтелі на пару і без додавання жиру.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо рисові зерна під холодною проточною водою. Пропускаємо цибулину через м'ясорубку або пюрируем її в блендері, а отриманого пюре додаємо до индюшиному фаршу разом зі спеціями. Туди ж відправляємо і куряче яйце, яке дозволить тефтелі тримати форму і не розвалюватися. Змішуємо фарш з промитим рисом і формуем з отриманої маси тефтелі рівного розміру (всього, з такої кількості інгредієнтів, повинно вийти близько 20 штук).
Викладаємо тефтелі в контейнер для варіння на пару і розміщуємо над заповненої водою до вказаного рівня чашею. «Їжачки» на пару в мультиварці будуть готується в режимі «Варка на пару» протягом 50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Тефтелі в мультиварці
Тефтелі - відмінні м'ясне блюдо для вечері. Не хочете возитися з приготуванням цієї страви на сковороді? Не біда, адже можна приготувати тефтелі і в