Їжачки з фаршу
З фаршу можна приготувати багато чого смачного – котлети, тефтелі. А ми вам зараз розповімо, як приготувати «їжачків» з фаршу.
Інгредієнти:
курячі грудки – 05 кг;
молоко – 50 мл;
цибуля ріпчаста – 120 г;
часник – 2 зубчики;
рис довгозернистий – 150 г;
яйця -1 шт;
перець, сіль;
олія рослинна.
Приготування
У блендер покласти цибулю, молоко, яйце і перетираємо це все до однорідної маси. Якщо ж такого кухонного помічника в господарстві немає, то цибулю можна просто потерти на дрібній тертці, з'єднати з яйцем, молоком і збити. Курячі грудки перекручуємо на м'ясорубці. З'єднуємо отриманий фарш з яєчно-молочною сумішшю. Додаємо подрібнений часник, перець, сіль і рис. Добре перемішуємо і мокрими руками формуємо кульки. Злегка обсмажуємо їх, а потім вливаємо воду і тушкуємо наші їжачки з курячого фаршу близько 40 хвилин.
Інгредієнти:
фарш яловичий – 600 г;
довгий рис – 130 г;
ріпчаста цибуля – 330 г;
морква – 300 г;
вершки – 550 мл;
яйця – 1 шт.;
сіль, спеції.
Приготування
Половину цибулі перекручуємо на м'ясорубці або в блендері. Рис гарненько промиваємо. Що залишився лук і моркву подрібнюємо. Злегка обсмажуємо підготовлені овочі. Фарш змішуємо з перекрученим цибулею, додаємо промитий рис, яйце і спеції. Гарненько перемішуємо. Формуємо акуратні кульки, а щоб маса до рук не липла, їх краще мочити водою. Перекладаємо «їжачки» в каструлю мультиварки, яку попередньо злегка промахнулися маслом. В овочеву засмажку вливаємо вершки, перемішуємо, приправляємо за смаком і солимо. Заливаємо отриманим вершковим соусом «їжачків» з яловичого фаршу і в режимі «Гасіння» готуємо 60 хвилин. Якщо використовується мультиварка-скороварка, то достатньо буде 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для «їжачків»:
м'ясний фарш – 350 г;
рис довгозернистий – 200 г;
куряче яйце – 1 шт.;
спеції, сіль.
Для сметанною підливи:
лимонний сік – 3 мл;
сметана – 200 г;
оливкова олія – 30 мл;
вода – 210 мл;
часник – 1 зубчик;
зелень (кріп, базилік, петрушка, зелена цибуля) – за смаком;
сіль і цукор – за смаком.
Приготування
Рис варимо до напівготовності. Фарш солимо, приправляємо спеціями, додаємо яйце, рис і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси кульки, обвалюємо їх у борошні. Для підливи змішуємо сметану з оливковою олією, лимонним соком, подрібненим часником, зеленню і водою. За смаком додаємо сіль і цукор. Виливаємо масу на сковороду, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і викладаємо в сковороду м'ясні кульки. Хвилин 7 тушкуємо з одного боку, потім перевертаємо і готуємо «їжачки» з фаршу з підливою ще 10 хвилин на малому вогні.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 400 г;
рис – 130 г;
цибуля – 200 г;
яйця – 1 шт.;
морква – 200 г;
помідори великі – 400 г;
молоко – 20 мл;
масло вершкове;
зелень, перець, сіль.
Приготування
Рис заливаємо великою кількістю води і варимо до напівготовності. Морква пропускаємо через дрібну тертку. З помідорів очищаємо шкурки. Фарш змішуємо з остившім рисом і подрібненою цибулею. Додаємо яйце, близько 20 мл молока і гарненько перемішуємо. Формуємо кульки, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. Потім в сковороду додаємо терту моркву, подрібнені помідори. Якщо ж томатної маси недостатньо, то вливаємо ще воду – «їжачки» приблизно на 2/3 повинні бути в підливі. За смаком додаємо сіль і 20 хвилин тушкуємо під закритою кришкою. Потім хвилин за 7 до готовності смачних «їжачків» з фаршу викладаємо цибулю, посипаємо все чорним меленим перцем і притрушиваем подрібненою зеленню.
Їжачки з курячого фаршу - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У блендер покласти цибулю, молоко, яйце і перетираємо це все до однорідної маси. Якщо ж такого кухонного помічника в господарстві немає, то цибулю можна просто потерти на дрібній тертці, з'єднати з яйцем, молоком і збити. Курячі грудки перекручуємо на м'ясорубці. З'єднуємо отриманий фарш з яєчно-молочною сумішшю. Додаємо подрібнений часник, перець, сіль і рис. Добре перемішуємо і мокрими руками формуємо кульки. Злегка обсмажуємо їх, а потім вливаємо воду і тушкуємо наші їжачки з курячого фаршу близько 40 хвилин.
Рецепт їжачків з фаршу в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Половину цибулі перекручуємо на м'ясорубці або в блендері. Рис гарненько промиваємо. Що залишився лук і моркву подрібнюємо. Злегка обсмажуємо підготовлені овочі. Фарш змішуємо з перекрученим цибулею, додаємо промитий рис, яйце і спеції. Гарненько перемішуємо. Формуємо акуратні кульки, а щоб маса до рук не липла, їх краще мочити водою. Перекладаємо «їжачки» в каструлю мультиварки, яку попередньо злегка промахнулися маслом. В овочеву засмажку вливаємо вершки, перемішуємо, приправляємо за смаком і солимо. Заливаємо отриманим вершковим соусом «їжачків» з яловичого фаршу і в режимі «Гасіння» готуємо 60 хвилин. Якщо використовується мультиварка-скороварка, то достатньо буде 40 хвилин.
Рецепт смачних їжачків з фаршу зі сметанною підливою
Інгредієнти:
Для «їжачків»:
Для сметанною підливи:
Приготування
Рис варимо до напівготовності. Фарш солимо, приправляємо спеціями, додаємо яйце, рис і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси кульки, обвалюємо їх у борошні. Для підливи змішуємо сметану з оливковою олією, лимонним соком, подрібненим часником, зеленню і водою. За смаком додаємо сіль і цукор. Виливаємо масу на сковороду, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і викладаємо в сковороду м'ясні кульки. Хвилин 7 тушкуємо з одного боку, потім перевертаємо і готуємо «їжачки» з фаршу з підливою ще 10 хвилин на малому вогні.
Рецепт приготування їжачків з фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Рис заливаємо великою кількістю води і варимо до напівготовності. Морква пропускаємо через дрібну тертку. З помідорів очищаємо шкурки. Фарш змішуємо з остившім рисом і подрібненою цибулею. Додаємо яйце, близько 20 мл молока і гарненько перемішуємо. Формуємо кульки, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. Потім в сковороду додаємо терту моркву, подрібнені помідори. Якщо ж томатної маси недостатньо, то вливаємо ще воду – «їжачки» приблизно на 2/3 повинні бути в підливі. За смаком додаємо сіль і 20 хвилин тушкуємо під закритою кришкою. Потім хвилин за 7 до готовності смачних «їжачків» з фаршу викладаємо цибулю, посипаємо все чорним меленим перцем і притрушиваем подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис з фаршем
Коли набридає картопля, на допомогу приходять інші гарніри, наприклад, рис. Готувати його досить просто, а якщо ще й додати фаршу, то страви вийдуть
«Їжачки» в мультиварці
Страва з інтригуючою назвою «Їжачки» представляє з себе тефтелі, в яких рис схожий на стирчать голки їжака. Готувати їжачки можна різними способами -
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
М'ясні кульки
М'ясні кульки - це смачне і просте блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром: рисом, вареною картоплею, макаронами. Давайте розглянемо декілька
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в