Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рис з фаршем

21-03-2015, 21:00
846
Рис з фаршем
Рис з фаршем - це не тільки начинка для голубців, млинчиків і фаршированого перцю. Його можна приготувати як цілком самостійне, смачне і оригінальне блюдо. «Ледачий» плов, всілякі запіканки і рис в горщиках. Спробуйте!

Рис з м'ясним фаршем в мультиварці


Інгредієнти:

  • фарш - 500 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рис - 2 ст.;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вода - 4 ст.;

  • шафран, карі, базилік - за смаком.


  • Приготування
    Головну роль в цьому рецепті грають спеції. Ви можете взяти інші, ваші улюблені. Включаємо мультиварку на режим «випічка», трохи розігріваємо оливкову олію і спеції обсмажуємо пару хвилин, щоб посилити їх аромат (важливо не перетримати). Додаємо нарізану півкільцями цибулю, соломкою - моркву і перець. Смажимо до золотистого кольору, додаємо фарш, перемішуємо. Закриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин, іноді помішуючи. Засипаємо промитий рис, знову все перемішуємо. Заливаємо водою і солимо. Включаємо режим«плов», а коли все буде готове, чудо-горщик вас покличе.

    Запіканка з рису з фаршем і овочами


    Інгредієнти:

  • овочі (свіжоморожені) - 400 г;

  • рис (круглий) - 200 г;

  • фарш яловичий - 400 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 2 ч. ложки;

  • соус соєвий - 2 ст. ложки;

  • херес - 2 ст. ложки;

  • сметана (10% жирності) - 200 г;

  • хрін - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо в підсоленій воді - він повинен бути злегка твердуватий. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до прозорості, додаємо фарш, солимо, перчимо. Коли фарш буде наполовину готовий, висипаємо з пакету овочі (не розморожуємо!) і збільшуємо вогонь до сильного. Постійно помішуємо. В кінці прикручуємо конфорку, і приправляємо фарш однією ложкою лимонного соку, соусом і хересом. Тримаємо на вогні ще кілька хвилин і з'єднуємо з рисом. Викладаємо отриману масу в змащену маслом форму для запікання.
    Яйця збиваємо з сіллю, сметаною, хріном і залишилися лимонним соком. Заливаємо цією сумішшю фарш з рисом і відправляємо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 15 хвилин. Даємо трохи охолонути і посипаємо рубаним кропом.

    Рис з фаршем і грибами в горщиках


    Інгредієнти:

  • фарш - 200 г;

  • рис (варений) - 3 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • сметана - 3 ст. ложка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Гриби обсмажуємо з цибулею. У фарш додаємо попередньо відварений рис, дрібно нарізану цибулину. Вбиваємо яйце, солимо, перчимо, перемішуємо. Ліпимо невеликі, з волоський горіх, тюфтельки, обвалюємо в борошні й обсмажуємо.
    Картоплю тремо на дрібній тертці, додаємо яйце, додаємо борошно, сіль, перець. Вимішуємо і смажимо деруни. Готові картопляні коржі викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Даємо дерунам охолонути й нарізаємо їх великою соломкою.
    Шарами заповнюємо горщики: деруни, тефтелі, гриби і знову деруни. Заливаємо все сумішшю сметани, соєвого соусу і 3 столових ложок води. Відправляємо горщики на 20 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.

    Тушковані «їжачки» з фаршу з рисом


    Інгредієнти:

  • фарш - 400 г;

  • рис - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • молоко - 50 мл;

  • масло вершкове - 50 г;

  • зелень - 1 пучок;
  • Рис з фаршем

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Фарш пропускаємо через м'ясорубку, тим більше якщо він покупної. Змішуємо його з звареним до напівготовності рисом і дрібно нарізаною цибулею. Вбиваємо яйце, вливаємо молоко. Солимо, перчимо й перемішуємо. Ліпимо з цього фаршу кульки-«їжачки», обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Додаємо натерту на дрібній тертці моркву, смажимо кілька хвилин. Викладаємо в сковороду до «їжачкам» дрібно нарізані помідори і доливаємо воду так, щоб закрити їх на 2/3. Накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. Посипаємо зеленню і подаємо до столу зі сметанкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі з гречкою
    Тефтелі з гречкою
    Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Картопляне пюре з фаршем
    Картопляне пюре з фаршем
    Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем - це смачне і корисне блюдо. Воно прекрасно підійде для швидкого приготування і ситного обіду для всієї родини. Ну що ж,
    Гречка з фаршем в мультиварці
    Гречка з фаршем в мультиварці
    Гречка чудово виконує роль гарніру для різних страв, але її можна приготувати і як самостійне повноцінне блюдо. Пропонуємо вам зробити в мультиварці