Вернуться назад Распечатать

Їжачки з фаршу

Їжачки з фаршу
З фаршу можна приготувати багато чого смачного – котлети, тефтелі. А ми вам зараз розповімо, як приготувати «їжачків» з фаршу.

Їжачки з курячого фаршу - рецепт


Інгредієнти:

  • курячі грудки – 05 кг;

  • молоко – 50 мл;

  • цибуля ріпчаста – 120 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • рис довгозернистий – 150 г;

  • яйця -1 шт;

  • перець, сіль;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    У блендер покласти цибулю, молоко, яйце і перетираємо це все до однорідної маси. Якщо ж такого кухонного помічника в господарстві немає, то цибулю можна просто потерти на дрібній тертці, з'єднати з яйцем, молоком і збити. Курячі грудки перекручуємо на м'ясорубці. З'єднуємо отриманий фарш з яєчно-молочною сумішшю. Додаємо подрібнений часник, перець, сіль і рис. Добре перемішуємо і мокрими руками формуємо кульки. Злегка обсмажуємо їх, а потім вливаємо воду і тушкуємо наші їжачки з курячого фаршу близько 40 хвилин.

    Рецепт їжачків з фаршу в мультиварці


    Інгредієнти:

  • фарш яловичий – 600 г;

  • довгий рис – 130 г;

  • ріпчаста цибуля – 330 г;

  • морква – 300 г;

  • вершки – 550 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Половину цибулі перекручуємо на м'ясорубці або в блендері. Рис гарненько промиваємо. Що залишився лук і моркву подрібнюємо. Злегка обсмажуємо підготовлені овочі. Фарш змішуємо з перекрученим цибулею, додаємо промитий рис, яйце і спеції. Гарненько перемішуємо. Формуємо акуратні кульки, а щоб маса до рук не липла, їх краще мочити водою. Перекладаємо «їжачки» в каструлю мультиварки, яку попередньо злегка промахнулися маслом. В овочеву засмажку вливаємо вершки, перемішуємо, приправляємо за смаком і солимо. Заливаємо отриманим вершковим соусом «їжачків» з яловичого фаршу і в режимі «Гасіння» готуємо 60 хвилин. Якщо використовується мультиварка-скороварка, то достатньо буде 40 хвилин.

    Рецепт смачних їжачків з фаршу зі сметанною підливою


    Інгредієнти:
    Для «їжачків»:

  • м'ясний фарш – 350 г;

  • рис довгозернистий – 200 г;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • спеції, сіль.


  • Для сметанною підливи:

  • лимонний сік – 3 мл;

  • сметана – 200 г;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • вода – 210 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • зелень (кріп, базилік, петрушка, зелена цибуля) – за смаком;

  • сіль і цукор – за смаком.


  • Приготування
    Рис варимо до напівготовності. Фарш солимо, приправляємо спеціями, додаємо яйце, рис і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси кульки, обвалюємо їх у борошні. Для підливи змішуємо сметану з оливковою олією, лимонним соком, подрібненим часником, зеленню і водою. За смаком додаємо сіль і цукор. Виливаємо масу на сковороду, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і викладаємо в сковороду м'ясні кульки. Хвилин 7 тушкуємо з одного боку, потім перевертаємо і готуємо «їжачки» з фаршу з підливою ще 10 хвилин на малому вогні.

    Рецепт приготування їжачків з фаршу


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 400 г;

  • рис – 130 г;

  • цибуля – 200 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • морква – 200 г;

  • помідори великі – 400 г;

  • молоко – 20 мл;

  • масло вершкове;

  • зелень, перець, сіль.
  • Їжачки з фаршу


    Приготування
    Рис заливаємо великою кількістю води і варимо до напівготовності. Морква пропускаємо через дрібну тертку. З помідорів очищаємо шкурки. Фарш змішуємо з остившім рисом і подрібненою цибулею. Додаємо яйце, близько 20 мл молока і гарненько перемішуємо. Формуємо кульки, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. Потім в сковороду додаємо терту моркву, подрібнені помідори. Якщо ж томатної маси недостатньо, то вливаємо ще воду – «їжачки» приблизно на 2/3 повинні бути в підливі. За смаком додаємо сіль і 20 хвилин тушкуємо під закритою кришкою. Потім хвилин за 7 до готовності смачних «їжачків» з фаршу викладаємо цибулю, посипаємо все чорним меленим перцем і притрушиваем подрібненою зеленню.