З фаршу можна приготувати багато чого смачного – котлети, тефтелі. А ми вам зараз розповімо, як приготувати «їжачків» з фаршу.
Їжачки з курячого фаршу - рецепт
Інгредієнти: курячі грудки – 05 кг; молоко – 50 мл; цибуля ріпчаста – 120 г; часник – 2 зубчики; рис довгозернистий – 150 г; яйця -1 шт; перець, сіль; олія рослинна. Приготування У блендер покласти цибулю, молоко, яйце і перетираємо це все до однорідної маси. Якщо ж такого кухонного помічника в господарстві немає, то цибулю можна просто потерти на дрібній тертці, з'єднати з яйцем, молоком і збити. Курячі грудки перекручуємо на м'ясорубці. З'єднуємо отриманий фарш з яєчно-молочною сумішшю. Додаємо подрібнений часник, перець, сіль і рис. Добре перемішуємо і мокрими руками формуємо кульки. Злегка обсмажуємо їх, а потім вливаємо воду і тушкуємо наші їжачки з курячого фаршу близько 40 хвилин.
Рецепт їжачків з фаршу в мультиварці
Інгредієнти: фарш яловичий – 600 г; довгий рис – 130 г; ріпчаста цибуля – 330 г; морква – 300 г; вершки – 550 мл; яйця – 1 шт.; сіль, спеції. Приготування Половину цибулі перекручуємо на м'ясорубці або в блендері. Рис гарненько промиваємо. Що залишився лук і моркву подрібнюємо. Злегка обсмажуємо підготовлені овочі. Фарш змішуємо з перекрученим цибулею, додаємо промитий рис, яйце і спеції. Гарненько перемішуємо. Формуємо акуратні кульки, а щоб маса до рук не липла, їх краще мочити водою. Перекладаємо «їжачки» в каструлю мультиварки, яку попередньо злегка промахнулися маслом. В овочеву засмажку вливаємо вершки, перемішуємо, приправляємо за смаком і солимо. Заливаємо отриманим вершковим соусом «їжачків» з яловичого фаршу і в режимі «Гасіння» готуємо 60 хвилин. Якщо використовується мультиварка-скороварка, то достатньо буде 40 хвилин.
Рецепт смачних їжачків з фаршу зі сметанною підливою
Інгредієнти: Для «їжачків»:
м'ясний фарш – 350 г; рис довгозернистий – 200 г; куряче яйце – 1 шт.; спеції, сіль. Для сметанною підливи:
лимонний сік – 3 мл; сметана – 200 г; оливкова олія – 30 мл; вода – 210 мл; часник – 1 зубчик; зелень (кріп, базилік, петрушка, зелена цибуля) – за смаком; сіль і цукор – за смаком. Приготування Рис варимо до напівготовності. Фарш солимо, приправляємо спеціями, додаємо яйце, рис і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси кульки, обвалюємо їх у борошні. Для підливи змішуємо сметану з оливковою олією, лимонним соком, подрібненим часником, зеленню і водою. За смаком додаємо сіль і цукор. Виливаємо масу на сковороду, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і викладаємо в сковороду м'ясні кульки. Хвилин 7 тушкуємо з одного боку, потім перевертаємо і готуємо «їжачки» з фаршу з підливою ще 10 хвилин на малому вогні.
Рецепт приготування їжачків з фаршу
Інгредієнти: м'ясний фарш – 400 г; рис – 130 г; цибуля – 200 г; яйця – 1 шт.; морква – 200 г; помідори великі – 400 г; молоко – 20 мл; масло вершкове; зелень, перець, сіль. Приготування Рис заливаємо великою кількістю води і варимо до напівготовності. Морква пропускаємо через дрібну тертку. З помідорів очищаємо шкурки. Фарш змішуємо з остившім рисом і подрібненою цибулею. Додаємо яйце, близько 20 мл молока і гарненько перемішуємо. Формуємо кульки, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. Потім в сковороду додаємо терту моркву, подрібнені помідори. Якщо ж томатної маси недостатньо, то вливаємо ще воду – «їжачки» приблизно на 2/3 повинні бути в підливі. За смаком додаємо сіль і 20 хвилин тушкуємо під закритою кришкою. Потім хвилин за 7 до готовності смачних «їжачків» з фаршу викладаємо цибулю, посипаємо все чорним меленим перцем і притрушиваем подрібненою зеленню.