» » «Їжачки» в сметанному соусі

«Їжачки» в сметанному соусі

«Їжачки» в сметанному соусі
Свою назву ця різновид тюфтельок отримала з-за присутності рису в списку інгредієнтів. За рахунок цього, під час приготування, «їжачки» в сметанному соусі стають більш рельєфними, а рисові зерна починають нагадувати колючки на поверхні.

М'ясні «їжачки» з рисом в сметанному соусі на сковороді


Ви можете зробити страву більш корисним, приготувавши тефтелі на пару або в духовці замість того, щоб обсмажувати їх. Після того, як соус буде готовий, залишиться тільки з'єднати разом обидва компоненти страви і можна буде подавати.
Інгредієнти:
Для «їжачків»:

  • рис - 1 1/4 ст.;

  • м'ясний фарш - 980 р;

  • яйця - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • сушений орегано - 1/2 ч. ложки.


  • Для соусу:

  • яловичий бульйон - 910 мл;

  • молоко - 355 мл;

  • сметана - 130 г;

  • крохмаль - 30 г;

  • вустерширський соус - 15 мл;

  • по щіпці мускатного горіха і сухої гірчиці.


  • Приготування
    З'єднайте разом всі інгредієнти зі списку «їжачків», розділіть фарш на порції і скачайте в кульки. Обсмажте тефтелі до зарум'янювання, або поставте їх у духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
    Поки тефтелі в духовці, приготуйте простий соус. Розведіть крохмаль в молоці, додайте сметану і бульйон. Влийте вустер, всипте спеції і залиште все вирувати до загустіння. Додайте тефтелі в фіналі.
    Якщо ви вирішите робити «їжачки» в сметанному соусі в мультиварці, то спершу обсмажте самі м'ясні кульки на «Випікання», а потім додати всі компоненти соусу і залиште на «Гасіння» на 15 хвилин.

    Рецепт «їжачків» в томатно-сметанному соусі


    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • свино-яловичий фарш - 980 р;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • жменя рису;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • щіпка мускату.


  • Для підливи:

  • вершкове масло - 55 мл;
  • «Їжачки» в сметанному соусі

  • борошно - 25 г;

  • м'ясний бульйон - 320 мл;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • сметана - 170 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати «їжачки» в сметанному соусі, відваріть рис. Змішайте м'ясний фарш з жовтками і відварним рисом, додайте подрібнену цибулю, мускат і добру пучку солі. Готовий фарш відбийте про робочу поверхню і сформуйте з нього тюфтельки середнього розміру. Обсмажте тефтелі в окремій сковороді на досить сильному вогні, щоб вони підрум'янилися.
    Окремо приготуйте підливу. Розтопіть вершкове масло і швидко обсмажте на ньому борошно, а потім розведіть отриману пасту бульйоном. Додайте томат і сметану. Викладіть тефтелі в соус і тушкуйте до готовності на слабкому спеки. Посипте зеленню перед сервіруванням.
    Додав: admin | 30-01-2016, 11:08
    Переглядів: 293