«Їжачки» в сметанному соусі
Свою назву ця різновид тюфтельок отримала з-за присутності рису в списку інгредієнтів. За рахунок цього, під час приготування, «їжачки» в сметанному соусі стають більш рельєфними, а рисові зерна починають нагадувати колючки на поверхні.
Ви можете зробити страву більш корисним, приготувавши тефтелі на пару або в духовці замість того, щоб обсмажувати їх. Після того, як соус буде готовий, залишиться тільки з'єднати разом обидва компоненти страви і можна буде подавати.
Інгредієнти:
Для «їжачків»:
рис - 1 1/4 ст.;
м'ясний фарш - 980 р;
яйця - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 55 г;
сушений орегано - 1/2 ч. ложки.
Для соусу:
яловичий бульйон - 910 мл;
молоко - 355 мл;
сметана - 130 г;
крохмаль - 30 г;
вустерширський соус - 15 мл;
по щіпці мускатного горіха і сухої гірчиці.
Приготування
З'єднайте разом всі інгредієнти зі списку «їжачків», розділіть фарш на порції і скачайте в кульки. Обсмажте тефтелі до зарум'янювання, або поставте їх у духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Поки тефтелі в духовці, приготуйте простий соус. Розведіть крохмаль в молоці, додайте сметану і бульйон. Влийте вустер, всипте спеції і залиште все вирувати до загустіння. Додайте тефтелі в фіналі.
Якщо ви вирішите робити «їжачки» в сметанному соусі в мультиварці, то спершу обсмажте самі м'ясні кульки на «Випікання», а потім додати всі компоненти соусу і залиште на «Гасіння» на 15 хвилин.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
свино-яловичий фарш - 980 р;
яєчні жовтки - 2 шт.;
жменя рису;
ріпчаста цибуля - 80 г;
щіпка мускату.
Для підливи:
вершкове масло - 55 мл;
борошно - 25 г;
м'ясний бульйон - 320 мл;
томатна паста - 1 ст. ложка;
сметана - 170 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати «їжачки» в сметанному соусі, відваріть рис. Змішайте м'ясний фарш з жовтками і відварним рисом, додайте подрібнену цибулю, мускат і добру пучку солі. Готовий фарш відбийте про робочу поверхню і сформуйте з нього тюфтельки середнього розміру. Обсмажте тефтелі в окремій сковороді на досить сильному вогні, щоб вони підрум'янилися.
Окремо приготуйте підливу. Розтопіть вершкове масло і швидко обсмажте на ньому борошно, а потім розведіть отриману пасту бульйоном. Додайте томат і сметану. Викладіть тефтелі в соус і тушкуйте до готовності на слабкому спеки. Посипте зеленню перед сервіруванням.
М'ясні «їжачки» з рисом в сметанному соусі на сковороді
Ви можете зробити страву більш корисним, приготувавши тефтелі на пару або в духовці замість того, щоб обсмажувати їх. Після того, як соус буде готовий, залишиться тільки з'єднати разом обидва компоненти страви і можна буде подавати.
Інгредієнти:
Для «їжачків»:
Для соусу:
Приготування
З'єднайте разом всі інгредієнти зі списку «їжачків», розділіть фарш на порції і скачайте в кульки. Обсмажте тефтелі до зарум'янювання, або поставте їх у духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Поки тефтелі в духовці, приготуйте простий соус. Розведіть крохмаль в молоці, додайте сметану і бульйон. Влийте вустер, всипте спеції і залиште все вирувати до загустіння. Додайте тефтелі в фіналі.
Якщо ви вирішите робити «їжачки» в сметанному соусі в мультиварці, то спершу обсмажте самі м'ясні кульки на «Випікання», а потім додати всі компоненти соусу і залиште на «Гасіння» на 15 хвилин.
Рецепт «їжачків» в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для підливи:
Приготування
Перед тим, як приготувати «їжачки» в сметанному соусі, відваріть рис. Змішайте м'ясний фарш з жовтками і відварним рисом, додайте подрібнену цибулю, мускат і добру пучку солі. Готовий фарш відбийте про робочу поверхню і сформуйте з нього тюфтельки середнього розміру. Обсмажте тефтелі в окремій сковороді на досить сильному вогні, щоб вони підрум'янилися.
Окремо приготуйте підливу. Розтопіть вершкове масло і швидко обсмажте на ньому борошно, а потім розведіть отриману пасту бульйоном. Додайте томат і сметану. Викладіть тефтелі в соус і тушкуйте до готовності на слабкому спеки. Посипте зеленню перед сервіруванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Їжачки в сметанному соусі в духовці
Приготуйте на обід оригінальне блюдо - м'ясні їжачки, які можна запекти в духовці. Повірте, ваші малюки напевно будуть в невимовному захваті від цих
Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці
Якщо ви якось готували м'ясні тефтелі в соусі, то напевно знаєте наскільки це просте заняття. Однак страву можна приготувати ще простіше і швидше,
Курячі тефтелі в сметанному соусі
Напевно всі люблять курячі тефтелі і іноді готують їх. Пропонуємо урізноманітнити це дуже популярна страва найніжнішим сметанним соусом і іншими не
Тефтелі у вершково-томатному соусі
Приготувавши обід за запропонованими далі рецептами, ви дасте вашим домашнім ще один привід для захоплення. Представляємо спосіб оригінально
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
«Їжачки» в мультиварці
Страва з інтригуючою назвою «Їжачки» представляє з себе тефтелі, в яких рис схожий на стирчать голки їжака. Готувати їжачки можна різними способами -