Фрикадельки в сметанному соусі
Підрум'янені фрикадельки в сметані хороші як самі по собі, так і в компанії з густими соусами-підливами, на основі томатів або сметани/вершків. У рецептах далі ми зупинимо свою увагу на останніх. Гарантуємо, фрикадельки в сметанному соусі вийдуть надзвичайно ніжними і стануть універсальним компаньйоном для будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
фарш з курки - 730 г;
яйце - 1 шт.;
молоко - 55 мл;
жменю хлібних крихт;
ріпчаста цибуля - 55 г;
мускатний горіх, гострий перець, цукор - по щіпці;
рослинне масло - 35 мл
Для підливи:
вершкове масло - 15 г;
оливкова олія - 15 мл;
борошно - 25 г;
курячий бульйон - 740 мл;
сметана - 95 мл
Приготування
Розмочіть хлібні крихти в молоці і відіжміть їх. Доповніть фарш з курки яйцем, вимоченої хлібної крихтою, максимально подрібненою цибулею і спеціями. Остудіть суміш, а потім змоченими скатайте руками з фаршу кульки і розмістіть їх в морозильній камері до часу необхідності.
Приготуйте основу для соусу, обсмаживши борошно на олії до рум'янцю. Розведіть борошняний грудку бульйоном, додайте сметану і залиште все варитися до загустіння. Тим часом окремо підрум'яньте фрикадельки і розмістіть їх в соусі.
Фрикадельки в сметанному соусі повинні готуватися 13-15 хвилин або до тих пір, поки повністю не схопляться всередині.
Інгредієнти:
рибне філе - 420 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
пучок петрушки;
сметана - 125 мл;
борошно - 10 г;
рибний бульйон - 65 мл
Приготування
З'єднайте рибу з подрібненим часником і зеленню, приправити все, додайте яйце скачайте в тюфтельки. Підрум'яньте рибні тефтелі на сковороді, посипте їх борошном, а слідом залийте сметаною і бульйоном. Дочекайтеся загустіння соусу і приступайте до дегустації.
Інгредієнти:
свинячий фарш - 580 г;
жменя мигдалю;
вершкове масло - 15 г;
щіпка насіння фенхелю, листя чебрецю;
цедра половинки лимона;
часникові зубки - 2 шт.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 25 г;
курячий бульйон - 480 мл;
сметана - 175 мл.
Приготування
Змішайте фарш з травами, яйцем, нарізаними горішками, цитрусової цедрою і пюрированным часником. Приправити м'ясо пучкою солі і сформуйте з фаршу тюфтельки. Обсмажте їх до зарум'янювання на вершковому маслі, покладіть в придатну для запікання посуд і залийте соусом із суміші сметани, борошна і бульйону. Запікайте блюдо в розігрітій до 175 градусів духовці півгодини.
Ви також можете зробити фрикадельки в сметанному соусі в мультиварці, вибравши режим «Гасіння» на 30 хвилин відразу після додавання соусу.
Курячі фрикадельки в сметанному соусі
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Для підливи:
Приготування
Розмочіть хлібні крихти в молоці і відіжміть їх. Доповніть фарш з курки яйцем, вимоченої хлібної крихтою, максимально подрібненою цибулею і спеціями. Остудіть суміш, а потім змоченими скатайте руками з фаршу кульки і розмістіть їх в морозильній камері до часу необхідності.
Приготуйте основу для соусу, обсмаживши борошно на олії до рум'янцю. Розведіть борошняний грудку бульйоном, додайте сметану і залиште все варитися до загустіння. Тим часом окремо підрум'яньте фрикадельки і розмістіть їх в соусі.
Фрикадельки в сметанному соусі повинні готуватися 13-15 хвилин або до тих пір, поки повністю не схопляться всередині.
Рибні фрикадельки в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте рибу з подрібненим часником і зеленню, приправити все, додайте яйце скачайте в тюфтельки. Підрум'яньте рибні тефтелі на сковороді, посипте їх борошном, а слідом залийте сметаною і бульйоном. Дочекайтеся загустіння соусу і приступайте до дегустації.
Фрикадельки в сметанному соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте фарш з травами, яйцем, нарізаними горішками, цитрусової цедрою і пюрированным часником. Приправити м'ясо пучкою солі і сформуйте з фаршу тюфтельки. Обсмажте їх до зарум'янювання на вершковому маслі, покладіть в придатну для запікання посуд і залийте соусом із суміші сметани, борошна і бульйону. Запікайте блюдо в розігрітій до 175 градусів духовці півгодини.
Ви також можете зробити фрикадельки в сметанному соусі в мультиварці, вибравши режим «Гасіння» на 30 хвилин відразу після додавання соусу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фрикадельки з підливкою?
Фрикадельки – це найпростіший спосіб нагодувати велику родину досить ситним та смачним обідом. Пропонуємо тушкувати ці чудові м'ясні кульки у великій
Фрикадельки в духовці
Багато звикли додавати м'ясні фрикадельки в суп або просто гасити їх в сметані або з томатом. Однак, можна зробити страву більш оригінальним, а
Фрикадельки в томатному соусі
Фрикадельки - кульки з м'ясного фаршу, які можуть стати складовою багатьох страв. Сьогодні ми розповімо про фрикадельки в томатному соусі, які
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з курячого фаршу
Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
Фрикадельки в соусі
Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у