» » Фрикадельки в духовці

Фрикадельки в духовці

Фрикадельки в духовці
Фрикадельки – досить просте, але незважаючи на це, смачне блюдо. Їх можна просто приготувати на сковороді, а можна і запекти. Тоді вони стануть ще більш ніжними. Нижче ми розповімо, як приготувати фрикадельки в духовці.

Фрикадельки в духовці з підливою


Інгредієнти:

  • фарш (яловичина + свинина) – 500 г;

  • пшеничне борошно – 150 г;

  • білий батон – 2 скибочки;

  • курячі яйця – 1 шт.;

  • цибуля – 120 г;

  • пюре томатне – 3 ст. ложки;

  • приправа для м'ясного фаршу – 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • подрібнена зелень;

  • молоко;

  • сіль, спеції .


  • Приготування
    Скибочки батона заливаємо теплим молоком або водою і залишаємо до розм'якшення. Потім виймаємо і добре віджимаємо. У фарш кладемо подрібнену цибулю, спеції, розмочений батон, збите яйце і зелень. Гарненько перемішуємо і скачуємо невеликі кульки, які потім обвалюємо добре в борошні. Обсмажуємо їх на сковороді до приємної рум'яності. Поміщаємо готові фрикадельки в миску. Томатне пюре розбавляємо 2 склянками води, підсолюємо і додаємо спеції за смаком. У форму викладаємо фрикадельки, зверху виливаємо соус і відправляємо в духовку. При середній температурі запікаємо фрикадельки в томатному соусі в духовці близько 20-25 хвилин.

    Фрикадельки з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля молода – 1 кг;

  • змішаний м'ясний фарш – 400 г;

  • твердий сир – 120 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйця – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    У фарш додаємо яйце, додаємо дрібненько нашатковану цибулю і часник, підсолюємо і перчимо. Добре все перемішуємо. Мокрими руками скачуємо невеликі кульки, розміщуємо їх на промазанном олією деку. А між ними викладаємо кружечки картоплі, підсоленого за смаком. Зверху все засипаємо тертим твердим сиром і відправляємо в духовку, нагріту до середньої температури. Хвилин через 30-35 блюдо буде готово.

    Курячі фрикадельки в вершковому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 550 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйця – 1 шт.;

  • сир – 150 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • вершки – 200 мл
  • Фрикадельки в духовці


    Приготування
    Філе злегка відбиваємо і гострим ножем нарізаємо маленькими шматочками. Також філе можна злегка підморозити і потім нарізати. До нього додаємо подрібнену цибулю, вбиваємо яйце, солимо і перчимо, а потім вже перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, паніруємо їх у борошні і викладаємо на деко. Запікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці. Самі в цей час займаємося приготуванням соусу: вершки додаємо тертий на дрібній тертці сир і часник. Виймаємо з духовки форму з фрикадельками, заливаємо їх зверху соусом і ставимо в духовку ще на чверть години. Подавати такі фрикадельки можна практично з будь-яким гарніром. Відмінно підійдуть тушковані овочі.
    Додав: admin | 15-09-2015, 20:45
    Переглядів: 406