Фрикадельки в духовці
Фрикадельки – досить просте, але незважаючи на це, смачне блюдо. Їх можна просто приготувати на сковороді, а можна і запекти. Тоді вони стануть ще більш ніжними. Нижче ми розповімо, як приготувати фрикадельки в духовці.
Інгредієнти:
фарш (яловичина + свинина) – 500 г;
пшеничне борошно – 150 г;
білий батон – 2 скибочки;
курячі яйця – 1 шт.;
цибуля – 120 г;
пюре томатне – 3 ст. ложки;
приправа для м'ясного фаршу – 2 ст. ложки;
рослинна олія;
подрібнена зелень;
молоко;
сіль, спеції .
Приготування
Скибочки батона заливаємо теплим молоком або водою і залишаємо до розм'якшення. Потім виймаємо і добре віджимаємо. У фарш кладемо подрібнену цибулю, спеції, розмочений батон, збите яйце і зелень. Гарненько перемішуємо і скачуємо невеликі кульки, які потім обвалюємо добре в борошні. Обсмажуємо їх на сковороді до приємної рум'яності. Поміщаємо готові фрикадельки в миску. Томатне пюре розбавляємо 2 склянками води, підсолюємо і додаємо спеції за смаком. У форму викладаємо фрикадельки, зверху виливаємо соус і відправляємо в духовку. При середній температурі запікаємо фрикадельки в томатному соусі в духовці близько 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
картопля молода – 1 кг;
змішаний м'ясний фарш – 400 г;
твердий сир – 120 г;
цибуля – 1 шт.;
яйця – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
сіль;
перець.
Приготування
У фарш додаємо яйце, додаємо дрібненько нашатковану цибулю і часник, підсолюємо і перчимо. Добре все перемішуємо. Мокрими руками скачуємо невеликі кульки, розміщуємо їх на промазанном олією деку. А між ними викладаємо кружечки картоплі, підсоленого за смаком. Зверху все засипаємо тертим твердим сиром і відправляємо в духовку, нагріту до середньої температури. Хвилин через 30-35 блюдо буде готово.
Інгредієнти:
філе куряче – 550 г;
цибуля – 1 шт.;
яйця – 1 шт.;
сир – 150 г;
часник – 2 зубчики;
вершки – 200 мл
Приготування
Філе злегка відбиваємо і гострим ножем нарізаємо маленькими шматочками. Також філе можна злегка підморозити і потім нарізати. До нього додаємо подрібнену цибулю, вбиваємо яйце, солимо і перчимо, а потім вже перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, паніруємо їх у борошні і викладаємо на деко. Запікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці. Самі в цей час займаємося приготуванням соусу: вершки додаємо тертий на дрібній тертці сир і часник. Виймаємо з духовки форму з фрикадельками, заливаємо їх зверху соусом і ставимо в духовку ще на чверть години. Подавати такі фрикадельки можна практично з будь-яким гарніром. Відмінно підійдуть тушковані овочі.
Фрикадельки в духовці з підливою
Інгредієнти:
Приготування
Скибочки батона заливаємо теплим молоком або водою і залишаємо до розм'якшення. Потім виймаємо і добре віджимаємо. У фарш кладемо подрібнену цибулю, спеції, розмочений батон, збите яйце і зелень. Гарненько перемішуємо і скачуємо невеликі кульки, які потім обвалюємо добре в борошні. Обсмажуємо їх на сковороді до приємної рум'яності. Поміщаємо готові фрикадельки в миску. Томатне пюре розбавляємо 2 склянками води, підсолюємо і додаємо спеції за смаком. У форму викладаємо фрикадельки, зверху виливаємо соус і відправляємо в духовку. При середній температурі запікаємо фрикадельки в томатному соусі в духовці близько 20-25 хвилин.
Фрикадельки з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У фарш додаємо яйце, додаємо дрібненько нашатковану цибулю і часник, підсолюємо і перчимо. Добре все перемішуємо. Мокрими руками скачуємо невеликі кульки, розміщуємо їх на промазанном олією деку. А між ними викладаємо кружечки картоплі, підсоленого за смаком. Зверху все засипаємо тертим твердим сиром і відправляємо в духовку, нагріту до середньої температури. Хвилин через 30-35 блюдо буде готово.
Курячі фрикадельки в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе злегка відбиваємо і гострим ножем нарізаємо маленькими шматочками. Також філе можна злегка підморозити і потім нарізати. До нього додаємо подрібнену цибулю, вбиваємо яйце, солимо і перчимо, а потім вже перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, паніруємо їх у борошні і викладаємо на деко. Запікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці. Самі в цей час займаємося приготуванням соусу: вершки додаємо тертий на дрібній тертці сир і часник. Виймаємо з духовки форму з фрикадельками, заливаємо їх зверху соусом і ставимо в духовку ще на чверть години. Подавати такі фрикадельки можна практично з будь-яким гарніром. Відмінно підійдуть тушковані овочі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати фрикадельки з підливкою?
Фрикадельки – це найпростіший спосіб нагодувати велику родину досить ситним та смачним обідом. Пропонуємо тушкувати ці чудові м'ясні кульки у великій
Фрикадельки в томатному соусі
Фрикадельки - кульки з м'ясного фаршу, які можуть стати складовою багатьох страв. Сьогодні ми розповімо про фрикадельки в томатному соусі, які
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з курячого фаршу
Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в