Фрикадельки – досить просте, але незважаючи на це, смачне блюдо. Їх можна просто приготувати на сковороді, а можна і запекти. Тоді вони стануть ще більш ніжними. Нижче ми розповімо, як приготувати фрикадельки в духовці.
Фрикадельки в духовці з підливою
Інгредієнти: фарш (яловичина + свинина) – 500 г; пшеничне борошно – 150 г; білий батон – 2 скибочки; курячі яйця – 1 шт.; цибуля – 120 г; пюре томатне – 3 ст. ложки; приправа для м'ясного фаршу – 2 ст. ложки; рослинна олія; подрібнена зелень; молоко; сіль, спеції . Приготування Скибочки батона заливаємо теплим молоком або водою і залишаємо до розм'якшення. Потім виймаємо і добре віджимаємо. У фарш кладемо подрібнену цибулю, спеції, розмочений батон, збите яйце і зелень. Гарненько перемішуємо і скачуємо невеликі кульки, які потім обвалюємо добре в борошні. Обсмажуємо їх на сковороді до приємної рум'яності. Поміщаємо готові фрикадельки в миску. Томатне пюре розбавляємо 2 склянками води, підсолюємо і додаємо спеції за смаком. У форму викладаємо фрикадельки, зверху виливаємо соус і відправляємо в духовку. При середній температурі запікаємо фрикадельки в томатному соусі в духовці близько 20-25 хвилин.
Фрикадельки з картоплею в духовці
Інгредієнти: картопля молода – 1 кг; змішаний м'ясний фарш – 400 г; твердий сир – 120 г; цибуля – 1 шт.; яйця – 1 шт.; часник – 2 зубчики; сіль; перець. Приготування У фарш додаємо яйце, додаємо дрібненько нашатковану цибулю і часник, підсолюємо і перчимо. Добре все перемішуємо. Мокрими руками скачуємо невеликі кульки, розміщуємо їх на промазанном олією деку. А між ними викладаємо кружечки картоплі, підсоленого за смаком. Зверху все засипаємо тертим твердим сиром і відправляємо в духовку, нагріту до середньої температури. Хвилин через 30-35 блюдо буде готово.
Курячі фрикадельки в вершковому соусі в духовці
Інгредієнти: філе куряче – 550 г; цибуля – 1 шт.; яйця – 1 шт.; сир – 150 г; часник – 2 зубчики; вершки – 200 мл Приготування Філе злегка відбиваємо і гострим ножем нарізаємо маленькими шматочками. Також філе можна злегка підморозити і потім нарізати. До нього додаємо подрібнену цибулю, вбиваємо яйце, солимо і перчимо, а потім вже перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, паніруємо їх у борошні і викладаємо на деко. Запікаємо 15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці. Самі в цей час займаємося приготуванням соусу: вершки додаємо тертий на дрібній тертці сир і часник. Виймаємо з духовки форму з фрикадельками, заливаємо їх зверху соусом і ставимо в духовку ще на чверть години. Подавати такі фрикадельки можна практично з будь-яким гарніром. Відмінно підійдуть тушковані овочі.