Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фрикадельки в томатному соусі

Фрикадельки в томатному соусі

20-06-2015, 22:51
837
Фрикадельки в томатному соусі
Паста з фрикадельками в томатному соусі – класика італійської кухні, яку ми вирішили представити відразу в чотирьох різних і унікальних варіаціях в рамках нижченаведених рецептів.

М'ясні фрикадельки в томатному соусі


Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • білий цибулю - 70 г;

  • хлібна паніровка - 40 г;

  • сушений базилік і орегано - по 3 г;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • м'ясний бульйон - 240 мл;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • тертий пармезан.


  • Приготування
    Свинину пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею, додаємо хлібну паніровку, трави і спеції. Щоб фрикадельки легше прилягали, відбиваємо фарш про стіл або тарілку, ділимо на порції, скачуємо кульки і кладемо в морозильну камеру хвилин на 20. За витягу з морозилки фрикадельки повинні легко тримати свою форму, щоб їх можна було обсмажити, залишивши круглими і не перетворивши на котлети. Смажте фрикадельки не до готовності, але до яскраво вираженої рум'яної скоринки.
    Припустіть томати в бульйоні до формування густого соусу. Додайте в соус розтертий в пасту, часник і сіль, викладіть фрикадельки і накрийте сковороду кришкою. Протомите фрикадельки в томатно-часниковому соусі до готовності, посипте сиром і подавайте.

    Рибні фрикадельки в томатному соусі – рецепт


    Інгредієнти:
    Для фрикадельок:

  • рибне філе - 500 г;

  • печериці - 130 г;

  • тертий імбир - 3 г;

  • зелена цибуля - 5 пір'я;

  • хлібна паніровка - 20 г;

  • крохмаль - 15 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Для соусу:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • томатна паста - 62 м;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • вода - 120 мл;

  • петрушка.


  • Приготування
    Вибране відокремлюємо філе риби від кісток і шкіри, змішуємо його з дрібно нарізаними та припущеними на сковороді печерицями. Щоб надати фаршу легку гостроту, покладіть в нього тертий імбир, а щоб фрикадельки не розпалися при випіканні і надалі гасінні, вбийте у фарш яйце і всипте суміш крохмалю і хлібної панірування.
    Рибний фарш розділіть на порції рівного розміру і скачайте з кожної кульки. Викладіть кульки на лист пергаменту і запечіть 20 хвилин при 170°С.
    Поки фрикадельки в духовці, у нас є можливість зайнятися соусом. Для соусу на оливковій олії смажимо часник близько 30 секунд, змішуємо його з томатною пастою, заливаємо все водою і залишаємо загуснути на 10 хвилин. Додаємо в соус петрушку, фрикадельки, тримаємо сковороду на вогні ще близько 15 хвилин, а потім знімаємо і подаємо.

    Курячі фрикадельки тушковані в томатному соусі з вершками


    Інгредієнти:
    Для фрикадельок:

  • курятина - 650 г;

  • рис відварний - 90 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часниковий зубчик;

  • борошно - 80 г;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 25 г;

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • сметана - 80 г;

  • томатний соус - 110 г;

  • паприка - 5 р.


  • Приготування
    Курятину пропускаємо крізь середню решітку м'ясорубки разом з цибулиною, додаємо у фарш, спеції і відварений рис. Для зв'язки вбийте в суміш яйце, додайте розтертий в пасту часник і трохи олії. З готової суміші зліпіть рівні за розміром фрикадельки і обваляйте їх у борошні.
    Фрикадельки в томатному соусі

    У сковороді розігрійте масло і підрум'яньте на ньому фрикадельки, після чого перекладіть їх на тарілку.
    Змішайте томатний соус зі сметаною. Спасеруйте На вершковому маслі борошно і розведіть її бульйоном. Приправити соус паприкою і додайте до нього сметанно-томатний соус. Коли той загусне, викладіть в нього фрикадельки і накрийте сковороду кришкою. Тепер залишається лише приготувати фрикадельки в томатному соусі на мінімальному вогні 12-15 хвилин або до повної готовності, періодично перемішуючи їх, щоб рівномірно покрити соусом.
    Перед подаванням страву можна збризнути оливковою олією і посипати свіжою петрушкою або орегано.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні фрикадельки
    Рибні фрикадельки
    Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
    Фрикадельки з рисом
    Фрикадельки з рисом
    Спочатку фрикадельки з рисом готувалися для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, за рахунок не дорогий крупи. Потім про це рецепті забули,
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
    Фрикадельки в соусі
    Фрикадельки в соусі
    Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
    Фрикадельки в мультиварці
    Фрикадельки в мультиварці
    Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в