Вернуться назад Распечатать

Фрикадельки в томатному соусі

Фрикадельки в томатному соусі
Паста з фрикадельками в томатному соусі – класика італійської кухні, яку ми вирішили представити відразу в чотирьох різних і унікальних варіаціях в рамках нижченаведених рецептів.

М'ясні фрикадельки в томатному соусі


Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • білий цибулю - 70 г;

  • хлібна паніровка - 40 г;

  • сушений базилік і орегано - по 3 г;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • м'ясний бульйон - 240 мл;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • тертий пармезан.


  • Приготування
    Свинину пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею, додаємо хлібну паніровку, трави і спеції. Щоб фрикадельки легше прилягали, відбиваємо фарш про стіл або тарілку, ділимо на порції, скачуємо кульки і кладемо в морозильну камеру хвилин на 20. За витягу з морозилки фрикадельки повинні легко тримати свою форму, щоб їх можна було обсмажити, залишивши круглими і не перетворивши на котлети. Смажте фрикадельки не до готовності, але до яскраво вираженої рум'яної скоринки.
    Припустіть томати в бульйоні до формування густого соусу. Додайте в соус розтертий в пасту, часник і сіль, викладіть фрикадельки і накрийте сковороду кришкою. Протомите фрикадельки в томатно-часниковому соусі до готовності, посипте сиром і подавайте.

    Рибні фрикадельки в томатному соусі – рецепт


    Інгредієнти:
    Для фрикадельок:

  • рибне філе - 500 г;

  • печериці - 130 г;

  • тертий імбир - 3 г;

  • зелена цибуля - 5 пір'я;

  • хлібна паніровка - 20 г;

  • крохмаль - 15 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Для соусу:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • томатна паста - 62 м;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • вода - 120 мл;

  • петрушка.


  • Приготування
    Вибране відокремлюємо філе риби від кісток і шкіри, змішуємо його з дрібно нарізаними та припущеними на сковороді печерицями. Щоб надати фаршу легку гостроту, покладіть в нього тертий імбир, а щоб фрикадельки не розпалися при випіканні і надалі гасінні, вбийте у фарш яйце і всипте суміш крохмалю і хлібної панірування.
    Рибний фарш розділіть на порції рівного розміру і скачайте з кожної кульки. Викладіть кульки на лист пергаменту і запечіть 20 хвилин при 170°С.
    Поки фрикадельки в духовці, у нас є можливість зайнятися соусом. Для соусу на оливковій олії смажимо часник близько 30 секунд, змішуємо його з томатною пастою, заливаємо все водою і залишаємо загуснути на 10 хвилин. Додаємо в соус петрушку, фрикадельки, тримаємо сковороду на вогні ще близько 15 хвилин, а потім знімаємо і подаємо.

    Курячі фрикадельки тушковані в томатному соусі з вершками


    Інгредієнти:
    Для фрикадельок:

  • курятина - 650 г;

  • рис відварний - 90 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часниковий зубчик;

  • борошно - 80 г;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 50 г;

  • борошно - 25 г;

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • сметана - 80 г;

  • томатний соус - 110 г;

  • паприка - 5 р.


  • Приготування
    Курятину пропускаємо крізь середню решітку м'ясорубки разом з цибулиною, додаємо у фарш, спеції і відварений рис. Для зв'язки вбийте в суміш яйце, додайте розтертий в пасту часник і трохи олії. З готової суміші зліпіть рівні за розміром фрикадельки і обваляйте їх у борошні.
    Фрикадельки в томатному соусі

    У сковороді розігрійте масло і підрум'яньте на ньому фрикадельки, після чого перекладіть їх на тарілку.
    Змішайте томатний соус зі сметаною. Спасеруйте На вершковому маслі борошно і розведіть її бульйоном. Приправити соус паприкою і додайте до нього сметанно-томатний соус. Коли той загусне, викладіть в нього фрикадельки і накрийте сковороду кришкою. Тепер залишається лише приготувати фрикадельки в томатному соусі на мінімальному вогні 12-15 хвилин або до повної готовності, періодично перемішуючи їх, щоб рівномірно покрити соусом.
    Перед подаванням страву можна збризнути оливковою олією і посипати свіжою петрушкою або орегано.