Паста з фрикадельками в томатному соусі – класика італійської кухні, яку ми вирішили представити відразу в чотирьох різних і унікальних варіаціях в рамках нижченаведених рецептів.
М'ясні фрикадельки в томатному соусі
Інгредієнти: свинина - 1 кг; білий цибулю - 70 г; хлібна паніровка - 40 г; сушений базилік і орегано - по 3 г; томати у власному соку - 400 г; м'ясний бульйон - 240 мл; часникові зубчики - 4 шт.; тертий пармезан. Приготування Свинину пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею, додаємо хлібну паніровку, трави і спеції. Щоб фрикадельки легше прилягали, відбиваємо фарш про стіл або тарілку, ділимо на порції, скачуємо кульки і кладемо в морозильну камеру хвилин на 20. За витягу з морозилки фрикадельки повинні легко тримати свою форму, щоб їх можна було обсмажити, залишивши круглими і не перетворивши на котлети. Смажте фрикадельки не до готовності, але до яскраво вираженої рум'яної скоринки.
Припустіть томати в бульйоні до формування густого соусу. Додайте в соус розтертий в пасту, часник і сіль, викладіть фрикадельки і накрийте сковороду кришкою. Протомите фрикадельки в томатно-часниковому соусі до готовності, посипте сиром і подавайте.
Рибні фрикадельки в томатному соусі – рецепт
Інгредієнти: Для фрикадельок:
рибне філе - 500 г; печериці - 130 г; тертий імбир - 3 г; зелена цибуля - 5 пір'я; хлібна паніровка - 20 г; крохмаль - 15 г; яйце - 1 шт. Для соусу:
оливкова олія - 35 мл; томатна паста - 62 м; часникові зубчики - 2 шт.; вода - 120 мл; петрушка. Приготування Вибране відокремлюємо філе риби від кісток і шкіри, змішуємо його з дрібно нарізаними та припущеними на сковороді печерицями. Щоб надати фаршу легку гостроту, покладіть в нього тертий імбир, а щоб фрикадельки не розпалися при випіканні і надалі гасінні, вбийте у фарш яйце і всипте суміш крохмалю і хлібної панірування.
Рибний фарш розділіть на порції рівного розміру і скачайте з кожної кульки. Викладіть кульки на лист пергаменту і запечіть 20 хвилин при 170°С.
Поки фрикадельки в духовці, у нас є можливість зайнятися соусом. Для соусу на оливковій олії смажимо часник близько 30 секунд, змішуємо його з томатною пастою, заливаємо все водою і залишаємо загуснути на 10 хвилин. Додаємо в соус петрушку, фрикадельки, тримаємо сковороду на вогні ще близько 15 хвилин, а потім знімаємо і подаємо.
Курячі фрикадельки тушковані в томатному соусі з вершками
Інгредієнти: Для фрикадельок:
курятина - 650 г; рис відварний - 90 г; яйце - 1 шт.; білий цибулю - 70 г; часниковий зубчик; борошно - 80 г; рослинне масло. Для соусу:
вершкове масло - 50 г; борошно - 25 г; курячий бульйон - 480 мл; сметана - 80 г; томатний соус - 110 г; паприка - 5 р. Приготування Курятину пропускаємо крізь середню решітку м'ясорубки разом з цибулиною, додаємо у фарш, спеції і відварений рис. Для зв'язки вбийте в суміш яйце, додайте розтертий в пасту часник і трохи олії. З готової суміші зліпіть рівні за розміром фрикадельки і обваляйте їх у борошні.
У сковороді розігрійте масло і підрум'яньте на ньому фрикадельки, після чого перекладіть їх на тарілку.
Змішайте томатний соус зі сметаною. Спасеруйте На вершковому маслі борошно і розведіть її бульйоном. Приправити соус паприкою і додайте до нього сметанно-томатний соус. Коли той загусне, викладіть в нього фрикадельки і накрийте сковороду кришкою. Тепер залишається лише приготувати фрикадельки в томатному соусі на мінімальному вогні 12-15 хвилин або до повної готовності, періодично перемішуючи їх, щоб рівномірно покрити соусом.
Перед подаванням страву можна збризнути оливковою олією і посипати свіжою петрушкою або орегано.