Підрум'янені фрикадельки в сметані хороші як самі по собі, так і в компанії з густими соусами-підливами, на основі томатів або сметани/вершків. У рецептах далі ми зупинимо свою увагу на останніх. Гарантуємо, фрикадельки в сметанному соусі вийдуть надзвичайно ніжними і стануть універсальним компаньйоном для будь-якого гарніру.
Курячі фрикадельки в сметанному соусі
Інгредієнти: Для фрикадельок:
фарш з курки - 730 г; яйце - 1 шт.; молоко - 55 мл; жменю хлібних крихт; ріпчаста цибуля - 55 г; мускатний горіх, гострий перець, цукор - по щіпці; рослинне масло - 35 мл Для підливи:
вершкове масло - 15 г; оливкова олія - 15 мл; борошно - 25 г; курячий бульйон - 740 мл; сметана - 95 мл Приготування Розмочіть хлібні крихти в молоці і відіжміть їх. Доповніть фарш з курки яйцем, вимоченої хлібної крихтою, максимально подрібненою цибулею і спеціями. Остудіть суміш, а потім змоченими скатайте руками з фаршу кульки і розмістіть їх в морозильній камері до часу необхідності.
Приготуйте основу для соусу, обсмаживши борошно на олії до рум'янцю. Розведіть борошняний грудку бульйоном, додайте сметану і залиште все варитися до загустіння. Тим часом окремо підрум'яньте фрикадельки і розмістіть їх в соусі.
Фрикадельки в сметанному соусі повинні готуватися 13-15 хвилин або до тих пір, поки повністю не схопляться всередині.
Рибні фрикадельки в сметанному соусі
Інгредієнти: рибне філе - 420 г; ріпчаста цибуля - 65 г; пучок петрушки; сметана - 125 мл; борошно - 10 г; рибний бульйон - 65 мл Приготування З'єднайте рибу з подрібненим часником і зеленню, приправити все, додайте яйце скачайте в тюфтельки. Підрум'яньте рибні тефтелі на сковороді, посипте їх борошном, а слідом залийте сметаною і бульйоном. Дочекайтеся загустіння соусу і приступайте до дегустації.
Фрикадельки в сметанному соусі в духовці
Інгредієнти: свинячий фарш - 580 г; жменя мигдалю; вершкове масло - 15 г; щіпка насіння фенхелю, листя чебрецю; цедра половинки лимона; часникові зубки - 2 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 25 г; курячий бульйон - 480 мл; сметана - 175 мл. Приготування Змішайте фарш з травами, яйцем, нарізаними горішками, цитрусової цедрою і пюрированным часником. Приправити м'ясо пучкою солі і сформуйте з фаршу тюфтельки. Обсмажте їх до зарум'янювання на вершковому маслі, покладіть в придатну для запікання посуд і залийте соусом із суміші сметани, борошна і бульйону. Запікайте блюдо в розігрітій до 175 градусів духовці півгодини.
Ви також можете зробити фрикадельки в сметанному соусі в мультиварці, вибравши режим «Гасіння» на 30 хвилин відразу після додавання соусу.