Вернуться назад Распечатать

Фрикадельки в сметанному соусі

Фрикадельки в сметанному соусі
Підрум'янені фрикадельки в сметані хороші як самі по собі, так і в компанії з густими соусами-підливами, на основі томатів або сметани/вершків. У рецептах далі ми зупинимо свою увагу на останніх. Гарантуємо, фрикадельки в сметанному соусі вийдуть надзвичайно ніжними і стануть універсальним компаньйоном для будь-якого гарніру.

Курячі фрикадельки в сметанному соусі


Інгредієнти:
Для фрикадельок:

  • фарш з курки - 730 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 55 мл;

  • жменю хлібних крихт;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • мускатний горіх, гострий перець, цукор - по щіпці;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Для підливи:

  • вершкове масло - 15 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • борошно - 25 г;

  • курячий бульйон - 740 мл;

  • сметана - 95 мл


  • Приготування
    Розмочіть хлібні крихти в молоці і відіжміть їх. Доповніть фарш з курки яйцем, вимоченої хлібної крихтою, максимально подрібненою цибулею і спеціями. Остудіть суміш, а потім змоченими скатайте руками з фаршу кульки і розмістіть їх в морозильній камері до часу необхідності.
    Приготуйте основу для соусу, обсмаживши борошно на олії до рум'янцю. Розведіть борошняний грудку бульйоном, додайте сметану і залиште все варитися до загустіння. Тим часом окремо підрум'яньте фрикадельки і розмістіть їх в соусі.
    Фрикадельки в сметанному соусі повинні готуватися 13-15 хвилин або до тих пір, поки повністю не схопляться всередині.

    Рибні фрикадельки в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • рибне філе - 420 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • пучок петрушки;

  • сметана - 125 мл;

  • борошно - 10 г;

  • рибний бульйон - 65 мл


  • Приготування
    З'єднайте рибу з подрібненим часником і зеленню, приправити все, додайте яйце скачайте в тюфтельки. Підрум'яньте рибні тефтелі на сковороді, посипте їх борошном, а слідом залийте сметаною і бульйоном. Дочекайтеся загустіння соусу і приступайте до дегустації.

    Фрикадельки в сметанному соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • свинячий фарш - 580 г;

  • жменя мигдалю;

  • вершкове масло - 15 г;

  • щіпка насіння фенхелю, листя чебрецю;

  • цедра половинки лимона;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 25 г;

  • курячий бульйон - 480 мл;

  • сметана - 175 мл.
  • Фрикадельки в сметанному соусі


    Приготування
    Змішайте фарш з травами, яйцем, нарізаними горішками, цитрусової цедрою і пюрированным часником. Приправити м'ясо пучкою солі і сформуйте з фаршу тюфтельки. Обсмажте їх до зарум'янювання на вершковому маслі, покладіть в придатну для запікання посуд і залийте соусом із суміші сметани, борошна і бульйону. Запікайте блюдо в розігрітій до 175 градусів духовці півгодини.
    Ви також можете зробити фрикадельки в сметанному соусі в мультиварці, вибравши режим «Гасіння» на 30 хвилин відразу після додавання соусу.