Тефтелі у вершково-томатному соусі
Томатний соус здатний вигідно доповнити будь-яке м'ясне блюдо, але об'єднавшись з порцією вершків або сметани, він стає більш ніжним і ситним. Ми приготуємо тефтелі в томатно-вершковому соусі, які стануть ідеальною компанією будь-якого з ваших улюблених гарнірів.
Спочатку рис у тефтелі додавали для того, щоб збільшити обсяг страви і підвищити його ситність, але після з'ясувалося, що готувати м'ясні тефтелі з додаванням крупи не тільки економічно вигідно, але і дивно смачно. Тефтелі з додаванням крохмалистих рисових зерен набувають цікаву текстуру, стаючи більш ніжними і кремовими.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 530 г;
рис арборіо - 85 м;
ріпчаста цибуля - 110 г;
морква - 65 г;
томати - 490 мл;
жменя зелені петрушки;
вершки - 85 мл;
яйце - 1 шт.;
часникові зубки - 3 шт.;
оливкова олія - 65 мл
Приготування
Подрібніть овочі для фаршу будь-яким зручним чином. В ідеалі – натріть все на тертці. Відваріть крохмалисті зерна рису арборіо, промийте їх і дайте злегка охолонути. З'єднайте охолоджений рис, овочі і яловичий фарш разом, додайте спеції, пюрированный часник і яйце. Сформуйте з фаршу кульки однакового розміру і підрум'яньте їх у великій кількості розігрітого оливкового масла. На даному етапі нашої завданням є не прожарити тефтелі повністю, а лише дати їм схопитися скоринкою. Підрум'янені м'ясні кульки залийте томатами і вершками, перемішати і приправити суміш. Тушкуйте соковиті тефтелі у вершково-томатному соусі близько 15 хвилин.
Урізноманітнити м'ясний фарш можна не тільки спеціями і соусом. Добавки на зразок сиру також допоможуть приємно перетворити смак звичних тефтелькою.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 540 г;
часникові зубки - 4 шт.;
в'ялені томати - 4 шт.;
твердий сир - 240 г;
томатний соус - 740 г;
вершки - 65 мл;
жменя хлібної крихти.
Приготування
Перед тим, як приготувати тефтелі у вершково-томатному соусі, подрібніть часникові зубки і в'ялені томати разом. Отриману суміш додати до м'ясного фаршу і приправте все половиною твердого сиру і щедрою пучкою морської солі. Розділіть фарш і згорнути його в кульки, після чого вилийте на дно посуду для запікання суміш з готового томатного соусу і вершків. Розподіліть тефтелі в товщі соусу, висипте залишився сир і залиште страву запікати півгодини при 185 градусах.
Дієтичним варіантом може стати заміна звичної суміші свинини і яловичини рубаним курячим філе. Щоб знизити калорійність страв, можна вибрати вершки для рецепта з мінімальною жирністю або замінити їх молоком.
Інгредієнти:
хлібна крихта - 45 г;
молоко - 60 мл;
курятина - 280 м;
яйце - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 45 г;
вершки - 80 мл;
томатний соус - 360 мл;
часникові зубки - 4 шт.;
зелень петрушки.
Приготування
Перед тим, як зробити вершково-томатний соус для тефтелькою, підготуйте самі тефтелі. Подрібнену курятину з'єднайте з яйцем і хлібної крихтою. Додайте пюрированный цибулю, щедру пучку солі і скачайте з фаршу кульки. Підрум'яньте тюфтельки в розігрітому маслі, не доводячи до готовності. Паралельно з обсмаженням м'яса прийміть за соус, спершу швидко обсмаживши пюрированные зубки часнику, а потім змішавши їх з томатами і вершками. Як тільки соус закипить, покладіть в нього тефтелі і залиште їх тушкуватися на 15 хвилин.
Готові тефтелі можна подавати окремо, а можна відразу ж змішати з улюбленим гарніром, наприклад, з будь-яким різновидом свежесваренной пасти або з рисом. Готову страву декоруйте листочками петрушки.
Тефтелі в томатно-вершковому соусі – рецепт
Спочатку рис у тефтелі додавали для того, щоб збільшити обсяг страви і підвищити його ситність, але після з'ясувалося, що готувати м'ясні тефтелі з додаванням крупи не тільки економічно вигідно, але і дивно смачно. Тефтелі з додаванням крохмалистих рисових зерен набувають цікаву текстуру, стаючи більш ніжними і кремовими.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть овочі для фаршу будь-яким зручним чином. В ідеалі – натріть все на тертці. Відваріть крохмалисті зерна рису арборіо, промийте їх і дайте злегка охолонути. З'єднайте охолоджений рис, овочі і яловичий фарш разом, додайте спеції, пюрированный часник і яйце. Сформуйте з фаршу кульки однакового розміру і підрум'яньте їх у великій кількості розігрітого оливкового масла. На даному етапі нашої завданням є не прожарити тефтелі повністю, а лише дати їм схопитися скоринкою. Підрум'янені м'ясні кульки залийте томатами і вершками, перемішати і приправити суміш. Тушкуйте соковиті тефтелі у вершково-томатному соусі близько 15 хвилин.
Тефтелі у вершково-томатному соусі в духовці
Урізноманітнити м'ясний фарш можна не тільки спеціями і соусом. Добавки на зразок сиру також допоможуть приємно перетворити смак звичних тефтелькою.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати тефтелі у вершково-томатному соусі, подрібніть часникові зубки і в'ялені томати разом. Отриману суміш додати до м'ясного фаршу і приправте все половиною твердого сиру і щедрою пучкою морської солі. Розділіть фарш і згорнути його в кульки, після чого вилийте на дно посуду для запікання суміш з готового томатного соусу і вершків. Розподіліть тефтелі в товщі соусу, висипте залишився сир і залиште страву запікати півгодини при 185 градусах.
Курячі тефтелі у вершково-томатному соусі
Дієтичним варіантом може стати заміна звичної суміші свинини і яловичини рубаним курячим філе. Щоб знизити калорійність страв, можна вибрати вершки для рецепта з мінімальною жирністю або замінити їх молоком.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити вершково-томатний соус для тефтелькою, підготуйте самі тефтелі. Подрібнену курятину з'єднайте з яйцем і хлібної крихтою. Додайте пюрированный цибулю, щедру пучку солі і скачайте з фаршу кульки. Підрум'яньте тюфтельки в розігрітому маслі, не доводячи до готовності. Паралельно з обсмаженням м'яса прийміть за соус, спершу швидко обсмаживши пюрированные зубки часнику, а потім змішавши їх з томатами і вершками. Як тільки соус закипить, покладіть в нього тефтелі і залиште їх тушкуватися на 15 хвилин.
Готові тефтелі можна подавати окремо, а можна відразу ж змішати з улюбленим гарніром, наприклад, з будь-яким різновидом свежесваренной пасти або з рисом. Готову страву декоруйте листочками петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з курячого фаршу
Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.