Томатний соус здатний вигідно доповнити будь-яке м'ясне блюдо, але об'єднавшись з порцією вершків або сметани, він стає більш ніжним і ситним. Ми приготуємо тефтелі в томатно-вершковому соусі, які стануть ідеальною компанією будь-якого з ваших улюблених гарнірів.
Тефтелі в томатно-вершковому соусі – рецепт
Спочатку рис у тефтелі додавали для того, щоб збільшити обсяг страви і підвищити його ситність, але після з'ясувалося, що готувати м'ясні тефтелі з додаванням крупи не тільки економічно вигідно, але і дивно смачно. Тефтелі з додаванням крохмалистих рисових зерен набувають цікаву текстуру, стаючи більш ніжними і кремовими.
Інгредієнти: яловичий фарш - 530 г; рис арборіо - 85 м; ріпчаста цибуля - 110 г; морква - 65 г; томати - 490 мл; жменя зелені петрушки; вершки - 85 мл; яйце - 1 шт.; часникові зубки - 3 шт.; оливкова олія - 65 мл Приготування Подрібніть овочі для фаршу будь-яким зручним чином. В ідеалі – натріть все на тертці. Відваріть крохмалисті зерна рису арборіо, промийте їх і дайте злегка охолонути. З'єднайте охолоджений рис, овочі і яловичий фарш разом, додайте спеції, пюрированный часник і яйце. Сформуйте з фаршу кульки однакового розміру і підрум'яньте їх у великій кількості розігрітого оливкового масла. На даному етапі нашої завданням є не прожарити тефтелі повністю, а лише дати їм схопитися скоринкою. Підрум'янені м'ясні кульки залийте томатами і вершками, перемішати і приправити суміш. Тушкуйте соковиті тефтелі у вершково-томатному соусі близько 15 хвилин.
Тефтелі у вершково-томатному соусі в духовці
Урізноманітнити м'ясний фарш можна не тільки спеціями і соусом. Добавки на зразок сиру також допоможуть приємно перетворити смак звичних тефтелькою.
Інгредієнти: м'ясний фарш - 540 г; часникові зубки - 4 шт.; в'ялені томати - 4 шт.; твердий сир - 240 г; томатний соус - 740 г; вершки - 65 мл; жменя хлібної крихти. Приготування Перед тим, як приготувати тефтелі у вершково-томатному соусі, подрібніть часникові зубки і в'ялені томати разом. Отриману суміш додати до м'ясного фаршу і приправте все половиною твердого сиру і щедрою пучкою морської солі. Розділіть фарш і згорнути його в кульки, після чого вилийте на дно посуду для запікання суміш з готового томатного соусу і вершків. Розподіліть тефтелі в товщі соусу, висипте залишився сир і залиште страву запікати півгодини при 185 градусах.
Курячі тефтелі у вершково-томатному соусі
Дієтичним варіантом може стати заміна звичної суміші свинини і яловичини рубаним курячим філе. Щоб знизити калорійність страв, можна вибрати вершки для рецепта з мінімальною жирністю або замінити їх молоком.
Інгредієнти: хлібна крихта - 45 г; молоко - 60 мл; курятина - 280 м; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 45 г; вершки - 80 мл; томатний соус - 360 мл; часникові зубки - 4 шт.; зелень петрушки. Приготування Перед тим, як зробити вершково-томатний соус для тефтелькою, підготуйте самі тефтелі. Подрібнену курятину з'єднайте з яйцем і хлібної крихтою. Додайте пюрированный цибулю, щедру пучку солі і скачайте з фаршу кульки. Підрум'яньте тюфтельки в розігрітому маслі, не доводячи до готовності. Паралельно з обсмаженням м'яса прийміть за соус, спершу швидко обсмаживши пюрированные зубки часнику, а потім змішавши їх з томатами і вершками. Як тільки соус закипить, покладіть в нього тефтелі і залиште їх тушкуватися на 15 хвилин.
Готові тефтелі можна подавати окремо, а можна відразу ж змішати з улюбленим гарніром, наприклад, з будь-яким різновидом свежесваренной пасти або з рисом. Готову страву декоруйте листочками петрушки.