» » Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці

Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці

Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці
Це блюдо готується дуже просто і дуже швидко. Тефтелі - це смачне, ситне і універсальне страву, родом зі Швеції, яка підходить і дорослим і дітям. Варіацій приготування його дуже багато: хтось додає хліб, хтось- рис або борошно. Далі ми розповімо декілька найпопулярніших рецептів тюфтельок в сметанному соусі в мультиварці.

Курячі тефтелі в мультиварці в томатно-сметанному соусі


Інгредієнти:

  • рубаний фарш курячий – 1 кг;

  • рис круглий – 1 чашка;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана жирна – 05 склянки;

  • борошно – 60 г;

  • кетчуп – 2 ст. ложки;

  • цибуля – 1 головка;

  • олія рафінована;

  • спеції ;

  • сіль.


  • Приготування
    Тефтелі в томатно сметанному соусі починаємо готувати з рису. Промиваємо його кілька разів і заливаємо гарячою водою на півгодини. Деякі його злегка відварюють, але у варіанті з замочуванням він залишиться целеньким і не розкисне при гасінні. Змішуємо фарш з дрібно порубаним луком, рисом і яйцем. Солимо, можна додати спеції. Гарненько перемішуємо.
    Мультиварку запускаємо в режимі «Смаження». Формуємо кульки і для того щоб вони не розвалилися при гасінні злегка всі їх обсмажуємо. Досить десяти хвилин, головне щоб тюфтельки схопилися.
    В окремому посуді змішуємо кетчуп і сметану з двома склянками води і туди борошно просіваємо. Ретельно перемішуємо. Всі обсмажені тюфтельки знову складаємо в каструлю і включаємо її на «Гасіння». Заливаємо соусом, він повинен покривати м'ясні кульки майже повністю.

    Рибні тефтелі в мультиварці в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • тріска – 1 тушка;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 3 головки;

  • масло вершкове – 3 ст. ложки;

  • рис – 90 г;

  • мелені сухарі – 45 г;

  • пшеничне борошно – 150 г;

  • бульйон – 1 склянка;

  • сметана – 300 мл;

  • олія рафінована;

  • спеції, сіль.


  • Приготування
    Спочатку варимо рис і в процесі, пропускаємо рибне філе через м'ясорубку два рази. Те ж саме робимо з однією цибулиною. Рис зварився, обов'язково відкидаємо його на друшляк, нехай остигає. Перемішуємо фарш з яйцем, цибулею і рисом, якщо він виходить рідкуватий, можна додати трохи борошна і довести суміш до потрібної консистенції. Солимо, перчимо, можна додати суміш прованських
    Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці
    чи італійських трав, вони добре поєднуються з рибою. Формуємо тюфтельки, валяем їх в борошні і злегка обсмажуємо в режимі «Смаження» на рослинному маслі.
    Сметанний соус для тефтелькою готуємо за класичним рецептом. Також в режимі «Смаження» розтоплюємо вершкове масло, додаємо 4 ст. ложки борошна. Все це повинно смажитися, при постійному помішуванні. Вливаємо бульйон і сметану, замішуємо. Коли соус починає густіти засікаємо 5-10 хвилин, солимо й додаємо спеції, наприклад розмарин або чебрець. Як тільки соус загус швиденько викладаємо в чашу тюфтельки і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин.
    Додав: admin | 28-12-2015, 00:07
    Переглядів: 481