Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці
Це блюдо готується дуже просто і дуже швидко. Тефтелі - це смачне, ситне і універсальне страву, родом зі Швеції, яка підходить і дорослим і дітям. Варіацій приготування його дуже багато: хтось додає хліб, хтось- рис або борошно. Далі ми розповімо декілька найпопулярніших рецептів тюфтельок в сметанному соусі в мультиварці.
Інгредієнти:
рубаний фарш курячий – 1 кг;
рис круглий – 1 чашка;
яйце – 1 шт.;
сметана жирна – 05 склянки;
борошно – 60 г;
кетчуп – 2 ст. ложки;
цибуля – 1 головка;
олія рафінована;
спеції ;
сіль.
Приготування
Тефтелі в томатно сметанному соусі починаємо готувати з рису. Промиваємо його кілька разів і заливаємо гарячою водою на півгодини. Деякі його злегка відварюють, але у варіанті з замочуванням він залишиться целеньким і не розкисне при гасінні. Змішуємо фарш з дрібно порубаним луком, рисом і яйцем. Солимо, можна додати спеції. Гарненько перемішуємо.
Мультиварку запускаємо в режимі «Смаження». Формуємо кульки і для того щоб вони не розвалилися при гасінні злегка всі їх обсмажуємо. Досить десяти хвилин, головне щоб тюфтельки схопилися.
В окремому посуді змішуємо кетчуп і сметану з двома склянками води і туди борошно просіваємо. Ретельно перемішуємо. Всі обсмажені тюфтельки знову складаємо в каструлю і включаємо її на «Гасіння». Заливаємо соусом, він повинен покривати м'ясні кульки майже повністю.
Інгредієнти:
тріска – 1 тушка;
яйце – 1 шт.;
цибуля – 3 головки;
масло вершкове – 3 ст. ложки;
рис – 90 г;
мелені сухарі – 45 г;
пшеничне борошно – 150 г;
бульйон – 1 склянка;
сметана – 300 мл;
олія рафінована;
спеції, сіль.
Приготування
Спочатку варимо рис і в процесі, пропускаємо рибне філе через м'ясорубку два рази. Те ж саме робимо з однією цибулиною. Рис зварився, обов'язково відкидаємо його на друшляк, нехай остигає. Перемішуємо фарш з яйцем, цибулею і рисом, якщо він виходить рідкуватий, можна додати трохи борошна і довести суміш до потрібної консистенції. Солимо, перчимо, можна додати суміш прованських чи італійських трав, вони добре поєднуються з рибою. Формуємо тюфтельки, валяем їх в борошні і злегка обсмажуємо в режимі «Смаження» на рослинному маслі.
Сметанний соус для тефтелькою готуємо за класичним рецептом. Також в режимі «Смаження» розтоплюємо вершкове масло, додаємо 4 ст. ложки борошна. Все це повинно смажитися, при постійному помішуванні. Вливаємо бульйон і сметану, замішуємо. Коли соус починає густіти засікаємо 5-10 хвилин, солимо й додаємо спеції, наприклад розмарин або чебрець. Як тільки соус загус швиденько викладаємо в чашу тюфтельки і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин.
Курячі тефтелі в мультиварці в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Тефтелі в томатно сметанному соусі починаємо готувати з рису. Промиваємо його кілька разів і заливаємо гарячою водою на півгодини. Деякі його злегка відварюють, але у варіанті з замочуванням він залишиться целеньким і не розкисне при гасінні. Змішуємо фарш з дрібно порубаним луком, рисом і яйцем. Солимо, можна додати спеції. Гарненько перемішуємо.
Мультиварку запускаємо в режимі «Смаження». Формуємо кульки і для того щоб вони не розвалилися при гасінні злегка всі їх обсмажуємо. Досить десяти хвилин, головне щоб тюфтельки схопилися.
В окремому посуді змішуємо кетчуп і сметану з двома склянками води і туди борошно просіваємо. Ретельно перемішуємо. Всі обсмажені тюфтельки знову складаємо в каструлю і включаємо її на «Гасіння». Заливаємо соусом, він повинен покривати м'ясні кульки майже повністю.
Рибні тефтелі в мультиварці в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку варимо рис і в процесі, пропускаємо рибне філе через м'ясорубку два рази. Те ж саме робимо з однією цибулиною. Рис зварився, обов'язково відкидаємо його на друшляк, нехай остигає. Перемішуємо фарш з яйцем, цибулею і рисом, якщо він виходить рідкуватий, можна додати трохи борошна і довести суміш до потрібної консистенції. Солимо, перчимо, можна додати суміш прованських чи італійських трав, вони добре поєднуються з рибою. Формуємо тюфтельки, валяем їх в борошні і злегка обсмажуємо в режимі «Смаження» на рослинному маслі.
Сметанний соус для тефтелькою готуємо за класичним рецептом. Також в режимі «Смаження» розтоплюємо вершкове масло, додаємо 4 ст. ложки борошна. Все це повинно смажитися, при постійному помішуванні. Вливаємо бульйон і сметану, замішуємо. Коли соус починає густіти засікаємо 5-10 хвилин, солимо й додаємо спеції, наприклад розмарин або чебрець. Як тільки соус загус швиденько викладаємо в чашу тюфтельки і готуємо в режимі «Гасіння» 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні тефтелі в томатному соусі
Приготувавши на обід смачні і зовсім не складні рибні тефтелі, ви точно не почуєте критики в свою адресу. Використовуючи запропоновані далі рецепти,
Тефтелі в томатному соусі в мультиварці
Напевно, кожна господиня хоча б одного разу готувала смачні тюфтельки і має свій неповторний рецепт страви. Розповімо, як приготувати страву ще
Тефтелі в томатно-сметанному соусі
Урізноманітнити простий обід, використовуючи доступні компоненти - неймовірно просто. Розповімо, як приготувати тефтелі, доповнивши їх оригінальним,
Курячі тефтелі в сметанному соусі
Напевно всі люблять курячі тефтелі і іноді готують їх. Пропонуємо урізноманітнити це дуже популярна страва найніжнішим сметанним соусом і іншими не
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам