Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі тефтелі в сметанному соусі

Курячі тефтелі в сметанному соусі

25-12-2015, 12:13
819
Курячі тефтелі в сметанному соусі
Прочитавши про курячих тюхтельки в сметанному соусі ви напевно подумали, що хочете з'їсти тарілку прямо зараз. Але почекайте, подбайте про гарнірі, уявіть тефтелі поверх тарілки яєчної локшини або гірки ніжного картопляного пюре, виберіть відповідний варіант і приступайте до приготування.

Курячі тефтелі з рисом в сметанному соусі – рецепт


Такі тефтелі можна навіть не доповнювати гарніром, вони досить сытны і без того завдяки вмісту рису в складі фаршу.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:

  • курячий фарш - 13 кг;

  • рис - 85 м;

  • фіолетовий цибулю - 45 г;

  • часник - 2 зубки;

  • борошно - 25 р.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 45 г;

  • курячий бульйон - 460 мл;

  • сметана - 65 г;

  • борошно - 15 р.


  • Приготування
    Відваривши рис до м'якості, охолодіть і з'єднайте його з курячим фаршем. Додайте подрібнений фіолетовий лук, пюрированный часник і дрібку солі. Розділіть фарш на кульки однакового розміру і покрийте кожен тонким шаром борошна, струшуючи надлишки. Готові тефтелі обсмажте на сильному вогні до зарум'янювання, після чого перекладіть їх на окреме блюдо.
    Розтопивши масло, підсипавши до нього борошно і перемішавши. Розведіть масу бульйоном і додайте сметану. Як тільки соус загусне, доповніть його пучкою солі. Доведіть тефтелі з курячого фаршу в сметанному соусі до повної готовності на середньому жарі.

    Курячі тефтелі в томатно-сметанному соусі в духовці


    Наситити і зігріти в негоду вас зможуть тефтелі з томатно-сметанною підливою. При бажанні, замінити печериці можна будь-якими іншими, більш ароматними грибами, а у фіналі запікання посипати поверхню страви тертим сиром.
    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • куряче філе - 520 г;

  • молоко - 15 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сушений часник, чебрець - по 1/2 ч. ложки;

  • печериці - 265 г;

  • вершкове масло - 20 р.


  • Для підливи:

  • сметана - 135 мл;

  • курячий бульйон - 465 мл;
  • Курячі тефтелі в сметанному соусі

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • томат (паста) - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розтопивши масло, припустіть на ньому гриби, поки ті не підрум'яняться. З'єднайте інші інгредієнти зі списку разом і сформуйте тефтелі з них. Викладіть тефтелі і гриби в форму. Розчиніть крохмаль в холодному бульйоні і додайте до нього залишилися складові. Готовим соусом залийте вміст форми. Залиште страву на півгодини при 170 градусах.
    Якщо ви вирішите зробити курячі тефтелі в сметанному соусі в мультиварці, то повторіть ті ж дії, але затоку тефтелі соусом, виберіть опцію «Гасіння» на 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі в томатно-сметанному соусі
    Тефтелі в томатно-сметанному соусі
    Урізноманітнити простий обід, використовуючи доступні компоненти - неймовірно просто. Розповімо, як приготувати тефтелі, доповнивши їх оригінальним,
    Тефтелі у вершково-томатному соусі
    Тефтелі у вершково-томатному соусі
    Приготувавши обід за запропонованими далі рецептами, ви дасте вашим домашнім ще один привід для захоплення. Представляємо спосіб оригінально
    Фрикадельки в сметанному соусі
    Фрикадельки в сметанному соусі
    Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
    Тефтелі з курячого фаршу
    Тефтелі з курячого фаршу
    Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
    Тефтелі в сметанному соусі
    Тефтелі в сметанному соусі
    Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам