Прочитавши про курячих тюхтельки в сметанному соусі ви напевно подумали, що хочете з'їсти тарілку прямо зараз. Але почекайте, подбайте про гарнірі, уявіть тефтелі поверх тарілки яєчної локшини або гірки ніжного картопляного пюре, виберіть відповідний варіант і приступайте до приготування.
Курячі тефтелі з рисом в сметанному соусі – рецепт
Такі тефтелі можна навіть не доповнювати гарніром, вони досить сытны і без того завдяки вмісту рису в складі фаршу.
Інгредієнти: Для тефтелькою:
курячий фарш - 13 кг; рис - 85 м; фіолетовий цибулю - 45 г; часник - 2 зубки; борошно - 25 р. Для соусу:
вершкове масло - 45 г; курячий бульйон - 460 мл; сметана - 65 г; борошно - 15 р. Приготування Відваривши рис до м'якості, охолодіть і з'єднайте його з курячим фаршем. Додайте подрібнений фіолетовий лук, пюрированный часник і дрібку солі. Розділіть фарш на кульки однакового розміру і покрийте кожен тонким шаром борошна, струшуючи надлишки. Готові тефтелі обсмажте на сильному вогні до зарум'янювання, після чого перекладіть їх на окреме блюдо.
Розтопивши масло, підсипавши до нього борошно і перемішавши. Розведіть масу бульйоном і додайте сметану. Як тільки соус загусне, доповніть його пучкою солі. Доведіть тефтелі з курячого фаршу в сметанному соусі до повної готовності на середньому жарі.
Курячі тефтелі в томатно-сметанному соусі в духовці
Наситити і зігріти в негоду вас зможуть тефтелі з томатно-сметанною підливою. При бажанні, замінити печериці можна будь-якими іншими, більш ароматними грибами, а у фіналі запікання посипати поверхню страви тертим сиром.
Інгредієнти: Для тефтелькою:
куряче філе - 520 г; молоко - 15 мл; яйце - 1 шт.; сушений часник, чебрець - по 1/2 ч. ложки; печериці - 265 г; вершкове масло - 20 р. Для підливи:
сметана - 135 мл; курячий бульйон - 465 мл; крохмаль - 1 ст. ложка; томат (паста) - 1 ст. ложка. Приготування Розтопивши масло, припустіть на ньому гриби, поки ті не підрум'яняться. З'єднайте інші інгредієнти зі списку разом і сформуйте тефтелі з них. Викладіть тефтелі і гриби в форму. Розчиніть крохмаль в холодному бульйоні і додайте до нього залишилися складові. Готовим соусом залийте вміст форми. Залиште страву на півгодини при 170 градусах.
Якщо ви вирішите зробити курячі тефтелі в сметанному соусі в мультиварці, то повторіть ті ж дії, але затоку тефтелі соусом, виберіть опцію «Гасіння» на 40 хвилин.