Вернуться назад Распечатать

Курячі тефтелі в сметанному соусі

Курячі тефтелі в сметанному соусі
Прочитавши про курячих тюхтельки в сметанному соусі ви напевно подумали, що хочете з'їсти тарілку прямо зараз. Але почекайте, подбайте про гарнірі, уявіть тефтелі поверх тарілки яєчної локшини або гірки ніжного картопляного пюре, виберіть відповідний варіант і приступайте до приготування.

Курячі тефтелі з рисом в сметанному соусі – рецепт


Такі тефтелі можна навіть не доповнювати гарніром, вони досить сытны і без того завдяки вмісту рису в складі фаршу.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:

  • курячий фарш - 13 кг;

  • рис - 85 м;

  • фіолетовий цибулю - 45 г;

  • часник - 2 зубки;

  • борошно - 25 р.


  • Для соусу:

  • вершкове масло - 45 г;

  • курячий бульйон - 460 мл;

  • сметана - 65 г;

  • борошно - 15 р.


  • Приготування
    Відваривши рис до м'якості, охолодіть і з'єднайте його з курячим фаршем. Додайте подрібнений фіолетовий лук, пюрированный часник і дрібку солі. Розділіть фарш на кульки однакового розміру і покрийте кожен тонким шаром борошна, струшуючи надлишки. Готові тефтелі обсмажте на сильному вогні до зарум'янювання, після чого перекладіть їх на окреме блюдо.
    Розтопивши масло, підсипавши до нього борошно і перемішавши. Розведіть масу бульйоном і додайте сметану. Як тільки соус загусне, доповніть його пучкою солі. Доведіть тефтелі з курячого фаршу в сметанному соусі до повної готовності на середньому жарі.

    Курячі тефтелі в томатно-сметанному соусі в духовці


    Наситити і зігріти в негоду вас зможуть тефтелі з томатно-сметанною підливою. При бажанні, замінити печериці можна будь-якими іншими, більш ароматними грибами, а у фіналі запікання посипати поверхню страви тертим сиром.
    Інгредієнти:
    Для тефтелькою:

  • куряче філе - 520 г;

  • молоко - 15 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сушений часник, чебрець - по 1/2 ч. ложки;

  • печериці - 265 г;

  • вершкове масло - 20 р.


  • Для підливи:

  • сметана - 135 мл;

  • курячий бульйон - 465 мл;
  • Курячі тефтелі в сметанному соусі

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • томат (паста) - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розтопивши масло, припустіть на ньому гриби, поки ті не підрум'яняться. З'єднайте інші інгредієнти зі списку разом і сформуйте тефтелі з них. Викладіть тефтелі і гриби в форму. Розчиніть крохмаль в холодному бульйоні і додайте до нього залишилися складові. Готовим соусом залийте вміст форми. Залиште страву на півгодини при 170 градусах.
    Якщо ви вирішите зробити курячі тефтелі в сметанному соусі в мультиварці, то повторіть ті ж дії, але затоку тефтелі соусом, виберіть опцію «Гасіння» на 40 хвилин.