Тефтелі в томатно-сметанному соусі
Сьогодні ми будемо готувати дуже смачні тюфтельки в томатно-сметанному соусі в духовці на сковороді. Основою цього приголомшливого домашнього страви може бути будь-рис і м'ясо будь-якого сорту, будь-то свинина або птах. Про подробиці приготування тефтелькою розповідаємо в наших рецептах.
Інгредієнти:
рисова крупа – 100 г;
м'ясо для фаршу – 650 г;
ріпчаста цибуля – 220 г;
морква – 85 м;
часник – 1-2 зубчики;
бульйон або вода – 245 мл;
паста томатна – 85 м;
сметана – 85 м;
майонез – 85 м;
борошно – 30 г;
рафінована рослинна олія;
спеції;
горошини запашного перцю;
лавровий листочок;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Спочатку ставимо варитися рисову крупу в підсоленій воді, та коли рисинків будуть практично готові, зливаємо масу на друшляк, промиваємо і даємо гарненько стекти.
Поки рис вариться, готуємо інші компоненти для тефтелькою. Для цього промите і обсушенное м'ясо розрізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, чергуючи з попередньо очищеним і крупно нарізаною ріпчастою цибулею (половиною від загальної кількості) і часником. Вимиту моркву очищаємо і пропускаємо через середню тертку, а залишився цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками.
Змішуємо трохи остиглий рис з фаршем, додаємо майонез за смаком сіль, мелений чорний перець і перемішуємо. Відбиваємо масу трохи в мисці для кращого зв'язування компонентів між собою і формуємо з неї круглі тюфтельки. Укладаємо їх одним шаром у форму для запікання і приступаємо до створення соусу. Для цього пасеруємо на рослинній олії кубики цибулі до прозорості, а потім додаємо моркву і смажимо, помішуючи, до м'якості. Тепер додаємо борошно, обсмажуємо все разом протягом хвилини, додаємо томатну пасту, сметану і вливаємо гарячий бульйон або воду. Приправляємо масу сіллю, перцем, спеціями, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і заливаємо їм тюфтельки у формі. Закриваємо форму кришкою або затягуємо фольгою і розміщуємо в заздалегідь розігрітій до 195 градусів духовій шафі на п'ятдесят хвилин.
Інгредієнти:
курячий фарш – 575 г;
крупа рисова – 100 г;
ріпчаста цибуля – 160 г;
морква – 100 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 120 г;
паста томатна – 120 г;
кетчуп – 40 г;
бульйон – 350 мл;
цукор – за смаком;
лаврове листя – 2 шт.;
запашний перець горошком – 3 шт.;
масло вершкове – 50 г;
рослинна рафінована олія;
борошно;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Відварену до готовності рис змішуємо з курячим фаршем, додаємо яйце, сіль, перець, дрібненько нарізану ріпчасту цибулю (половину всієї кількості). Все гарненько змішуємо, відбиваємо і формуємо з отриманої маси тефтелі. Укладаємо їх в сковороду і готуємо соус для заливки. Пасеруємо дрібненько нарізану ріпчасту цибулю і перетерту на тертці моркву до м'якості, потім додаємо томатну пасту, сметану, кетчуп і бульйон, додаємо сіль, цукор, всі спеції і доводимо суміш борошном до бажаної густоти. Прогріваємо її до кипіння, виливаємо до тефтелі, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо після закипання на тихому вогні протягом тридцяти хвилин.
Для більш насиченого смаку тефтелі можна попередньо обсмажити на вершковому маслі з усіх боків, а потім протушкувати в соусі.
Тефтелі з рисом в томатно-сметанному соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку ставимо варитися рисову крупу в підсоленій воді, та коли рисинків будуть практично готові, зливаємо масу на друшляк, промиваємо і даємо гарненько стекти.
Поки рис вариться, готуємо інші компоненти для тефтелькою. Для цього промите і обсушенное м'ясо розрізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку, чергуючи з попередньо очищеним і крупно нарізаною ріпчастою цибулею (половиною від загальної кількості) і часником. Вимиту моркву очищаємо і пропускаємо через середню тертку, а залишився цибулю шаткуємо дрібненькими кубиками.
Змішуємо трохи остиглий рис з фаршем, додаємо майонез за смаком сіль, мелений чорний перець і перемішуємо. Відбиваємо масу трохи в мисці для кращого зв'язування компонентів між собою і формуємо з неї круглі тюфтельки. Укладаємо їх одним шаром у форму для запікання і приступаємо до створення соусу. Для цього пасеруємо на рослинній олії кубики цибулі до прозорості, а потім додаємо моркву і смажимо, помішуючи, до м'якості. Тепер додаємо борошно, обсмажуємо все разом протягом хвилини, додаємо томатну пасту, сметану і вливаємо гарячий бульйон або воду. Приправляємо масу сіллю, перцем, спеціями, кидаємо лавровий лист і горошини запашного перцю, прогріваємо, помішуючи, до кипіння і заливаємо їм тюфтельки у формі. Закриваємо форму кришкою або затягуємо фольгою і розміщуємо в заздалегідь розігрітій до 195 градусів духовій шафі на п'ятдесят хвилин.
Курячі тефтелі в томатно-сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Відварену до готовності рис змішуємо з курячим фаршем, додаємо яйце, сіль, перець, дрібненько нарізану ріпчасту цибулю (половину всієї кількості). Все гарненько змішуємо, відбиваємо і формуємо з отриманої маси тефтелі. Укладаємо їх в сковороду і готуємо соус для заливки. Пасеруємо дрібненько нарізану ріпчасту цибулю і перетерту на тертці моркву до м'якості, потім додаємо томатну пасту, сметану, кетчуп і бульйон, додаємо сіль, цукор, всі спеції і доводимо суміш борошном до бажаної густоти. Прогріваємо її до кипіння, виливаємо до тефтелі, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо після закипання на тихому вогні протягом тридцяти хвилин.
Для більш насиченого смаку тефтелі можна попередньо обсмажити на вершковому маслі з усіх боків, а потім протушкувати в соусі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі тефтелі в сметанному соусі
Напевно всі люблять курячі тефтелі і іноді готують їх. Пропонуємо урізноманітнити це дуже популярна страва найніжнішим сметанним соусом і іншими не
Тефтелі в томатному соусі в духовці
Неймовірно смачним можна зробити найпростіше блюдо, скориставшись запропонованими рецептами. Розповімо, як приготувати тефтельки в томатному соусі.
Як приготувати тефтелі з рисом з підливкою?
Часто, в якості ситного доповнення м'ясних тюфтельок господині використовують рисову крупу. Далі описані рецепти саме таких м'ясних кульок, які
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам