Як приготувати тефтелі з рисом з підливкою?
Сьогоднішня тема присвячена ще одному домашньому страві, яку так люблять і діти, і дорослі. Нижче ми розповімо, як приготувати тефтелі з рисом і підливою. Безпрограшне поєднання м'ясного фаршу і ніжною рисової каші з пікантною підливою залишається популярним і в наші дні, незважаючи на велику кількість різноманітних сучасних рецептів. І це зовсім не дивно, адже приголомшливий смак і чудовий аромат тюфтельок створює теплу атмосферу домашнього вогнища і конкурувати в цьому з ними можуть хіба що голубці.
Інгредієнти:
рисова крупа – 110 г;
м'ясо (м'якоть) – 700 г;
ріпчаста цибуля – 120 г;
морква – 90 г;
часник – 1 зубець;
вода або бульйон – 250 мл;
паста томатна – 90 г;
сметана 70 г;
майонез – 70 г;
борошно – 30 г;
рафінована рослинна олія;
спеції на свій вибір;
мелена суміш перців;
сіль.
Приготування
Перше, що ми зробимо - це відваримо до стану «аль денте» рис, а поки він вариться, займемося фаршем. Для цього попередньо промите і обсушенное м'ясо наріжемо невеликими скибочками і пропустимо через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Ріпчасту цибулю і моркву чистимо, шаткуємо дрібненькими кубиками і перетираємо через тертку відповідно. На сковороді трохи прогріваємо рафінованої олії і пасеруємо в ньому овочі. Далі даємо піджарки охолонути, змішуємо з м'ясним фаршем і відвареним рисом, додаємо видавлений зубчик часнику, сіль, суміш перців, майонез і добре перемішуємо.
З отриманої маси формуємо круглі тефтелі і вкладаємо їх у форму для запікання або сотейник, придатний для готування в духовій шафі. В окремій ємності змішуємо воду або бульйон зі сметаною, томатною пастою і борошном, доводимо суміш до смаку сіллю, меленої сумішшю перців, пряними травами і спеціями на свій вибір, перемішуємо і виливаємо на тефтелі в формі.
Прикриваємо блюдо кришкою або затягуємо фольгою і розміщуємо в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин.
При бажанні за десять хвилин до завершення процесу запікання можна відкрити кришку і притрусити тефтелі натертим твердим сиром. Отримаємо в підсумку рум'яну сирну скоринку.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 560 г;
крупа рисова – 90 г;
ріпчаста цибуля – 140 г;
морква – 90 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 100 г;
паста томатна 100 г;
кетчуп – 35 г;
бульйон або вода – 450 мл;
цукровий пісок – за смаком;
лаврове листя – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
масло вершкове – 65 г;
рафінована рослинна олія;
пшеничне борошно;
мелений чорний перець;
сіль;
свіжа зелень.
Приготування
Як і в попередньому рецепті відварюємо рисову крупу до стану «аль денте» і подрібнюємо попередньо підготовлена належним чином м'ясо. З'єднуємо рисову і м'ясну основу в миску, додаємо яйце, сіль, мелений чорний перець, половину дрібненько шинкованої ріпчастої цибулі і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси круглі тефтелі, паніруємо їх у борошні і підрум'янюємо на рослинному маслі з двох сторін.
На інший глибокій сковороді або в сотейнику пасеруємо на розпущеному вершковому маслі до м'якості залишився подрібнену ріпчасту цибулю і протерту через тертку моркву. Потім додаємо томатну пасту, сметану, кетчуп, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон або воду, кидаємо лаврове листя, за смаком сіль, мелений чорний перець і горошини запашного і викладаємо в отриманий соус обсмажені тюфтельки.
Даємо масі закипіти, і протушиваем під кришкою на вогні слабкої інтенсивності протягом тридцяти хвилин.
Як приготувати тефтелі з рисом підливою в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Перше, що ми зробимо - це відваримо до стану «аль денте» рис, а поки він вариться, займемося фаршем. Для цього попередньо промите і обсушенное м'ясо наріжемо невеликими скибочками і пропустимо через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Ріпчасту цибулю і моркву чистимо, шаткуємо дрібненькими кубиками і перетираємо через тертку відповідно. На сковороді трохи прогріваємо рафінованої олії і пасеруємо в ньому овочі. Далі даємо піджарки охолонути, змішуємо з м'ясним фаршем і відвареним рисом, додаємо видавлений зубчик часнику, сіль, суміш перців, майонез і добре перемішуємо.
З отриманої маси формуємо круглі тефтелі і вкладаємо їх у форму для запікання або сотейник, придатний для готування в духовій шафі. В окремій ємності змішуємо воду або бульйон зі сметаною, томатною пастою і борошном, доводимо суміш до смаку сіллю, меленої сумішшю перців, пряними травами і спеціями на свій вибір, перемішуємо і виливаємо на тефтелі в формі.
Прикриваємо блюдо кришкою або затягуємо фольгою і розміщуємо в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин.
При бажанні за десять хвилин до завершення процесу запікання можна відкрити кришку і притрусити тефтелі натертим твердим сиром. Отримаємо в підсумку рум'яну сирну скоринку.
Простий рецепт тюфтельок з фаршем, рисом і підливою на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті відварюємо рисову крупу до стану «аль денте» і подрібнюємо попередньо підготовлена належним чином м'ясо. З'єднуємо рисову і м'ясну основу в миску, додаємо яйце, сіль, мелений чорний перець, половину дрібненько шинкованої ріпчастої цибулі і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси круглі тефтелі, паніруємо їх у борошні і підрум'янюємо на рослинному маслі з двох сторін.
На інший глибокій сковороді або в сотейнику пасеруємо на розпущеному вершковому маслі до м'якості залишився подрібнену ріпчасту цибулю і протерту через тертку моркву. Потім додаємо томатну пасту, сметану, кетчуп, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон або воду, кидаємо лаврове листя, за смаком сіль, мелений чорний перець і горошини запашного і викладаємо в отриманий соус обсмажені тюфтельки.
Даємо масі закипіти, і протушиваем під кришкою на вогні слабкої інтенсивності протягом тридцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі в духовці
Неймовірно смачним можна зробити найпростіше блюдо, скориставшись запропонованими рецептами. Розповімо, як приготувати тефтельки в томатному соусі.
Голубці з рисом і фаршем - рецепт
Більшість хазяєчок створюють атмосферу домашнього затишку, готуючи різноманітні страви, які любить вся сім'я. Одним з таких можна впевнено назвати
Ліниві голубці з рисом і фаршем - рецепт
Для лінивих любителів домашньої кухні пропонуємо рецепти смачних голубців, з якими практично не потрібно возитися, загортаючи начинку в капустяний
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.