Ліниві голубці з рисом і фаршем - рецепт
Якщо ви любите голубці , але немає часу возитися з капустяними листками, скористайтеся нашими рецептами і приготуйте ліниві голубці з рисом і фаршем. Таке блюдо, незважаючи на простоту і банальність, не поступається за смаком традиційним голубців, а тому неодмінно вам сподобається.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 350 г;
м'ясний фарш (свинина і яловичина) – 550 г;
крупа рисова – 100 г;
ріпчаста цибуля – 150 г;
морква – 75 г;
яйце – 1 шт.;
томатна паста – 45 г;
вода – 500 мл;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
листочки лавра – 2 шт.;
запашний перець горошком – 3-5 шт.;
будь-які спеції – за смаком;
рафінована рослинна олія;
сметана.
Приготування
Приступаючи до приготування ледачих голубців, насамперед відварюємо до стану «аль денте» рисову крупу і поки вона вариться, готуємо інші компоненти. Дуже дрібно шаткуємо або ж перетираємо на тертці картоплю, ріжемо кубиками, попередньо очищений ріпчасту цибулю, подрібнюємо при необхідності м'ясо для фаршу, а також чистимо і пропускаємо через тертку моркву.
Змішуємо м'ясний фарш з остившім рисом, капустою і половиною норми ріпчастої цибулі, додаємо яйце, мелений чорний перець і при бажанні спеції, перемішуємо і формуємо ліниві голубці довгастої форми, максимально наближеної до традиційних голубців. Підрум'янюємо ліниві голубці в розпеченому маслі з двох сторін і перекладаємо в промаслений форму для запікання або в глибоке деко.
Залишився пасеруємо цибулю з морквою до м'якості, потім додаємо томатну пасту, розчинену в склянці гарячої води, і даємо їй трохи випаруватися. Потім вливаємо воду, що залишилася, доводимо соус до смаку додаванням солі і меленого запашного перцю і спецій, кидаємо лавровий листочок, проварюємо протягом двох хвилин і виливаємо до голубців. Вони повинні як мінімум на половину бути покриті соусом.
Розміщуємо форму з ледачими голубцями в попередньо прогрітому до 190 градусів духовій шафі і запікаємо протягом двадцяти хвилин.
Інгредієнти:
капуста білокачанна – 450 г;
філе курячої грудки – 350 г;
крупа рисова – 250 г;
ріпчаста цибуля – 100 г;
морква – 100 г;
свіжі помідори – 250 г;
перець болгарський солодкий – 120 г;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
лаврове листя – 1-2 шт.;
будь-які спеції – за смаком;
рафінована рослинна олія;
свіжа зелень петрушки і кропу.
Приготування
Як і в попередньому рецепті ставимо спочатку відварити до напівготовності рисову крупу, яку попередньо добре промиємо і приступаємо до підготовки інших компонентів. Шаткуємо капусту, подрібнюємо попередньо промите куряче філе будь-яким зручним способом, чистимо і ріжемо кубиками ріпчасту цибулю і протираємо через крупну тертку попередньо очищену моркву. Вимиті болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіннєвих коробок і подрібнюємо як можна дрібніше, а томати ошпарюємо окропом, очистити від шкурок, перетираємо на тертці або розбиваємо в блендері.
Підготовлений цибулю і моркву пасеруємо на рафінованій рослинній олії протягом семи хвилин, потім додаємо куряче філе і обсмажуємо разом з овочами. Тепер закладаємо капусту, помідори і болгарський перець, перемішуємо і припускаємо під кришкою кілька хвилин. Коли капуста обмякнет, викладаємо рис, присмачую страву за смаком сіллю, перцем і спеціями і тушкуємо до готовності капусти і рису. В кінці додаємо свіжу зелень і перемішуємо.
Як приготувати ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування ледачих голубців, насамперед відварюємо до стану «аль денте» рисову крупу і поки вона вариться, готуємо інші компоненти. Дуже дрібно шаткуємо або ж перетираємо на тертці картоплю, ріжемо кубиками, попередньо очищений ріпчасту цибулю, подрібнюємо при необхідності м'ясо для фаршу, а також чистимо і пропускаємо через тертку моркву.
Змішуємо м'ясний фарш з остившім рисом, капустою і половиною норми ріпчастої цибулі, додаємо яйце, мелений чорний перець і при бажанні спеції, перемішуємо і формуємо ліниві голубці довгастої форми, максимально наближеної до традиційних голубців. Підрум'янюємо ліниві голубці в розпеченому маслі з двох сторін і перекладаємо в промаслений форму для запікання або в глибоке деко.
Залишився пасеруємо цибулю з морквою до м'якості, потім додаємо томатну пасту, розчинену в склянці гарячої води, і даємо їй трохи випаруватися. Потім вливаємо воду, що залишилася, доводимо соус до смаку додаванням солі і меленого запашного перцю і спецій, кидаємо лавровий листочок, проварюємо протягом двох хвилин і виливаємо до голубців. Вони повинні як мінімум на половину бути покриті соусом.
Розміщуємо форму з ледачими голубцями в попередньо прогрітому до 190 градусів духовій шафі і запікаємо протягом двадцяти хвилин.
Простий рецепт лінивих голубців з курячим фаршем і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті ставимо спочатку відварити до напівготовності рисову крупу, яку попередньо добре промиємо і приступаємо до підготовки інших компонентів. Шаткуємо капусту, подрібнюємо попередньо промите куряче філе будь-яким зручним способом, чистимо і ріжемо кубиками ріпчасту цибулю і протираємо через крупну тертку попередньо очищену моркву. Вимиті болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіннєвих коробок і подрібнюємо як можна дрібніше, а томати ошпарюємо окропом, очистити від шкурок, перетираємо на тертці або розбиваємо в блендері.
Підготовлений цибулю і моркву пасеруємо на рафінованій рослинній олії протягом семи хвилин, потім додаємо куряче філе і обсмажуємо разом з овочами. Тепер закладаємо капусту, помідори і болгарський перець, перемішуємо і припускаємо під кришкою кілька хвилин. Коли капуста обмякнет, викладаємо рис, присмачую страву за смаком сіллю, перцем і спеціями і тушкуємо до готовності капусти і рису. В кінці додаємо свіжу зелень і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати тефтелі з рисом з підливкою?
Часто, в якості ситного доповнення м'ясних тюфтельок господині використовують рисову крупу. Далі описані рецепти саме таких м'ясних кульок, які
Ліниві голубці з рисом і капустою
Вже сама назва – ліниві голубці, говорить про те, що часу на приготування цієї страви потрібно зовсім не багато. При цьому за смаком воно
Голубці з курячим фаршем - рецепт
Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
Ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці на те і ледачі, що готуються швидко і без всяких турбот. Кілька рецептів простого страви ми підібрали для вас в цій статті.
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
Ліниві голубці в мультиварці
Рецепти ледачих голубців вже давно відомим нашим господиням. А ось як приготувати цю страву в мультиварці поки знають небагато. З цієї причини ми