Голубці з рисом і фаршем - рецепт
Голубці є одним з блюд, що створює атмосферу домашнього затишку і теплого вогнища. Для тих, хто ще не знайомий з технологією створення цього неймовірно смачного кулінарного витвору, ми розповімо, як готувати традиційні голубці з фаршем і рисом. Взявши за основу запропоновані рецепти і внісши в них свої корективи, ви зможете знайти індивідуальний варіант виконання страви зі своїм секретом.
Інгредієнти:
великий качан капусти - 1 шт.;
м'ясний фарш – 12 кг;
відварений рис – 250 г;
ріпчаста цибуля – 240 г;
морква – 150-200 г;
помідори у власному соку – 450 г;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
листочки лавра – 2 шт.;
духмяний перець в горошку – 3-5 шт.;
спеції – за смаком;
рафінована рослинна олія;
сметана.
Приготування:
Найвідповідальнішим кроком в процесі приготування голубців є підготовка капустяного листя. Тут все залежить від того, капусту який стиглості ви використовуєте. Якщо капуста молода, то достатньо просто вилок з попередньо вирізаною качаном опустити в підігріту до кипіння воду і витримати до тих пір, поки верхні листочки почнуть вільно відділятися від нього. Якщо ж у вас в розпорядженні качан зрілої капусти, то додатково проварюємо його на самому малому вогні кілька хвилин і перевіряємо м'якість і отделяемость листя і якщо вона недостатня, то варимо ще.
Розібравши капусту на листя, зрізаємо з останніх жорстку ребристу частину і при необхідності приминаем за допомогою рукоятки ножа.
Для начинки подрібнюємо за допомогою м'ясорубки м'ясо, відварюємо практично до готовності рис, з'єднуємо ці дві основи разом, додаємо половину дрібненько шинкованої ріпчастої цибулі, сіль і перець і ретельно перемішуємо.
На кожен капустяний лист накладаємо приблизно по повній столовій ложці начинки, формуємо конвертики і вкладаємо їх у казан або каструлю з товстим дном.
Останнім штрихом страви буде соус, яким ми заллємо наші голубці для подальшого гасіння. Для цього нашатковану цибулю і перетерту на тертці моркву пасеруємо до м'якості на сковороді з рослинним маслом, додаємо перетерті томати у власному соку разом з рідиною і вливаємо трохи водички. Присмачую масу за смаком сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій вибір і смак, кидаємо також листя лавра, горошини запашного перцю, даємо закипіти, і виливаємо до голубців.
Ємність з стравою ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, зменшуємо інтенсивність спека і готуємо до бажаної м'якості капустяних листів. В залежності від того, який зрілості була капуста, час приготування може варіюватися від двадцяти хвилин до однієї години.
Готовим голубців з капусти з фаршем і рисом даємо настоятися і можемо подавати, присмачивши свіжою сметаною.
Інгредієнти:
великий качан капусти - 1 шт.;
куряче м'ясо (м'якоть) – 12 кг;
відварений рис – 250 г;
ріпчаста цибуля – 200 г;
морква – 150 г;
томатна паста – 90 г;
сметана – 90 г;
вода фільтрована;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
лаврове листя – 2-3 шт.;
горошини запашного перцю – 3-5 шт.;
спеції – за смаком;
рослинне масло – 100 мл
Приготування
Підготуємо належним чином капустяне листя, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, і займемося начинкою.
В даному випадку фарш для голубців з м'ясом і рисом ми будемо робити з курячої м'якоті. Краще якщо це буде м'ясо з ніжок і стегон, в такому випадку страва вийде соковитіше. Якщо у вас є тільки філе курячої грудки, то рекомендуємо додати у фарш трохи свинячого сала. Як і в попередньому варіанті подрібнюємо м'ясну основу за допомогою м'ясорубки або блендера, відварюємо рис, дрібно шаткуємо половину ріпчастої цибулі і змішуємо всі підготовлені компоненти відповідної ємності. Приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем, перемішуємо, наповнюємо отриманою сумішшю капустяні листочки і формуємо з них голубці, звернувши конвертом.
Потім обсмажуємо кожен виріб в олії до рум'яності з двох сторін, складаємо в сотейник, казан або товстостінну каструлю і готуємо соус для заливки. Для цього пасеруємо залишився цибулю і натерту моркву на рафінованій олії, додаємо томатну пасту, сметану і вливаємо воду. Доводимо масу до смаку сіллю і спеціями, кидаємо перчик запашний горошком і лаврові листочки, прогріваємо до кипіння і виливаємо в ємність з голубцями.
Протушиваем голубці з моменту закипання протягом тридцяти хвилин або до бажаної м'якості капусти і подаємо зі сметаною.
Як приготувати голубці з капусти з фаршем і рисом?
Інгредієнти:
Приготування:
Найвідповідальнішим кроком в процесі приготування голубців є підготовка капустяного листя. Тут все залежить від того, капусту який стиглості ви використовуєте. Якщо капуста молода, то достатньо просто вилок з попередньо вирізаною качаном опустити в підігріту до кипіння воду і витримати до тих пір, поки верхні листочки почнуть вільно відділятися від нього. Якщо ж у вас в розпорядженні качан зрілої капусти, то додатково проварюємо його на самому малому вогні кілька хвилин і перевіряємо м'якість і отделяемость листя і якщо вона недостатня, то варимо ще.
Розібравши капусту на листя, зрізаємо з останніх жорстку ребристу частину і при необхідності приминаем за допомогою рукоятки ножа.
Для начинки подрібнюємо за допомогою м'ясорубки м'ясо, відварюємо практично до готовності рис, з'єднуємо ці дві основи разом, додаємо половину дрібненько шинкованої ріпчастої цибулі, сіль і перець і ретельно перемішуємо.
На кожен капустяний лист накладаємо приблизно по повній столовій ложці начинки, формуємо конвертики і вкладаємо їх у казан або каструлю з товстим дном.
Останнім штрихом страви буде соус, яким ми заллємо наші голубці для подальшого гасіння. Для цього нашатковану цибулю і перетерту на тертці моркву пасеруємо до м'якості на сковороді з рослинним маслом, додаємо перетерті томати у власному соку разом з рідиною і вливаємо трохи водички. Присмачую масу за смаком сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на свій вибір і смак, кидаємо також листя лавра, горошини запашного перцю, даємо закипіти, і виливаємо до голубців.
Ємність з стравою ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, зменшуємо інтенсивність спека і готуємо до бажаної м'якості капустяних листів. В залежності від того, який зрілості була капуста, час приготування може варіюватися від двадцяти хвилин до однієї години.
Готовим голубців з капусти з фаршем і рисом даємо настоятися і можемо подавати, присмачивши свіжою сметаною.
Приготування голубців з курячим фаршем і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо належним чином капустяне листя, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, і займемося начинкою.
В даному випадку фарш для голубців з м'ясом і рисом ми будемо робити з курячої м'якоті. Краще якщо це буде м'ясо з ніжок і стегон, в такому випадку страва вийде соковитіше. Якщо у вас є тільки філе курячої грудки, то рекомендуємо додати у фарш трохи свинячого сала. Як і в попередньому варіанті подрібнюємо м'ясну основу за допомогою м'ясорубки або блендера, відварюємо рис, дрібно шаткуємо половину ріпчастої цибулі і змішуємо всі підготовлені компоненти відповідної ємності. Приправляємо масу сіллю і меленим чорним перцем, перемішуємо, наповнюємо отриманою сумішшю капустяні листочки і формуємо з них голубці, звернувши конвертом.
Потім обсмажуємо кожен виріб в олії до рум'яності з двох сторін, складаємо в сотейник, казан або товстостінну каструлю і готуємо соус для заливки. Для цього пасеруємо залишився цибулю і натерту моркву на рафінованій олії, додаємо томатну пасту, сметану і вливаємо воду. Доводимо масу до смаку сіллю і спеціями, кидаємо перчик запашний горошком і лаврові листочки, прогріваємо до кипіння і виливаємо в ємність з голубцями.
Протушиваем голубці з моменту закипання протягом тридцяти хвилин або до бажаної м'якості капусти і подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ліниві голубці з рисом і фаршем - рецепт
Для лінивих любителів домашньої кухні пропонуємо рецепти смачних голубців, з якими практично не потрібно возитися, загортаючи начинку в капустяний
Як приготувати голубці з капусти з фаршем?
Голубці - це традиційне російське блюдо. Їх готують як з фаршем, так і з різними овочами. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати класичні голубці з
Голубці з м'ясом та рисом
Голубці з м'ясом та рисом відрізняються особливим способом приготування і пікантною заправкою. Домашнє і ситне блюдо порадує вас у звичайну вечерю
Ліниві голубці з рисом і капустою
Вже сама назва – ліниві голубці, говорить про те, що часу на приготування цієї страви потрібно зовсім не багато. При цьому за смаком воно
Голубці в духовці
Голубці - улюблене багатьма страва, що актуально в будь-який час року і в будь-якому куточку нашої неосяжної країни. Звичайно ж голубці обзавелися
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як