Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Голубці в духовці

Голубці в духовці

26-03-2015, 19:53
8 347
Голубці в духовці
Незважаючи на свої слов'янські корені, рецепт голубців розлетівся по світу і став популярний у кожному його куточку. Кожна з країн переінакшивши традиційні капустяні роли на власний лад, проте суть їх залишилася колишньою - це проста начинка з м'яса та круп з овочами, загорнута листом капусти і приготована в соусі. У рецептах далі ми розглянемо деякі цікаві рецепти голубців , які можна приготувати в духовці.

Смачні голубці в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • молода капуста - 1 головка;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • білий цибулю - 90 г;

  • відварений рис - 120 г;

  • м'ясний фарш - 15 кг;

  • томатний сік - 25 л.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати голубці в духовці, капустяне листя слід розм'якшити для того, щоб їх можна було легко згорнути в рулон. З цією метою цілу капустяну голову можна відварити до розм'якшення листя, а потім відварені листя обережно зняти і використовувати за призначенням. Листя зовні зваряться швидше внутрішніх, а тому, знявши зовнішній шар повертайте голову в окріп, щоб відварити нижні шари. Біля основи листка зріжте випирає поверхню м'ясистого стебла для того, щоб вирівняти товщину листа.
    Поки капуста вариться, на олії можна спасерувати подрібнену цибулю до утворення характерного золотисто-коричневого кольору. Цибулеву засмажку змішуємо з фаршем і відварним рисом. Приправляємо начинку за смаком і загортаємо її в капустяний лист конвертом.
    Щільно викладаємо голубці в жаровню, заливаємо соком і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 1 годину. Подаємо з будь-яким гарніром, але найкраще голубці запечені в духовці поєднуються з картопляним пюре.

    Голубці - рецепт приготування в духовці


    Інгредієнти:

  • листя молодої капусти - 10 шт.;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • білий цибулю - 100 р;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • томатний соус - 800 р;

  • томатна паста - 20 г;

  • вода 130 мл;

  • яблучний оцет - 40 мл;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • молоко - 120 мл;

  • рис - 50 р.


  • Приготування
    Відокремлені листя занурюємо в окріп і залишаємо розм'якнути хвилин на 10. За цей час можна встигнути приготувати начинку. Для начинки пасеруємо білий цибулю з часником, додаємо м'ясний фарш і смажимо його, поки не схопиться. Паралельно відварюємо рис і з'єднуємо його з м'ясом. Не забуваємо і про приправах. М'ясну начинку викладаємо в розм'якшені листки і звертаємо останні конвертиком. Кладемо голубці в деко для запікання і заливаємо томатним соусом. Для соусу досить змішати сам соус з водою, невеликою кількістю томатної пасти і яблучного оцту. У разі необхідності, можна додати трохи цукру.
    Приготування голубців з підливою в духовці займе близько години при 180°С.

    Голубці в духовці зі сметаною


    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 1 кг;

  • молода капуста - 1 головка;

  • білий цибулю - 90 г;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • свинячий фарш - 500 г;

  • відварений рис - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • паприка - 4 г;

  • майоран - 4 г;

  • томатне пюре - 250 мл;

  • вода - 230 мл;

  • сметана - 250 р.


  • Приготування
    Розібравши капусту на листя, кидаємо їх в окріп і залишаємо під кришкою на 10-15 хвилин. Тим часом для приготування
    Голубці в духовці
    начинки пасеруємо цибулю з часником і спеціями, додаємо м'ясний фарш і чекаємо, поки він схопиться. Готовий фарш з'єднайте з рисом, злегка остуджуємо, а для зв'язки вбиваємо пару яєць.
    Викладаємо м'ясну начинку в м'які капустяне листя і звертаємо їх конвертом. Так як голубці в сметані в духовці ми будемо готувати в два прийоми (спершу на плиті, а вже потім в духовці), щільно кладемо голубці в гусятницю, попередньо вистеливши дно шаром квашеної капусти. Заливаємо вміст гусятниці сумішшю води і томатного пюре, і залишаємо тушкуватися протягом години після закипання соусу. Розкладаємо голубці по горщикам, томатний соус і капусту з дна змішуємо зі сметаною і отриманим соусом заливаємо вміст горщиків. Голубці в горщику в духовці готуються півгодини при 180°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Голубці з пекінської капусти
    Голубці з пекінської капусти
    На відміну від класичного способу приготування голубців, це блюдо з пекінської капусти виходить більш ніжним і ароматним, а готується навіть набагато
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Голубці з курячим фаршем - рецепт
    Голубці - страва ситне і, безсумнівно, смачне. Їх готують і з м'ясною начинкою, і з овочевою - тоді виходять вегетаріанські. У цій статті ми вам
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці в сметанному соусі
    Голубці - смачна, ситна та поживна страва, добре підходить для сімейних трапез у вихідні дні, а також для меню урочисто-ритуальних подій. Зараз
    Як приготувати заморожені голубці?
    Як приготувати заморожені голубці?
    Напівфабрикати в наш час - незамінний підручний засіб для кожної господині. З їх допомогою можна, без особливих зусиль, швидко приготувати смачну
    Голубці в мікрохвильовці
    Голубці в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як
    Голубці в скороварці
    Голубці в скороварці
    Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати