Сьогоднішня тема присвячена ще одному домашньому страві, яку так люблять і діти, і дорослі. Нижче ми розповімо, як приготувати тефтелі з рисом і підливою. Безпрограшне поєднання м'ясного фаршу і ніжною рисової каші з пікантною підливою залишається популярним і в наші дні, незважаючи на велику кількість різноманітних сучасних рецептів. І це зовсім не дивно, адже приголомшливий смак і чудовий аромат тюфтельок створює теплу атмосферу домашнього вогнища і конкурувати в цьому з ними можуть хіба що голубці.
Як приготувати тефтелі з рисом підливою в духовці?
Інгредієнти: рисова крупа – 110 г; м'ясо (м'якоть) – 700 г; ріпчаста цибуля – 120 г; морква – 90 г; часник – 1 зубець; вода або бульйон – 250 мл; паста томатна – 90 г; сметана 70 г; майонез – 70 г; борошно – 30 г; рафінована рослинна олія; спеції на свій вибір; мелена суміш перців; сіль. Приготування Перше, що ми зробимо - це відваримо до стану «аль денте» рис, а поки він вариться, займемося фаршем. Для цього попередньо промите і обсушенное м'ясо наріжемо невеликими скибочками і пропустимо через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Ріпчасту цибулю і моркву чистимо, шаткуємо дрібненькими кубиками і перетираємо через тертку відповідно. На сковороді трохи прогріваємо рафінованої олії і пасеруємо в ньому овочі. Далі даємо піджарки охолонути, змішуємо з м'ясним фаршем і відвареним рисом, додаємо видавлений зубчик часнику, сіль, суміш перців, майонез і добре перемішуємо.
З отриманої маси формуємо круглі тефтелі і вкладаємо їх у форму для запікання або сотейник, придатний для готування в духовій шафі. В окремій ємності змішуємо воду або бульйон зі сметаною, томатною пастою і борошном, доводимо суміш до смаку сіллю, меленої сумішшю перців, пряними травами і спеціями на свій вибір, перемішуємо і виливаємо на тефтелі в формі.
Прикриваємо блюдо кришкою або затягуємо фольгою і розміщуємо в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці на п'ятдесят-шістдесят хвилин.
При бажанні за десять хвилин до завершення процесу запікання можна відкрити кришку і притрусити тефтелі натертим твердим сиром. Отримаємо в підсумку рум'яну сирну скоринку.
Простий рецепт тюфтельок з фаршем, рисом і підливою на сковороді
Інгредієнти: м'ясний фарш – 560 г; крупа рисова – 90 г; ріпчаста цибуля – 140 г; морква – 90 г; яйце – 1 шт.; сметана – 100 г; паста томатна 100 г; кетчуп – 35 г; бульйон або вода – 450 мл; цукровий пісок – за смаком; лаврове листя – 2 шт.; горошини запашного перцю – 3-4 шт.; масло вершкове – 65 г; рафінована рослинна олія; пшеничне борошно; мелений чорний перець; сіль; свіжа зелень. Приготування Як і в попередньому рецепті відварюємо рисову крупу до стану «аль денте» і подрібнюємо попередньо підготовлена належним чином м'ясо. З'єднуємо рисову і м'ясну основу в миску, додаємо яйце, сіль, мелений чорний перець, половину дрібненько шинкованої ріпчастої цибулі і перемішуємо. Формуємо з отриманої маси
круглі тефтелі, паніруємо їх у борошні і підрум'янюємо на рослинному маслі з двох сторін.
На інший глибокій сковороді або в сотейнику пасеруємо на розпущеному вершковому маслі до м'якості залишився подрібнену ріпчасту цибулю і протерту через тертку моркву. Потім додаємо томатну пасту, сметану, кетчуп, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон або воду, кидаємо лаврове листя, за смаком сіль, мелений чорний перець і горошини запашного і викладаємо в отриманий соус обсмажені тюфтельки.
Даємо масі закипіти, і протушиваем під кришкою на вогні слабкої інтенсивності протягом тридцяти хвилин.