Їжачки в сметанному соусі в духовці
Нижче ми розповімо, як приготувати смачні їжачки в сметанному соусі. Це приголомшливе блюдо буде доречно на будь-якому столі, але особливо приємно насолодитися їм за сімейною вечерею.
Інгредієнти:
крупа рисова – 120 г;
м'ясний фарш – 750 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
помідори великі – 2 шт.;
сметана – 500 г;
яйце – 1 шт.;
рафінована рослинна олія;
спеції на свій вибір;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорості води і відварюємо у великому обсязі води практично до готовності. Потім зливаємо рис на сито, даємо стекти і охолонути, а потім змішуємо з м'ясним фаршем і дрібненько нашаткованою попередньо очищеним цибулею. Вбиваємо в масу одне яйце, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо.
Тепер формуємо з приготовленої основи кульки, підрум'янюємо їх спочатку в рослинному маслі на сковороді, а потім укладаємо не занадто щільно в заздалегідь промаслений форму для запікання.
Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібненько або перетираємо через тертку і обсмажуємо трохи на сковороді. Потім змішуємо томатну масу зі сметаною, вливаємо зовсім трохи водички, додаємо за смаком сіль, мелений перець і спеції на свій смак, перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю їжачки в формі. Розташовуємо їх на центральному рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.
Інгредієнти:
крупа рисова – 180 г;
курячий фарш – 750 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
яйце – 1 шт.;
помідори великі – 2 шт.;
сметана – 500 г;
вода – 200 мл;
сік лимона – 5 мл;
цибулю зелений – 2-3 стебла;
свіжа зелень базиліка, петрушки і кропу – 1 великий спільний пучок;
оливкова олія – 50 мл;
часник – 1 зубчик;
борошно пшеничне;
рафінована рослинна олія;
спеції на свій вибір;
мелений чорний перець;
цукровий пісок;
сіль.
Приготування
Відварений до напівготовності рис з'єднуємо з курячим фаршем, додаємо нашатковану як можна дрібніше цибулю, вбиваємо яйце, додаємо за смаком сіль і мелений перчик і перемішуємо. З отриманої маси формуємо круглі кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на рафінованій олії. Потім розміщуємо їх у формі для запікання і заливаємо соусом. Для його приготування змішуємо в емальованій ємності сметану, лимонний сік, дрібно нарубану зелень, видавлений зубчик часнику, оливкова олія, приправляємо суміш за смаком сіллю, меленим перцем і цукровим піском, а також додаємо будь-які спеції. Ставимо посуд з соусом на вогонь і прогріваємо до кипіння.
Ставимо форму з їжачками в соусі в прогріту до 185 градусів духовку і готуємо протягом тридцяти хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати їжачки в сметанному соусі з індички, замінивши нею курку.
М'ясні їжачки з рисом в томатно-сметанному соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорості води і відварюємо у великому обсязі води практично до готовності. Потім зливаємо рис на сито, даємо стекти і охолонути, а потім змішуємо з м'ясним фаршем і дрібненько нашаткованою попередньо очищеним цибулею. Вбиваємо в масу одне яйце, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо.
Тепер формуємо з приготовленої основи кульки, підрум'янюємо їх спочатку в рослинному маслі на сковороді, а потім укладаємо не занадто щільно в заздалегідь промаслений форму для запікання.
Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібненько або перетираємо через тертку і обсмажуємо трохи на сковороді. Потім змішуємо томатну масу зі сметаною, вливаємо зовсім трохи водички, додаємо за смаком сіль, мелений перець і спеції на свій смак, перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю їжачки в формі. Розташовуємо їх на центральному рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.
Курячі їжачки в сметанному соусі в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відварений до напівготовності рис з'єднуємо з курячим фаршем, додаємо нашатковану як можна дрібніше цибулю, вбиваємо яйце, додаємо за смаком сіль і мелений перчик і перемішуємо. З отриманої маси формуємо круглі кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на рафінованій олії. Потім розміщуємо їх у формі для запікання і заливаємо соусом. Для його приготування змішуємо в емальованій ємності сметану, лимонний сік, дрібно нарубану зелень, видавлений зубчик часнику, оливкова олія, приправляємо суміш за смаком сіллю, меленим перцем і цукровим піском, а також додаємо будь-які спеції. Ставимо посуд з соусом на вогонь і прогріваємо до кипіння.
Ставимо форму з їжачками в соусі в прогріту до 185 градусів духовку і готуємо протягом тридцяти хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати їжачки в сметанному соусі з індички, замінивши нею курку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Голубці в томатно-сметанному соусі в мультиварці
Домашні голубці можна приготувати, не побоюючись зіпсувати страву. Завдяки мультиварці, в якій рекомендуємо тушкувати страву, ваші конвертики з
«Їжачки» в сметанному соусі
Приготуйте неймовірно оригінальні м'ясні «їжачки» на обід - і ваші рідні, напевно, в першу чергу оцінять зовнішній вигляд страви і тільки потім їх
Індичка в сметанному соусі
Приготування індичого м'яса не в кожної господині завершується успіхом, можливо, лише через брак досвіду роботи з ним. Щоб почати знайомство з
Тефтелі в томатно-сметанному соусі
Урізноманітнити простий обід, використовуючи доступні компоненти - неймовірно просто. Розповімо, як приготувати тефтелі, доповнивши їх оригінальним,
Тефтелі в томатному соусі в духовці
Неймовірно смачним можна зробити найпростіше блюдо, скориставшись запропонованими рецептами. Розповімо, як приготувати тефтельки в томатному соусі.
Їжачки з фаршу
Їжачки з фаршу з рисом відмінно підійдуть для сімейного вечері, особливо така страва подобається дітям. Приготування таких їжачків не займе у вас