» » Індичка в сметанному соусі

Індичка в сметанному соусі

Індичка в сметанному соусі
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати індичку в сметанному соусі. Це дуже корисне, дієтичне і, разом з тим неймовірно смачне блюдо стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру, а подати його можна як в будні, так і на святковий стіл.

Філе індички в сметанному соусі - рецепт


Інгредієнти:

  • філе індички – 13 кг;

  • ріпчаста цибуля – 300 г;

  • сметана жирністю не менше 20% – 275-300 г;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • борошно пшеничне – 60-90 г;

  • мелений мускатний горіх або коріандр – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль;

  • свіжа зелень (за бажанням).


  • Приготування
    Для гасіння беремо філе грудки індички або м'ясо стегон птиці, промиваємо його добряче й обсушуємо. Потім розрізаємо його на поздовжні бруски і закладаємо їх у прогрітий казан або товстостінний сотейник, який наллємо попередньо рослинна рафінована олія. Коли шматочки індички підрум'яняться, приправляємо їх сіллю, меленим коріандром або мускатним горіхом, додаємо спеції за власним смаком, присмачую меленим чорним перцем, перемішуємо і заливаємо склянкою крутого окропу. При бажанні можна додати нарізаний болгарський перець і томати. Приправляємо сотейник кришкою і залишаємо м'ясо гаситися на помірному вогні.
    У цей час чистимо від луски і дрібненько рубаємо цибулю і обсмажуємо її, помішуючи, до рум'яного кольору. Тепер всипаємо борошно пшеничне і витримуємо на сильному вогні ще дві-три хвилини, безперервно заважаючи. Далі перекладаємо цибульну масу до м'яса, перемішуємо, доводимо до смаку сіллю і спеціями і даємо протушкувати протягом двадцяти п'яти хвилин.
    Після цього закладаємо сметану, перемішуємо і припускаємо страву ще протягом п'яти хвилин. Тепер додаємо при бажанні дрібненько нарізану свіжу зелень, перемішуємо, прикриваємо посуд кришкою, вимикаємо плиту і даємо настоятися ще протягом десяти хвилин.

    Тушкована індичка в сметанному соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'ясо індички – 12 кг;

  • ріпчаста цибуля – 220 г;

  • сметана жирністю не менше 20% – 220 г;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • бульйон курячий або овочевий – 220 мл;

  • гірчиця зернова – 90-120 г;

  • біле сухе вино – 120 мл;

  • спеції – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    М'ясо індички промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками чи серветками і розрізаємо на порційні шматочки. У мультикастрюлю вливаємо трохи рафінованої олії, включаємо режим «Смаження» або «Випічка» і закладаємо шматочки індички. Після того, як м'ясо підрум'яниться з усіх боків, додаємо дрібненько нашатковану попередньо очищений цибулька і обсмажуємо все разом ще протягом п'яти-семи хвилин.
    Тепер підливаємо вино і витримуємо страва до випаровування останнього приблизно наполовину. Після цього вливаємо прогрітий до кипіння бульйон, закладаємо сметану, присмачую страву сіллю, меленим перцем, додаємо спеції за власним смаком і перемикаємо пристрій на функцію «Гасіння». Для того щоб м'ясо стало м'яким зазвичай достатньо тридцяти хвилин, але якщо ви готуєте великі порційні шматочки індички можливо час потрібно буде збільшити до сорока-п'ятдесяти хвилин.
    Тепер додаємо зернову гірчицю, дрібненько нашатковану свіжу зелень і протушиваем блюдо в тій же програмі ще протягом десяти хвилин.
    Індичку в сметанному соусі за цим рецептом можна приготувати і в духовці, витримавши її в сотейнику під кришкою при температурі 180 градусів протягом сорока-п'ятдесяти хвилин.

    Індичка з грибами в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • філе індички 450 г;

  • гриби – 350 г;

  • рафінована рослинна олія – 35 мл;

  • сметана жирністю 20% – 250 г;

  • вода фільтрована – 75 мл;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Вимите і обсушенное філе індички розрізаємо на
    Індичка в сметанному соусі
    брусочки і обсмажуємо на рафінованій масло, помішуючи, протягом семи хвилин. Тепер закладаємо подрібнені грибочки, приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і спеціями і витримуємо на вогні, періодично помішуючи, до випаровування рідини. Тепер вливаємо підігріту до кипіння воду, закладаємо сметану, пробуємо страву на смак і при необхідності підсолюємо і присмачую спеціями. Припускаємо індичку з грибами під кришкою на помірному вогні протягом двадцяти-тридцяти хвилин, а потім додаємо подрібнений часник, нарізану свіжу зелень, перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо страві кілька хвилин настоятися.
    Додав: admin | 14-01-2016, 13:32
    Переглядів: 340