Яловичина в сметанному соусі
Особливо ніжною і м'якою яловичина виходить в компанії з сметанним соусом . Її неймовірний вершковий смак підійде до будь-якого гарніру і залишить приємні враження від дегустації страви.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 750 г;
сметана – 180 г;
ріпчаста цибуля – 160 г;
листочки лавра – 2-3 шт.;
сушений базилік – 25 г або по смаку;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
мелений мускатний горіх – щіпка;
сіль;
мелений чорний перець;
борошно пшеничне - за бажанням;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Шматочки вимитої, обсушенной і нарізаною яловичини підсмажуємо до рум'яності з двох сторін на рафінованій олії і викладаємо тимчасово в миску. У тій же сковороді пасеруємо півкільця цибулі до прозорості, а потім повертаємо м'ясо, додаємо сметану, сіль, всі спеції і тушкуємо на малому вогні під кришкою від півтора до двох годин. Якщо є бажання отримати більш густий соус, то додамо одну-дві столові ложки попередньо спассерованной до рум'яного кольору борошна і прогреем масу кілька хвилин до загустіння.
При бажанні можна запекти таку яловичину в сметанному соусі в духовці, виклавши її після обсмажування в горщик, форму або іншу підходящу ємність разом з іншими компонентами, присипавши натертим сиром і прикривши кришкою. Відповідний температурний режим для такого приготування 180-190 градусів, а необхідний час - півтора-два години.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 650 г;
сметана жирністю не менше 20%– 175 г;
гриби, відварені білі або печериці свіжі – 300 г;
ріпчаста цибуля – 100 г;
бульйон або вода – 175 мл;
гостра гірчиця – 10 г;
спеції – за смаком;
сіль;
мелений чорний перець;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Налаштовуємо мультиварку на режим «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо в ній на рафінованій олії підготовлений належним чином і нарізану на невеликі брусочки яловичину. Потім виймаємо м'ясо на тарілку, а в маслі пасеруємо півкільця цибулі з відвареними білими грибами або свіжими попередньо вимитими печерицями. Тепер повертаємо в мультикастрюлю м'ясо, додаємо сметану і гірчицю, вливаємо бульйон або воду, додаємо за смаком сіль, перець і спеції. Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо до сигналу. При необхідності, якщо яловичина ще трохи жорсткувата для вас, продовжите той же режим ще на двадцять-тридцять хвилин.
Рецепт яловичини в сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки вимитої, обсушенной і нарізаною яловичини підсмажуємо до рум'яності з двох сторін на рафінованій олії і викладаємо тимчасово в миску. У тій же сковороді пасеруємо півкільця цибулі до прозорості, а потім повертаємо м'ясо, додаємо сметану, сіль, всі спеції і тушкуємо на малому вогні під кришкою від півтора до двох годин. Якщо є бажання отримати більш густий соус, то додамо одну-дві столові ложки попередньо спассерованной до рум'яного кольору борошна і прогреем масу кілька хвилин до загустіння.
При бажанні можна запекти таку яловичину в сметанному соусі в духовці, виклавши її після обсмажування в горщик, форму або іншу підходящу ємність разом з іншими компонентами, присипавши натертим сиром і прикривши кришкою. Відповідний температурний режим для такого приготування 180-190 градусів, а необхідний час - півтора-два години.
Тушкована яловичина з грибами в сметанному соусі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Налаштовуємо мультиварку на режим «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо в ній на рафінованій олії підготовлений належним чином і нарізану на невеликі брусочки яловичину. Потім виймаємо м'ясо на тарілку, а в маслі пасеруємо півкільця цибулі з відвареними білими грибами або свіжими попередньо вимитими печерицями. Тепер повертаємо в мультикастрюлю м'ясо, додаємо сметану і гірчицю, вливаємо бульйон або воду, додаємо за смаком сіль, перець і спеції. Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо до сигналу. При необхідності, якщо яловичина ще трохи жорсткувата для вас, продовжите той же режим ще на двадцять-тридцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина з грибами у вершковому соусі - рецепт
В цій статті детально описано чудові рецепти, які допоможуть вам без особливих труднощів урізноманітнити повсякденне меню неймовірно смачним блюдом,
Курка в сметанному соусі в мультиварці
Приготувати курку - справа не хитра, особливо якщо скористатися запропонованими далі рецептами. Представляємо три неймовірних варіанти чудової страви
Тушкована яловичина з чорносливом в мультиварці
Урізноманітнити повсякденний раціон допоможуть рецепти з даної статті. Пропонуємо звичного тушкованого м'яса додати пікантну нотку, доповнивши страва
Яловичина з чорносливом в мультиварці
Урізноманітнити повсякденний раціон допоможуть рецепти, представлені далі. Пропонуємо приготувати апетитні шматочки яловичини в ароматнейшей підливці
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
Бефстроганов з яловичини
Незважаючи на свою назву, бефстроганов споконвічно російська страва. М'ясо, порізане на шматочки, готується в сметанному соусі. Неймовірно ніжно і