Особливо ніжною і м'якою яловичина виходить в компанії з сметанним соусом . Її неймовірний вершковий смак підійде до будь-якого гарніру і залишить приємні враження від дегустації страви.
Рецепт яловичини в сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти: яловича вирізка – 750 г; сметана – 180 г; ріпчаста цибуля – 160 г; листочки лавра – 2-3 шт.; сушений базилік – 25 г або по смаку; горошини запашного перцю – 2-3 шт.; мелений мускатний горіх – щіпка; сіль; мелений чорний перець; борошно пшеничне - за бажанням; рафінована рослинна олія. Приготування Шматочки вимитої, обсушенной і нарізаною яловичини підсмажуємо до рум'яності з двох сторін на рафінованій олії і викладаємо тимчасово в миску. У тій же сковороді пасеруємо півкільця цибулі до прозорості, а потім повертаємо м'ясо, додаємо сметану, сіль, всі спеції і тушкуємо на малому вогні під кришкою від півтора до двох годин. Якщо є бажання отримати більш густий соус, то додамо одну-дві столові ложки попередньо спассерованной до рум'яного кольору борошна і прогреем масу кілька хвилин до загустіння.
При бажанні можна запекти таку яловичину в сметанному соусі в духовці, виклавши її після обсмажування в горщик, форму або іншу підходящу ємність разом з іншими компонентами, присипавши натертим сиром і прикривши кришкою. Відповідний температурний режим для такого приготування 180-190 градусів, а необхідний час - півтора-два години.
Тушкована яловичина з грибами в сметанному соусі в мультиварці
Інгредієнти: яловича вирізка – 650 г; сметана жирністю не менше 20%– 175 г; гриби, відварені білі або печериці свіжі – 300 г; ріпчаста цибуля – 100 г; бульйон або вода – 175 мл; гостра гірчиця – 10 г; спеції – за смаком; сіль; мелений чорний перець; рослинна рафінована олія. Приготування Налаштовуємо мультиварку на режим «Смаження» або «Випічка» і підрум'янюємо в ній на рафінованій олії підготовлений належним чином і нарізану на невеликі брусочки яловичину. Потім виймаємо м'ясо на тарілку, а в маслі пасеруємо півкільця цибулі з відвареними білими грибами або свіжими попередньо вимитими печерицями. Тепер повертаємо в мультикастрюлю м'ясо, додаємо сметану і гірчицю, вливаємо бульйон або воду, додаємо за смаком сіль, перець і спеції. Перемикаємо прилад на функцію «Гасіння» і готуємо до сигналу. При необхідності, якщо яловичина ще трохи жорсткувата для вас, продовжите той же режим ще на двадцять-тридцять хвилин.