Нижче ми розповімо, як приготувати смачні їжачки в сметанному соусі. Це приголомшливе блюдо буде доречно на будь-якому столі, але особливо приємно насолодитися їм за сімейною вечерею.
М'ясні їжачки з рисом в томатно-сметанному соусі в духовці
Інгредієнти: крупа рисова – 120 г; м'ясний фарш – 750 г; ріпчаста цибуля – 110 г; помідори великі – 2 шт.; сметана – 500 г; яйце – 1 шт.; рафінована рослинна олія; спеції на свій вибір; мелений чорний перець; сіль. Приготування Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорості води і відварюємо у великому обсязі води практично до готовності. Потім зливаємо рис на сито, даємо стекти і охолонути, а потім змішуємо з м'ясним фаршем і дрібненько нашаткованою попередньо очищеним цибулею. Вбиваємо в масу одне яйце, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо.
Тепер формуємо з приготовленої основи кульки, підрум'янюємо їх спочатку в рослинному маслі на сковороді, а потім укладаємо не занадто щільно в заздалегідь промаслений форму для запікання.
Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібненько або перетираємо через тертку і обсмажуємо трохи на сковороді. Потім змішуємо томатну масу зі сметаною, вливаємо зовсім трохи водички, додаємо за смаком сіль, мелений перець і спеції на свій смак, перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю їжачки в формі. Розташовуємо їх на центральному рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.
Курячі їжачки в сметанному соусі в духовці - рецепт
Інгредієнти: крупа рисова – 180 г; курячий фарш – 750 г; ріпчаста цибуля – 110 г; яйце – 1 шт.; помідори великі – 2 шт.; сметана – 500 г; вода – 200 мл; сік лимона – 5 мл; цибулю зелений – 2-3 стебла; свіжа зелень базиліка, петрушки і кропу – 1 великий спільний пучок; оливкова олія – 50 мл; часник – 1 зубчик; борошно пшеничне; рафінована рослинна олія; спеції на свій вибір; мелений чорний перець; цукровий пісок; сіль. Приготування Відварений до напівготовності рис з'єднуємо з курячим фаршем, додаємо нашатковану як можна дрібніше цибулю, вбиваємо яйце, додаємо за смаком сіль і мелений перчик і перемішуємо. З отриманої
маси формуємо круглі кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на рафінованій олії. Потім розміщуємо їх у формі для запікання і заливаємо соусом. Для його приготування змішуємо в емальованій ємності сметану, лимонний сік, дрібно нарубану зелень, видавлений зубчик часнику, оливкова олія, приправляємо суміш за смаком сіллю, меленим перцем і цукровим піском, а також додаємо будь-які спеції. Ставимо посуд з соусом на вогонь і прогріваємо до кипіння.
Ставимо форму з їжачками в соусі в прогріту до 185 градусів духовку і готуємо протягом тридцяти хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати їжачки в сметанному соусі з індички, замінивши нею курку.