Вернуться назад Распечатать

Їжачки в сметанному соусі в духовці

Їжачки в сметанному соусі в духовці
Нижче ми розповімо, як приготувати смачні їжачки в сметанному соусі. Це приголомшливе блюдо буде доречно на будь-якому столі, але особливо приємно насолодитися їм за сімейною вечерею.

М'ясні їжачки з рисом в томатно-сметанному соусі в духовці


Інгредієнти:

  • крупа рисова – 120 г;

  • м'ясний фарш – 750 г;

  • ріпчаста цибуля – 110 г;

  • помідори великі – 2 шт.;

  • сметана – 500 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • рафінована рослинна олія;

  • спеції на свій вибір;

  • мелений чорний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорості води і відварюємо у великому обсязі води практично до готовності. Потім зливаємо рис на сито, даємо стекти і охолонути, а потім змішуємо з м'ясним фаршем і дрібненько нашаткованою попередньо очищеним цибулею. Вбиваємо в масу одне яйце, додаємо сіль, мелений перець і гарненько вимішуємо.
    Тепер формуємо з приготовленої основи кульки, підрум'янюємо їх спочатку в рослинному маслі на сковороді, а потім укладаємо не занадто щільно в заздалегідь промаслений форму для запікання.
    Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібненько або перетираємо через тертку і обсмажуємо трохи на сковороді. Потім змішуємо томатну масу зі сметаною, вливаємо зовсім трохи водички, додаємо за смаком сіль, мелений перець і спеції на свій смак, перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю їжачки в формі. Розташовуємо їх на центральному рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо при такому температурному режимі протягом сорока хвилин.

    Курячі їжачки в сметанному соусі в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • крупа рисова – 180 г;

  • курячий фарш – 750 г;

  • ріпчаста цибуля – 110 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • помідори великі – 2 шт.;

  • сметана – 500 г;

  • вода – 200 мл;

  • сік лимона – 5 мл;

  • цибулю зелений – 2-3 стебла;

  • свіжа зелень базиліка, петрушки і кропу – 1 великий спільний пучок;

  • оливкова олія – 50 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • борошно пшеничне;

  • рафінована рослинна олія;

  • спеції на свій вибір;

  • мелений чорний перець;

  • цукровий пісок;

  • сіль.


  • Приготування
    Відварений до напівготовності рис з'єднуємо з курячим фаршем, додаємо нашатковану як можна дрібніше цибулю, вбиваємо яйце, додаємо за смаком сіль і мелений перчик і перемішуємо. З отриманої
    Їжачки в сметанному соусі в духовці
    маси формуємо круглі кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на рафінованій олії. Потім розміщуємо їх у формі для запікання і заливаємо соусом. Для його приготування змішуємо в емальованій ємності сметану, лимонний сік, дрібно нарубану зелень, видавлений зубчик часнику, оливкова олія, приправляємо суміш за смаком сіллю, меленим перцем і цукровим піском, а також додаємо будь-які спеції. Ставимо посуд з соусом на вогонь і прогріваємо до кипіння.
    Ставимо форму з їжачками в соусі в прогріту до 185 градусів духовку і готуємо протягом тридцяти хвилин.
    Аналогічним чином можна приготувати їжачки в сметанному соусі з індички, замінивши нею курку.