Свою назву ця різновид тюфтельок отримала з-за присутності рису в списку інгредієнтів. За рахунок цього, під час приготування, «їжачки» в сметанному соусі стають більш рельєфними, а рисові зерна починають нагадувати колючки на поверхні.
М'ясні «їжачки» з рисом в сметанному соусі на сковороді
Ви можете зробити страву більш корисним, приготувавши тефтелі на пару або в духовці замість того, щоб обсмажувати їх. Після того, як соус буде готовий, залишиться тільки з'єднати разом обидва компоненти страви і можна буде подавати.
Інгредієнти: Для «їжачків»:
рис - 1 1/4 ст.; м'ясний фарш - 980 р; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 55 г; сушений орегано - 1/2 ч. ложки. Для соусу:
яловичий бульйон - 910 мл; молоко - 355 мл; сметана - 130 г; крохмаль - 30 г; вустерширський соус - 15 мл; по щіпці мускатного горіха і сухої гірчиці. Приготування З'єднайте разом всі інгредієнти зі списку «їжачків», розділіть фарш на порції і скачайте в кульки. Обсмажте тефтелі до зарум'янювання, або поставте їх у духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Поки тефтелі в духовці, приготуйте простий соус. Розведіть крохмаль в молоці, додайте сметану і бульйон. Влийте вустер, всипте спеції і залиште все вирувати до загустіння. Додайте тефтелі в фіналі.
Якщо ви вирішите робити «їжачки» в сметанному соусі в мультиварці, то спершу обсмажте самі м'ясні кульки на «Випікання», а потім додати всі компоненти соусу і залиште на «Гасіння» на 15 хвилин.
Рецепт «їжачків» в томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: Для тефтелькою:
свино-яловичий фарш - 980 р; яєчні жовтки - 2 шт.; жменя рису; ріпчаста цибуля - 80 г; щіпка мускату. Для підливи:
вершкове масло - 55 мл; борошно - 25 г; м'ясний бульйон - 320 мл; томатна паста - 1 ст. ложка; сметана - 170 р. Приготування Перед тим, як приготувати «їжачки» в сметанному соусі, відваріть рис. Змішайте м'ясний фарш з жовтками і відварним рисом, додайте подрібнену цибулю, мускат і добру пучку солі. Готовий фарш відбийте про робочу поверхню і сформуйте з нього тюфтельки середнього розміру. Обсмажте тефтелі в окремій сковороді на досить сильному вогні, щоб вони підрум'янилися.
Окремо приготуйте підливу. Розтопіть вершкове масло і швидко обсмажте на ньому борошно, а потім розведіть отриману пасту бульйоном. Додайте томат і сметану. Викладіть тефтелі в соус і тушкуйте до готовності на слабкому спеки. Посипте зеленню перед сервіруванням.