» » Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі
Мультиварка – це прекрасне рішення для полегшення життя господинь, оскільки немає необхідності ретельно стежити за процесом готування. Одним з найкращих варіантів страв, зроблених з її допомогою, є тефтелі в мультиварці, урізноманітнити смак допоможе рецепт і спеціальний виставлений режим.

Як приготувати тефтелі в мультиварці?


Щоб зробити смачні тюфтельки в мультиварці, потрібно враховувати деякі моменти:

  • Для приготування можна вибрати один з режимів, наприклад, функцію «Гасіння», «Мультиповар», «На пару» або будь-яку іншу, яка передбачена для різних виробників.

  • Якщо програма передбачає ручний вибір температури, тоді варто виставити 120-150 градусів.

  • Щоб зробити тефтелі в мультиварці, їх треба повністю залити заправкою. Якщо не розрахувати з кількістю соусу, вони можуть вийти сухуватими.

  • Розмір тефтель повинен бути середнім, вони не повинні бути як фрикадельки, але і не бути величезними, як котлети.

  • В залежності від індивідуальних побажань страву можна зробити ніжним (з допомогою вершкового або сметанного соусу) або гострим, використовуючи перець і томати.

  • Для формування маси можна застосовувати як рис, так і гречку, можливо і використання виключно м'ясного фаршу.


  • Тефтелі з рисом в мультиварці – рецепт

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Дуже привабливо виглядають тефтелі «їжачки» в мультиварці. Це страва володіє приємним смаком і дуже нескладне в приготуванні. Компоненти додаються в мінімальній кількості, а по ситності страва знаходиться на вищому рівні. Використовуючи побутовий прилад, можна не турбуватися, що частування з додаванням рису підгорить.
    Інгредієнти:

  • фарш – 300 г;

  • рис – 3 ст. л.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томатна паста – 3 ст. л.;

  • вода – 250 мл


  • Приготування

  • Масу (фарш, цибулю і сухий рис) перемішати для рівномірного розподілу солі і рису, зробити тефтелі.

  • Змішати пасту і воду, залити нею тефтелі в мультиварці.

  • Виставити режим «Гасіння» на 45 хвилин.


  • Курячі тефтелі в мультиварці


    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Курячі тефтелі в підливі в мультиварці не гірше страви зі свинячим фаршем, м'ясні кульки виходять надзвичайно ніжними, що викликає бажання ще раз їх спробувати. Для поліпшення смаку їх можна обробити в панірувальних сухарях, присмачити різноманітними спеціями, підібраними за своїм індивідуальним смаком.
    Інгредієнти:

  • фарш–600 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сухарі – 4 ст. л.;

  • вода – 100 мл;

  • томатний сік – 250 мл;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування

  • Змішати фарш, цибулю, сухарі, яйце і спеції.

  • З томатами з'єднати часник, перець і сіль.

  • Влити в чашу томатну суміш і дочекатися кипіння на програмі «Смаження».

  • Додати до соусу тефтелі і встановити програму «Гасіння».

  • Зробити тефтелі в мультиварці можна за 25-30 хвилин.


  • Тефтелі з яловичого фаршу в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Така страва як тефтелі з яловичини в мультиварці може вийти неймовірно соковитим, якщо до нього приготувати відмінний соус. Особливу пікантність йому додає поєднання в одному складі сметани і пасти з томатів. Класичний рецепт може відмінно підійти для вечері або допоможе привнести різноманітність у святкове застілля.
    Інгредієнти:

  • фарш – 0 5 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • сметана – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Зліпити тефтелі з фаршу з цибулею, яйцем і попередньо відвареним рисом.

  • Виліплені кульки викласти в чашу.

  • Соус з пасти, сметани, борошна влити в чашу, щоб він покривав кульки.

  • Тефтелі яловичі в мультиварці готувати близько години на встановленій програмі «Гасіння».


  • Рибні тефтелі в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Не кожен любить рибні страви, але при використанні оригінального рецепту можна зробити надзвичайно ніжні тефтелі з минтая в мультиварці, яким будуть раді навіть діти. Можна взяти і інші види риби. Блюдо принесе максимальну користь завдяки вмісту йоду і інших корисних речовин, з них ідеальної комбінується томатний соус.
    Інгредієнти:

  • рибне філе – 1 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • манна крупа – 2 ст. л.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • томатна паста – 3-4 ст. л.;

  • вода – 0 5 л

  • борошно – 2-3 ст. л.


  • Приготування



  • У філе додати цибулю, яйце, манну крупу, перемішати.

  • Овочі для соусу очистити, нарізати і викласти в прилад, обсмажити в режимі «Випічка».

  • З фаршу створити кульки і викласти на обсмажені овочі.

  • Зробити соус з пасти, води і борошна, залити їм тефтелі рибні в мультиварці.

  • Виставити режим «Гасіння» на 1 годину.


  • Тефтелі в вершковому соусі в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Поширеним варіантом є тюфтелі в соусі в мультиварці. Його можна зробити з сметани, з томатів, але самим ніжним, підходить навіть для маленьких дітей, стане вершковий. З ним ідеально буде комбінуватися курячий фарш, має м'яку структуру. Страву можна подавати на подушці з різних овочів.
    Інгредієнти:

  • фарш 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • манна крупа – 2-3 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • вершки 20% – 200 мл


  • Приготування

  • Цибулину приєднати до фаршу, вбити туди яйце. Щоб прибрати зайву вологу, потрібно додати манної крупи.

  • Зліпити тефтелі. Включити функцію «Смаження» і обсмажити.

  • Викласти на підготовлену овочеву подушку тефтелі в білому соусі в мультиварці, довести до готовності на програмі «Гасіння» за півгодини.


  • Тефтелі в томатному соусі в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Гострим смаком відрізняються тефтелі в томаті в мультиварці. Їх можна зробити з будь-якого фаршу: із свинини, курки, яловичини, допускається комбінація цих видів. Томатна паста чудово комбінується з часником, він надає їй насичений присмак. Якщо додати до складу цукор, соус придбає незвичайний кисло-солодкий смак.
    Інгредієнти:

  • фарш – 400 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • томатна паста – 3 ст. л.;

  • сметана – 2 ст. л.;

  • цукор.


  • Приготування

  • Овочі дрібно нарізати, половина буде використовуватись для тефтелькою.

  • Включити функцію «Смаження» і обробити цибулю з морквою.

  • Змішати фарш, овочі. Сформувати тефтелі.

  • Включити режим «Гасіння» на 40 хвилин.

  • Зробити соус з пасти, часнику, солі і цукру, залити їм тефтелі і готовитьдо закінчення виставленої програми.


  • Тефтелі в сметанному соусі в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Ситним, поживним і дуже апетитним можна назвати таку страву як тефтелі зі сметаною в мультиварці. При готуванні надзвичайно важливо дотримувати правильні пропорції, щоб отримати прекрасний результат. М'ясний фарш вдало поєднується з рисом, можна застосовувати і піджарку їх різних овочів.
    Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • рис – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • вода – 250 мл;

  • сметана – 200 р.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву обсмажити на режимі «Смаження».

  • У фарш з рисом додати трохи овочевий піджарки, яйце і спеції. Зліпити тефтелі.

  • Окремо змішати сметану з водою, сіллю і перцем.

  • На решту овочеву піджарку викласти тефтелі з рисом в мультиварці. Всипати борошно і вилити на них соус.

  • Готувати страву в режимі «Гасіння» 40 хвилин.


  • Тефтелі з гречкою в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Дуже оригінальною є варіацією тефтелі в мультиварці, рецепт яких включає гречку замість рису. У м'ясний фарш можна додати і овочі, поліпшити смак допоможе попереднє обсмажування компонентів. Готувати страву можна на сковорідці, в казанку, але спростити процес і отримати смачну страву дозволить цей побутовий прилад.
    Інгредієнти:

  • фарш 250 г;

  • гречка – 05 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст. л.;

  • сметана – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Цибулю нарізати, додати до нього фарш, гречку і яйце.

  • Сформувати тефтелі, в режимі «Смаження» готувати 10 хвилин.

  • Для соусу обсмажити овочі, додати борошно і сметану, воду.

  • Виставити програму «Тушкування» на 20 хвилин.


  • Тефтелі на пару в мультиварці

    Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі

    Набагато корисніше і питательней виходять парові тефтелі в мультиварці, при цьому зберігається весь смак продуктів для дитячого харчування це найкраще блюдо. Щоб зробити його більш ситним, можна застосувати свинячий фарш, а ніжність додасть куряче м'ясо. Традиційне поєднання – це поєднати його з рисом.
    Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;

  • рис – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування

  • Відварений рис з'єднати його з фаршем і яйцем.

  • Цибулю і обсмажити, а потім додати до фаршу.

  • Перемішати фарш і сформувати тефтелі, викласти їх на піддон мультиварки.

  • Готувати тефтелі 25 хвилин на режимі «Варка на пару».
  • Додав: admin | 7-03-2018, 20:40
    Переглядів: 158